محمد علی باغستانی، در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: در نخستین اقدام، خرید فوری تعدادی سمپاش در دستور کار قرار گرفته است و شناسایی این بیماری و رفع آلودگی آن مورد تاکید است.
وی عنوان کرد: بیماری لکه برگی درخت خرما تقریبا هرساله وجود داشته اما دوسال اخیر به دلیل بارندگی های اسفند ماه و باران فراوان در فصل بهار این بیماری افزایش یافته است.
باغستانی افزود: در مهر ماه ما که یک مقدار هوا رو به خنکی می رود این بیماری خودش را نشان داد و قبلا خود باغدار برگ های پایینی درخت نخل را هرس و جمع آوری می کرد که مشکلی به وجود نمی آمد اما برخی از باغداران برگهای هرس شده را در کنار باغ رها می کنند که این مسئله باعث رشد قارچ می شود.
وی علت بیماری لکه برگی را هرس نکردن علف های هرز، افزایش رطوبت و تلنبار کردن ضایعات نخل خرما عنوان کرد و گفت:هرس نشدن درختان ، جدا نکردن برگهای خشک پایینی درخت و ازبین بردن علف های هرز و با توجه به شرایط آب و هوایی مایه اولیه قارچ رشد در ضایعات و در بین علف های هرز رشد می کند و به صورت اپیدمی کلیه برگ های نخل را درگیر می کند.
رئیس حفط نباتات کشور، کاهش رطوبت، کنترل علف های هرز و استفاده از قارچ کش ها نظیر ترکیبات مختلف مسی، داکنیو، نور دوکس از راهای کنترل بیماری عنوان کرد و افزود: نیاز نیست کشاورزان از قارچ کش های گران قیمت استفاده کنند و به آسانی می توان بیماری را کنترل کرد.
وی تصریح کرد: ضمن استفاده از قارچ کش ها و بهداشت محیط باغ می توان از ترکیبات کودهای پاتسه ها و ریز ترکیبات کلسیم فلورایدها را نیز استفاده کرد تا گیاه مقاومت نسبت به این بیماری پیدا کند.
باغستانی گفت:این بیماری تقریبا نخیلات کل استان را درگیر کرده است لذت نخیلاتی که درگیر بیماری لکه برگی شده اند باید به فاصله ده تا ۱۵ روز یکبار سم پاشی شوند تا شرایط آب و هوایی مساعد شود.
نظر شما