۷ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۰۳

رئیس میراث فرهنگی شاهرود:

۵۵ شاهرودی برای دریافت تسهیلات صنایع دستی معرفی شدند

۵۵ شاهرودی برای دریافت تسهیلات صنایع دستی معرفی شدند

شاهرود - رئیس میراث فرهنگی شاهرود، درباره تلاش های صورت گرفته در راستای اشتغال خانگی در حوزه صنایع دستی، گفت: ۵۵ هنرمند شاهرودی برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به بانک معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا حسنی صبح پنج شنبه در همایش نقش دهیاران در اشتغال روستایی شاهرود به میزبانی تالار ولایت فرمانداری ویژه شهرستان با بیان اینکه در حوزه گردشگری و صنایع دستی امکان اشتغال زایی بی شماری در حوزه روستاهای منطقه وجود دارد، ابراز داشت: ۵۵ شاهرودی برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی با بهره چهار درصد به بانک های عامل معرفی شدند.

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی اعتبار چندانی لازم نیست، افزود: با مبلغ پنج الی ۱۰ میلیون تومان می توان به راحتی یک کارگاه را مجهز کرد و درآمد خوبی نیز داشت برای مثال در نمایشگاه نورزی۹۶ و در بازه زمانی ۱۵ روز کمترین فروش غرفه صنایع دستی بین هفت الی هشت میلیون تومان بود که این ارقام نشان می دهد هر کسی می تواند با اندکی ذوق هنری از این تسهیلات استفاده کند.

۱۶۰۰صنعتگر در شاهرود فعال هستند

رئیس میراث فرهنگی شاهرود با بیان اینکه در مجموع یک هزار و ۶۰۰ صنعتگر در ۴۸ رشته در سطح شهرستان فعالیت می کنند، ابراز داشت: دهیاری ها باید به احیا صنایع دستی ریشه دار در منطقه  اقدام کنند، برای مثال امروز شهر کلاته خیج ۹۰۰ بافنده دارد که از طریق معرفی صنعت تانه بافی به یکی از قطب های صنایع دستی این خطه تبدیل شده است.

حسنی ضمن بیان اینکه با همکاری جوامع بومی و محلی، لاک تراشی در کالپوش نیز احیا شد، تکید کرد: آموزش لازم برای گلیم بافی و سوزن دوزی با اعزام مربی در سطح شهرستان صورت گرفته است، همچنین درباره دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای اشتغال صنایع دستی باید گفت در تمام طول سال صنعتگران برای حضور در نمایشگاه های ملی، از سوی میراث فرهنگی اعزام می شوند.

وی در دیگر بخش سخنان خود، ضمن بیان اینکه دهیاران نباید انتظار داشته باشند تا هر بنای کاهگلی از سوی این سازمان مرمت شود، افزود: مشارکت دهیاری ها در احیای بافت روستایی در جلب گردشگران بسیار اثر گذار است و باید دهیاری ها و شوراها بخشی از درآمد را به حوزه بهسازی بناهای کاهگلی اختصاص دهند.

وجود ۶۰بنای تاریخی در شاهرود

رئیس میراث فرهنگی شاهرود با بیان اینکه ۶۰ بنای تاریخی در شهرستان وجود دارد، ابراز داشت: نباید اجازه دهیم تا بناهای موجود در روستاها به راحتی حذف شوند، امروز نگاه گردشگر به سوی بافت اصیل روستایی شامل برج و قلعه، سنگفرش معابر و خانه های روستایی است.

حسنی با بیان اینکه افراد ساکن در روستاها می توانند در کنار کار کشاورزی و دامداری به ایجاد واحد بومگردی نیز اقدام کنند، تصریح کرد: برای تاسیس اقامتگاه های بومگردی می توان از محل صندوق توسعه ملی و تسهیلات ۲۰الی ۳۰ میلیون تومانی بنیاد مسکن استفاده کرد تا ضمن حفظ بافت روستایی بتوان به ایجاد درآمد نیز پرداخت.

وی با بیان اینکه دهیاران موتور محرکه کار، فعالیت و اشتغال در روستاها محسوب می شوند، افزود: باید به این باور برسیم که در خصوص گردشگری و صنایع دستی می توان اشتغال زایی ایجاد کرد.

حسنی تاکید کرد: تجربه موفق برپایی جشنواره های مختلف توانست امروز سیل عظیم گردشگران را به سوی قلعه بالا و رضا آباد گسیل کند لذا با برپایی جشنواره ها می توان قابلیت روستاها را معرفی کرد که باید این مهم مورد توجه دهیاران نیز باشد.

کد خبر 4185272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha