۱۱ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۸

آسمان هنر همه جا یکرنگ است

دغدغه های هنرمندان مازندران/ از نبود موزه تا فرهنگسرا

دغدغه های هنرمندان مازندران/ از نبود موزه تا فرهنگسرا

بهشهر - نبود موزه، نداشتن سالن تخصصی تئاتر و نیمه تمام ماندن فرهنگسرا از دغدغه های هنرمندان شرق مازندران عنوان شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: هنرمندان ازجمله تأثیرگذاران جامعه هستند که با استفاده از بینش وسیع، چشمانی تیزبین و نگاهی جستجوگر تلاش برای توسعه فرهنگی را مدنظر قرار داده و با حضور در این عرصه، تلاش برای تعالی و توسعه فرهنگ و هنر را باقوت دنبال می‌کند اما دغدغه‌های فراوانی گریبان گیر این قشر است.

هنرمند با شناخت کافی از تاریخ و جامعه فرهنگ قومی و بومی خود تلاش دارد تا حتی با دستانی خالی، تعالی فرهنگ و هنر را در دستور کار قرار داده، آن را از یاد نبرده و گام‌های استوارتری را در این بخش بردارد تا به توسعه فرهنگ و هنر جامعه کمک کند.

دغدغه‌های کارهای هنری و زندگی خانوادگی موجب شده است تا در کنار همه فعالیت‌های خود به‌عنوان یک انسان عادی در جامعه، تلاش برای خلق آثار هنری را به‌عنوان یک دغدغه مهم در کنار زندگی عادی خود دنبال کند که دراین‌بین دغدغه‌هایی نیز سد راه هنرمندان در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری شده است.

جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر بهشهر با بیان دغدغه های فراروی معتقدند که بیان جایگاه ارزشمند هنر، مسئله‌ای است که بارها و بارها مسئولان و هنردوستان به آن اشاره‌ کرده‌اند؛ ولی این زیبایی گفتار به عمل و واقعیت نزدیک نشده و هنرمندان همچنان از برخی مشکلات رنج می‌برند.

* بیمه، حق مسلم یک هنرمند است

الهیار هزارجریبی از هنرمندان پیشکسوت بهشهری با اشاره به دغدغه‌های مهم هنرمندان، بیمه را حق مسلم یک هنرمند دانست که اکنون بسیاری از هنرمندان از این مهم و حق مسلم بی‌بهره مانده‌اند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: توجه به کار ساختاری در حوزه فرهنگ و هنر، تفکر کلان به مقوله هنر، توجه به جایگاه ویژه هنر و توسعه ظرفیت فعلی ازجمله دغدغه‌ها و مسائلی است که همه هنرمندان و مسئولان باید به آن توجه کنند.

استاد حسن سلیمی عبدالملکی از دیگر هنرمندان منطقه زاغمرز بهشهر که به‌عنوان شاعر برتر مازندرانی و کردی سرا در همایش همام تهران از وی تجلیل شد، نداشتن مکان و جایگاه فرهنگی مناسب در زاغمرز را از دغدغه‌های مهم هنرمندان و مردم این دیار هنردوست و هنرپرور دانست.

وی گفت: زمینی برای ساخت ساختمان فرهنگی و هنری در زاغمرز به ارشاد اهداشده است که امیدواریم با ساخت‌وساز در این بخش از فضای مناسب برخوردار شویم.

سلیمی عبدالملکی با تأکید بر پشتکار و درک صحیح از مقوله فرهنگ و هنر افزود: باید با شناخت درست از جایگاه هنر برای رشد و تعالی هنر و هنرمند تلاش کرد.

رئیس انجمن تئاتر و نمایش بهشهر هم نبود سالن اختصاصی تئاتر در شهرستان را یکی از دغدغه‌های اصلی هنرمندان عنوان کرد و گفت: سالن نمایشی که به تئاتر اختصاص‌یافته و برای این قشر باشد نداریم و با توجه به اینکه جزء سه انجمن برتر استان مازندران هستیم اما یک سالن تمرین نداریم.

علی کشاورزیان به خبرنگار مهر افزود: برای تمرینات نیازمند یک سالن اختصاصی تئاتر هستیم و اگر این ظرفیت در شهرستان فراهم نیست؛ انتظار داریم فضاسازی لازم انجام شود تا با ایجاد ارتباط بین میراث و ارشاد اسلامی، تمرینات با فضاسازی مناسب در فضای آزاد انجام و اجرا شود.

یکی دیگر از هنرمندان تئاتر استان نیز گفت: هیچ‌گونه حمایتی از مسئولان نمی‌خواهیم تنها خواسته ما ایجاد یک سالن مخصوص هنرهای نمایشی در استان است.

*ساخت موزه

محمدرضا اسحاقی استاد بزرگ موسیقی مازندران و تنها میراث دار خنیاگران مازندرانی شاهنامه است؛ با اشاره در دست احداث بودن و تکمیل پروژه ساخت فرهنگسرای شرق مازندران در حیاط منزل خود برای دوستداران موسیقی و فرهنگ مازندران افزود: امیدواریم در این بخش، حمایت‌های لازم از هنر صورت گیرد.

وی گفت: باید به دنبال زنده نگاه‌داشتن موسیقی واقعی مازندران بود و در این راستا تلاش شود هر شعری را نسراییم و هر ترانه‌ای را نخوانیم.

علیرضا صداقتی از پیشکسوتان هنر خوشنویسی و هنرهای تجسمی هم بابیان اینکه مکان خاصی برای هنرمندان و تمرینات مختلف وجود ندارد؛ خاطرنشان کرد: مجتمع‌های فرهنگی- هنری بهشهر از ابتدا برای هنرمندان و تمرینات در نظر گرفته‌شده بود که اکنون در اختیار اداره ارشاد است.

وی گفت: وجود یک سالن تمرین نیاز مهم هنرمند است که باید در این بخش تلاش شده و برای توسعه فرهنگ و هنر گام‌های اساسی برداشته شود.

محمد عظیمی از دیگر هنرمندان شرق مازندران هم در دسترس نبودن سالن مجتمع فرهنگی- هنری بصیرت بهشهر را از مشکلات هنرمندان دانست که شرایط حضور برای همگان فراهم نیست.

وی بابیان اینکه قرار بود که سیاست را فرهنگی کنیم نه اینکه فرهنگ را سیاسی کنیم؛ یادآور شد: باید با دوری از سیاسی کردن فرهنگ، برای رشد و توسعه فرهنگ و استفاده از ظرفیت‌ها گام برداریم.

نوروزی از دیگر هنرمندان موسیقی این شهرستان هم خواهان فراهم کردن چارت مناسب برای موسیقی شد تا همه هنرمندان در این حوزه واردشده و صاحب‌نظر و ایده باشند.

* نباید استفاده ابزاری از هنر و هنرمند شود

محمدمهدی وظیفه‌شناس از دیگر هنرمندان عرصه موسیقی هم با اشاره به کم‌کاری‌های ارشاد برای شناساندن دقیق و اصولی موسیقی اصیل گفت: شرق مازندران غنی‌ترین موسیقی را دارد؛ اما شناخته‌شده نیست.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره لیلم یادآور شد: این جشنواره با همه معایب و محاسن برگزار شد اما چرا بهشهر به‌عنوان مهد موسیقی شرق مازندران نتواند جشنواره‌ای برگزار کند؟ در این راستا بهشهر به دلیل ظرفیت‌های خاصی که دارد؛ می‌توان میزبان جشنواره " کتولی خوانی" باشد.

وظیفه‌شناس گفت: هنرمند و هنر باید با ارائه کار خوب به جامعه شناسانده شود و نباید استفاده ابزاری از هنر و هنرمند شود.

