خبرگزاری مهر – گروه استان ها - یاسمین مولانا: جهانگردان بسیاری همچون مارکوپولو، ابن بطوطه و ناصر خسرو و دیگران در سفرنامه خود از تبریز حکایت ها نوشته اند و اینک مستندسازان ملی سفیرانی شده اند برای گسترش فرهنگ و تاریخ مردم این خطه از ایران زمین تا همچون گذشته نام نیک شهر تبریز به گوش جهانیان برسد.
کاروان ۷۰ نفره مستندسازان یازدهمین جشنواره سینما حقیقت با هدف آشنایی بیشتر با شهر تبریز و مستند سازی و معرفی فرهنگ، تاریخ و مردم و جامعه این شهر، نخستین روز از سال ۲۰۱۸ را مهمان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و شهروندان تبریزی بودند.
روزی بارانی در ارتفاعات سرخ فام
اغاز سفر مستندسازان با ارتفاعات عینالی بود تا لذت اوج و صعود در میان کوه همیشه سرخ عون بن علی را تجربه کنن و با بخشی از طبیعت این شهر در یک روز بارانی آشنا شوند و در این صعود مهمانان هنرمند تبریز با بخشی از تاریخ و منطقه های معروف این شهر آشنا شدند.
صعود با تله کابین به ارتفاعات عینالی شورانگیز بوده و یکی از مستندسازان حوزه طبیعت در این خصوص گفت: سرخی کوه و اب و هوای تبریز علی رغم سردی برایم جذاب و دلنشین بود و باتوجه به شنیده هایم از این شهر تبریز فرصت مستندسازی در حوزه طبیعت را نیز دارد که می تواند بخشی از پروژه کاروان حقیقت قرار گیرد.
سفر در تاریخ با موزه مشاغل
ادامه نخستین روز از سفر مستندسازان به تبریز با سفر به تاریخ و آشنایی با مشاغل ازیاد رفته که روزگاری در این شهر برای خود رونقی داشتند، بود.
موزه مشاغل مستندسازان را در فرصتی کوتاه با فضایی نمادین و کوچک از بازار تبریز همراه و آنها را با مشاغل منسوخ شده آشنا کرد.
محل کنونی موزه مشاغل که یخچال صادقیه بوده در سه طبقه ۱۲غرفه از مشاغل، دوربین های قدیمی و تاریخی و نمایشگاه عکس را به نمایش گذاشته که توجه مهمانان تبریزی را بسیار به خود جلب کرد.
امامی مستند ساز اهل دماوند با استقبال از این موزه آنرا در نوع خود بی نظیر دانست و گفت: غرفه های مشاغل با ظرافت خاصی حرفه های مختلف را به نمایش گذاشته و با نوع ارائه اش به صورت پخش صوت و ابزار چیده شده آنرا برای مخاطب ملموس کرده است.
مستند سازان غرق در غرفه مشاغل چرخی زده و گاه لباس های خیاطان را بر تن کرده و گاه در کسوت قاضی حکمی نوشتند.
در این میان دوربین ها با شاتر زدن بر ابزارالات تاریخی این موزه این روز را به پایان خود نزدیک کردند.
از سوی دیگر عاشیق تبریزی با آواز خوانی پایانی خوش به نخستین روز سفر مستندسازان هدیه داد تا با اواز "کوچه لره سو سپمیشم" هم خوش آمدگویی به مهمانان به دیار شعر و موسیقی گفته باشد و هم به نوای آهنگ از بخشی دیگر از فرهنگ این سرزمین سخن رانده باشد.
فرهنگ تبریز را با خود برای مردم عرب خوزستان سوغات می برم
احمد زایری به عنوان یکی از نخستین مهمانان تبریز در سال ۲۰۱۸ در حاشیه بازدید کاروان سینما حقیقت از طبیعت عینالی اظهار داشت: مستند بهترین ابزار برای معرفی فرهنگ و مردم مناطق مختلف است و دراین زمینه مستند می تواند به بهترین صورت ممکن از شهری همچون تبریز که زیبایی های منحصر به فردی دارد، به روایت تصویر سخن بگوید.
وی که نخستین سفر خود را به تبریز تجربه می کند در خصوص آشنایی اش با این شهر تاریخی گفت: به عنوان شهروند ایرانی شناخت کافی از شهر تبریز ندارم که ضعفی است برای من شهروند و مستندسازان تبریزی و ایرانی که نتوانسته اند تصویر مناسب و کافی از این شهر نشان دهند اما این فرصت را غنیمت می شمارم که با تبریز بیشتر اشنا شده و سعی دارم به فرهنگ مردم این منطقه بپردازم.
مستندساز برگزیده یازدهمین جشنواره حقیقت با اشاره به تاثیر مستند در توسعه و معرفی فرهنگ ها افزود: مستند در واقع استناد بر وقایع حقیقی کرده و آنرا به روایت تصویر بیان می کند که برگرفته از سبک زندگی، اداب و رسوم و طبیعت و فرهنگ مردم هر منطقه است و اغلب به واسطه این هنر تمام شهرهای جهان بستر معرفی خود و توسعه گردشگری را فراهم آورده اند.
احمد زایری همچنین با اشاره به طبیعت شهر تبریز گفت: تبریز شهری سردسیر بوده و گردشگران به واسطه اب و هوای سردش کمتر از سوی مورد توجه قرار داده اند و مستندسازان که به استناد عکس و فیلم های انتشار یافته مستندسازی می کنند تبریز را ندیده و فراموش کرده اند و این شهر علی رغم زیبایی هایش در حوزه گردشگری مظلوم واقع شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با حضور کاروان مستندسازان سینما حقیقت شاهد ساخت مستندهای تاثیر گذار و رونق معرفی و توسعه گردشگری تبریز باشیم.
نظر شما