۱۶ دی ۱۳۹۶، ۸:۴۴

شایان افکاری در گفتگو با مهر:

«افسانه های خلیج» یک ویدیوپرفورمنس آرت است/ اجرایی هم‌رسانه‌ای

«افسانه های خلیج» یک ویدیوپرفورمنس آرت است/ اجرایی هم‌رسانه‌ای

کارگردان «افسانه های خلیج» با اشاره به اینکه این نمایش یک ویدیو پرفورمنس آرت است درباره افسانه هایی که در این اثر پژوهشی روایت می شوند، سخن گفت.

شایان افکاری کارگردان موسیقی-نمایش «افسانه‌های خلیج» درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: «افسانه های خلیج» در واقع یک ویدیو پرفورمنس آرت است اما برای معرفی بهتر به مخاطبان، ما از واژه موسیقی - نمایش استفاده می کنیم. این نمایش به نوعی یک اجرای هم رسانه ای است که در قالب پرفورمنس، موسیقی، نریشن و ویدیو به مخاطبان عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این نمایش از موسیقی مدرن جنوبی و قطعاتی از گروه های موسیقی چون دارکوب، داماهی، کاکوبند و مجید سالاری استفاده می شود، بیان کرد: «افسانه‌های خلیج» یک نمایش پژوهشی اپیزودیک درباره قصه ها و افسانه های بوشهر و دریای خلیج فارس است؛ افسانه هایی که مردم سال هاست به آنها اعتقاد دارند. در این نمایش از دل روایت این افسانه ها، موسیقی بیرون می آید و با نمایش تصاویر و نریشن همراه می شود به عنوان نمونه یک واقعه طبیعی مثل ماه گرفتگی که ارتباط مستقیمی با یکی از افسانه های بوشهری به نام «دی زنگرو» دارد از جمله تحقیقاتی بود که انجام دادم. «دی زنگرو» به معنی «مادر سیاه رو» است و شکلی از هیولا به حساب می آید که مردم تصور می‌کردند این هیولا می آید و ماه را می بلعد پس برای اینکه «مادر سیاه رو» ماه را پس بدهد، لب دریا می رفتند و همراه با یک سری حرکات، روی وسایل فلزی مثل قابلمه و سینی و قاشق می زدند و از آنها صداهایی در می‌آوردند تا «مادر سیاه رو» را فراری بدهند.

افکاری ادامه داد: این نمایش دیالوگ ندارد و برپایه حرکات فرم با پخش نریشن هایی از محسن بهرامی، شبنم درویش، احمد ساعتچیان، احسان کرمی، ناهید مسلمی، تینا هاشمی بنا شده است. افسانه «داماهی» که اسم بند گروه موسیقی داماهی نیز است، افسانه «ننه دریا» که افسانه صیادان جنوب ایران است و «سنگ صبور» از جمله افسانه هایی هستند که در این اثر نمایشی روایت می شوند. هرچه به سمت انتهای نمایش پیش می رویم از افسانه ها فاصله گرفته و به نگهبانان خلیج فارس می پردازیم که به همین ترتیب پایان کار همراه است با به نمایش گذاشتن اتفاقاتی که در روز ۷ آذر ۵۹ رخ داد و طی آن نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با انهدام اسکله‌های نفتی البکر و الامیه چندین ناو جنگی و هواپیمای دشمن را به قعر دریا فرستاد و این روز، روز نیروی دریایی نام گرفته است.

این کارگردان در پایان صحبت هایش یادآور شد: در ابتدای نمایش و صحنه معرفی که با قطعه «رقص در آتش» گروه کاکوبند همراه است اجراگران زن، افسانه «زار» را به نمایش می گذارند. همچنین در کنار این روایت فرمی، ویدئوهایی که همگی فضایی رئالیستی دارند و از کوچه و خیابان های بوشهر یا زمان کار کردن ملوان ها گرفته شده اند، پخش می شود.

«افسانه های خلیج» با نویسندگی، طراحی و کارگردانی شایان افکاری تا ۸ بهمن ماه ساعت ۱۹:۳۰ در تالار اصلی محراب میزبان علاقه‌مندان موسیقی و نمایش است.

گویندگان متن در «افسانه‌های خلیج» عبارتند از محسن بهرامی، شبنم درویش، احمد ساعتچیان، احسان کرمی، ناهید مسلمی، تینا هاشمی.

اجراگران این پرفورمنس محمد آقا علی‌اکبری، دلارا ادراکی، محمد بهمن‌زاده، سامان توحیدی، علی جمال‌زاده، رویا رضایی، سمیه زنجانی، سینا ساعتیان، سینا شجاعی، حامد شهبازی، ثنا عباس‌پور و نسیم مقدم هستند.

کد خبر 4190447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عباس SG ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
      0 0
      چطور مسئولان اجازه می دهند تو روز روشن نام خلیج فارس جعل بشه؟