مسئول انجمن شعر و ادبیات فارسی بهشهر هم بابیان اینکه این انجمن در ابتکاری نو از یکجانشینی خارج به شهرهای کوچک‌تر رفته است؛ یادآور شد: جلسات مستمر فرهنگی در این بخش به‌طور مستمر برگزار می‌شود و تلاش داریم تا انجمن‌ها و هنرهای مختلف در شهرهای کوچک به رشد و شکوفایی برسند.

حنیف خورشیدی بیان داشت: تلاش داریم تا انجمن‌ها در شهرهای کوچک تقویت شود که در اولین گام، شهرداری خلیل شهر در این امر اعلام آمادگی کرده است و برنامه‌ریزی‌ها در دست انجام است.

وی با تأکید بر رونق کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه گفت: انجمن شعر و ادبیات فارسی نیازمند کتاب در عناوین مختلف است و انتظار داریم کتب مختلفی از سوی اداره کل برای مطالعه در اختیار این انجمن قرار گیرد.

*موسیقی و هنر تجسمی بهشهر دارای اعتبار و اعتماد همگان است

در کنار همه دغدغه‌های هنرمندان و نقش مهم و اساسی آنان در جامعه، نقش بانوان هنرمند در اجتماع متفاوت‌تر است و بار مسئولیت سنگین‌تری به دوش دارند چراکه علاوه بر کار هنری باید دغدغه خانواده و زندگی را هم داشته و در کنار هنر و خلق آثار هنری، زندگی هنرمندانه و خلاقانه برای خود و خانواده فراهم کنند.

یکی از بانوان پیشکسوت بهشهری قوانین و مقررات دست و پاگیر اداری را مانعی بزرگ برای هنرمندان دانست که در کنار کمبود سالن و فضا برای تمرین هنرمندان و هنرجویان، خودنمایی می‌کند.

کلثوم رضایی استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های هنرمندان را برای توسعه شهرستان مهم دانست و گفت: موسیقی و هنر تجسمی بهشهر دارای اعتبار و اعتماد همگان است و با توجه به اینکه مردم طالب کار خوب هستند برای ظرفیتی برای ارائه و نمایش کارهای خوب فراهم شود.

وی همچنین توجه به بیمه را از دغدغه‌های مهم هنرمندان اعلام کرد و افزود: ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت را از دیگر نیازهای هنرمندان دانست که باید به این بخش هم توجه شده و مسئولان کمک‌کار هنرمندان باشند.

میرکتولی از دیگر بانوان هنرمند هنرهای تجسمی بهشهر هم فقدان سالن مناسب برای تمرین را دغدغه اصلی هنرمندان و هنردوستان دانست که باید نگاه ویژه به این بخش اعمال شود.

وی گفت: حضور دائمی افراد باسابقه و توانمند در جایگاه تعلیم و تعلم هنر، استفاده مناسب از امکانات و ایجاد فضای مناسب فرهنگی در پیشبرد آموزش هنرمند از اهمیت بالایی برخوردار است که باید توجه ویژه به این مقوله‌ها اعمال شود.

به گزارش مهر، در بین تمام دغدغه‌های اهالی فرهنگ و هنر بهشهر که بیشتر پیرامون بیمه و نداشتن سالن تمرین بوده است و نقدهایی که بر ارشاد و متولیان فرهنگی داشته‌اند؛ باید گفت که گزارش و نقد سازنده آثار هنری به‌دوراز هر نوع حب و بغضی، به‌نوبه خود می‌تواند نوعی جنبه آموزش در مقوله هنر و هنرمند باشد که هنر را به‌سوی تعالی هدایت کند.

کمبود اعتبارات حوزه فرهنگی و اعتباراتی که تنها روی کاغذ مانده است و در عمل و تخصیص اندک و قطره‌چکانی به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص‌یافته است هم از دیگر دغدغه‌های مشترک مسئولان و هنرمندان است که باید تلاش برای افزایش بودجه فرهنگی، موردتوجه مسئولان بالادستی قرار گیرد.

کد خبر 4187978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha