به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی با اشاره به اینکه در همه جای جهان اعتراضاتی وجود دارد، افزود: باید میان اعتراض و نا آرامی و تخریب تفکیک قائل شویم. ما می توانیم در سایه عقلانیت، صدا را بشنویم و کارها را پیش ببریم و دردشناسی کنیم. ما احساس مسئولیتی بسیار جدی داریم.
وی افزود: اعتراض حق مردم است و در سال های مختلف این اعتراضات وجود داشته است. نظام ما گوش شنوا دارد و حرف های مردم را خوب می شنود و مدارا می کند اما قطعاً میان آنچه که به حق بیان می شود و آن بخش که می خواهد موج منفی ایجاد کند، تفاوت وجود دارد.
ربیعی با بیان اینکه باید شرایطی را فراهم کنیم تا صداها بیشتر شنیده شود، افزود: ما انقلاب کردیم که مردم حرف به حق خود را بزنند و اعتراضات خود را بیان کنند اما باید عاقلانه، قانونمند و در آرامش باشد چرا که می توانیم در فضای انتقاد توأم با آرامش رشد کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : "برنامه های بسیار منظمی در حوزه مبارزه با فقر و ایجاد اشتغال داریم و رفع فقر و ایجاد اشتغال را دو هدف عمده دولت دوازدهم در بودجه سال ۹۷ است.
وی تصریح کرد: امسال این دو هدف عمده را در سیاست گذاری های خود در نظر گرفتیم که باید تا پایان دولت دوازدهم اجرایی شود و گام نخست آن از بودجه سال ۱۳۹۷ آغاز شد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با توجه به این که دو مسئله رفع فقر و ایجاد اشتغال با وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مرتبط است بودجه بیشتری برای این وزارتخانه در نظر گرفته شده است.
برنامه اشتغال فراگیر ضد فقر
ربیعی با تاکید بر اینکه نه امام راحل نه مقام معظم رهبری و نه دولت به دنبال برنامه رشد و توسعهای نیستند که فقرا زیر چرخهای آن له شوند، تصریح کرد: دولت به دنبال برنامه اشتغال فراگیرضد فقری است که تنها مبتنی بر افزایش رشد محض نباشد و نابرابری و فقر را به طور گسترده کاهش دهد. هدف ما رشد و توسعه به هر قیمت و بدون توجه به رفع فقر نیست.
ارقام قابل توجه اشتغال در دولت یازدهم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تجربه دولت یازدهم درخصوص اشتغال را ارقامی قابل توجه دانست و افزود: در سال ۹۵ و ۹۴ میزان جمعیت کشور ۹۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. هرچند دولت توانسته است متناسب با این نسبت مشاغلی را ایجاد کند اما به دلیل افزایش جمعیت فعال نرخ بیکاری کاهش چندانی نیافته است.
وی با بیان اینکه در شش ماه نخست امسال ۳۵۵ هزار دفترچه اولی تامین اجتماعی داشتیم، افزود: در گذشته دو شغل رسمی و یک شغل غیر رسمی داشتیم اما به علت رکود طولانی، اکنون به ازای هر شغل رسمی یک شغل غیر رسمی داریم به این ترتیب ما می توانیم بگوئیم حدود ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم و تا پایان امسال به عدد قابل توجهی خواهیم رسید.
ربیعی با اشاره به اینکه معمولاً مسائل اقتصادی و اجتماعی با تاخیر زمانی به دوره بعد منتقل می شود، ادامه داد: از سال ۱۳۷۶ به مدت ۸ سال خط رشد دیده می شود و بعد از آن ۲ تا ۳ سال ادامه دارد سپس خط رشد کمتر شد.
وی با بیان اینکه مسیری که طی کردیم درست بود اما کافی نبود، افزود: کارشناسان معتبر بین المللی از کشورهایی که شبیه کشور ما بودند به ایران آمدند و با همفکری آنها و کارشناسان داخلی این برنامه ها را استخراج کردیم. با تدابیر آقای روحانی ثبات اقتصادی ایجاد و روابط اقتصادی ما با جهان تسهیل شد.
توجه به صندوق های بازنشستگی در دولت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیش از ۶۰ سال به صندوق های بازنشستگی بی اعتنایی شد و در دولت تدبیر و امید به آن توجه کردیم. با برنامه ریزی هایی که انجام دادیم چشم انداز روشنی برای رفع فقر و ایجاد اشتغال خواهیم داشت. برنامه جامع فقرزدایی داریم جامعه ما به علت کوچک شدن کیک اقتصاد نیاز به برنامه ریزی و کار بیشتری برای رفع فقر دارد. دهک های میانی آسیب پذیرند و ممکن است به دهک های پایین تر سقوط کنند.
وی افزود: حداکثر درآمد دهک ششم در بهترین حالت، دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و مراقب افراد دهک های پایین هستیم و همه سیاست ما این است که بر روی دهک های اول، دوم و سوم تمرکز کنیم. درگذشته طب ملی جزو آرزوها بود و ما طرح تحول سلامت را اجرا کردیم و ۱۱ تا ۱۲ میلیون حاشیه نشین شهری دارای دفترچه بیمه سلامت شدند.
وی ادامه داد: اکنون کودکی نیست که تمایل به مدرسه رفتن داشته باشد اما نتواند به مدرسه برود و همچنین قدرت خرید سال ۱۳۹۲ نسبت به سال ۱۳۸۹ برای کارگران ۴۰ درصد کاهش یافت، از سال ۹۳ تا کنون ۲۷ درصد آن را جبران کردیم.
ربیعی با اشاره به اینکه قدرت خرید بازنشستگان در طول ۸ سال، ۶۷ درصد کاهش یافت، گفت: ما نمی توانیم به یک باره ۶۷ درصد به حقوق آنان اضافه کنیم اما باید در راستای جبران این موضوع، جهت گیری و تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون خانوار ۵ نفری مستمری بگیر ما حدود ۶۴۰ هزار تومان دریافت می کند که باید افزایش یابد حدود ۸۰۰ هزار نفر را هم شناسایی کردیم که مستحق دریافت مستمری هستند.
تورم را کنترل کردیم
ربیعی با بیان اینکه از کشاورزان ۱۵ هزار میلیارد تومان گندم خریدیم گفت: بی آبی نتیجه سیاست های غلط دهه ها بود و اکنون زندگی کشاورز با مشکلات روبرو است و در سال ۱۳۹۲ تورم مواد غذایی ۵۶ درصد بود، افزود: ۱۱ درصد قدرت خرید کارگران در سال های ۹۱ و ۹۲ از بین رفت، با سیاست هایی که اتخاذ کردیم تورم را کنترل کردیم اما آثار تورم ۴۰ درصدی که در گذشته بود قدرت خرید مردم را کاهش داد و دهک ها را جا به جا کرد. رکود مزمن، نبود اتصال به بازارهای جهانی و تحریم ظالمانه موجب این مشکلات شد و باید سیاست های مناسبی را اتخاذ کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارگرانی داریم که چند ماه حقوق دریافت نکردند، افزود: ۱۶ هزار میلیارد تومان برای جلوگیری از بیکار شدن شاغلان و تثبیت شغل در نظر گرفتیم.
ربیعی با اشاره به اینکه سه سال پیش، از رکود خارج شدیم، گفت: ثبات و آرامش ایجاد شده و فضای عقلانی شکل گرفته است و نباید ناامیدی را در جامعه ایجاد کرد.
وی افزود: تصویرهای نامناسبی در جامعه از وضعیت اقتصادی کشور ایجاد شد و باعث شد عده ای سوء استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بازنشسته ها با اشاره به اینکه سعی کردیم صندوق ها را پایدار کنیم، افزود: سن بازنشستگی در ایران تغییر یافت و نسبت جمعیت حقوق بگیر حق بیمه پرداخت کن بر هم خورد.
ربیعی افزود: باید سعی کنیم مشاغل غیررسمی را رسمی کنیم تا بتوانیم حق بیمه دریافت کنیم تا به پایداری صندوق ها کمک شود.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: صندوق ها باید قدرت داشته باشند تا مستمری ها را بهبود ببخشند و وابستگی خود را به دولت کاهش دهند.
وی با بیان اینکه سالمندی ما نباید با فقر، بیماری و معلولیت توأم شود، افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به موضوع سالمندی و سند جامع مربوط به آن پرداخته اند. اگر بتوانیم از محل هدفمندی بودجه سال آینده منابع بیشتری را بدست بیاوریم در جهت ترمیم صندوق های بازنشستگی استفاده خواهیم کرد و وضع مستمری بگیران را بهبود می بخشیم.
ربیعی افزود: مزد کارگری باید از تورم پیشی بگیرد و در این جهت تلاش خواهیم کرد.
نظر شما