۱۸ دی ۱۳۹۶، ۸:۴۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

بسترهای لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در کردستان وجود ندارد

بسترهای لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در کردستان وجود ندارد

سنندج – فعال اقتصادی و تولید کننده کردستانی گفت: علیرغم تمامی وعده های داده شده، هنوز بسترهای لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان کردستان وجود ندارد.

جمال توپچی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به استعدادهای بی شمار استان کردستان در بخش های مختلف، بیان کرد: متاسفانه هنوز بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران آنگونه که لازم است از ظرفیت های این استان برای رسیدن به توسعه پایدار بهره برداری نشده است.

وی با اشاره به ظرفیت های استان کردستان در بخش های مختلف از جمله معدن، گفت: این استان دارای معادن زیرزمینی غنی و بسیار ارزشمند است اما عملاً تغییر چندانی در زندگی مردم آن ایجاد نکرده و علیرغم اینکه دارای مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق است به دلیل فقدان تولیدات استانی، ضعف زیرساخت‌های بازرگانی و اعمال محدودیت‌های غیرضروری، از این مسیر نیز سود چندانی عایدش نمی‌شود.

این فعال اقتصادی کردستان گفت: مهمتر از همه استان کردستان به خاطر داشتن آب و هوای مناسب، تاریخ کهن و فرهنگ غنی یکی از درخشان‌ترین مناطق کشور برای توسعه‌ صنعت گردشگری است که در این حوزه نیز وضعیت و افق امیدوار کننده‌ای ندارد.

وی با اشاره به وضعیت شاخص های توسعه در استان کردستان افزود: نگاهی ساده به شاخص‌های تطبیقی با میانگین کشوری نشان می‌دهد که سهم استان کردستان به هیچ وجه متناسب با سهم جمعیتی آن نیست و در اغلب شاخص‌ها دارای رتبه‌های نزدیک به آخر در بین استان‌های کشور است.

توپچی عنوان کرد: بالا بودن تراکم جمعیت و نرخ بیکاری، سهم بسیار پایین صنعت در اشتغال، سهم بالای اراضی دیم به کل اراضی با وجود پتانسیل‌های عظیم آبی، سهم پایین اشتغال معدنی علیرغم پتانسیل بالای معادن، سهم نیم درصدی از کارگاههای صنعتی ۱۰ نفره و ۱۰۰ نفره‌ی کشور از جمله شاخص های نگران کننده در استان کردستان به شمار می رود.

وی به بعضی دیگر از شاخص های توسعه در استان کردستان اشاره کرد و گفت: سهم ۳۹ دهمِ درصدی اشتغال صنعتی از کل کشور، سهم ۲ دهمِ درصدی ارزش افزوده‌ی صنعتی استان از کشور، سهم کمتر از نصف میانگین کشوری از بزرگراه‌ها و سهم صفر درصدی از آزادراه های کشور، رتبه‌ی دوم نرخ بی‌سوادی در میان استانهای کشور، درآمد سرانه‌ی کمتر از نصف میانگین کشوری، رتبه‌ی ۲۹ صنعت ساخت از تولید ناخالص داخلی استان از دیگر شاخص های توسعه در استان به شمار می رود.

وی به مهمترین مانع در راه توسعه کردستان اشاره کرد و گفت: بی‌تردید یکی از اصلی‌ترین موانع و مشکلات بکر ماندن و هرز رفتن این منابع و ظرفیت‌ها، فقدان اعتبارات و بودجه‌های دولتی از یک‌سو و غیاب بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

این فعال اقتصادی و تولید کننده کردستانی اظهار داشت: متاسفانه استان کردستان علیرغم اینکه میانگین درآمد سرانه‌ مردمش ۵۰ درصِ میانگین کشوری است به ندرت به لحاظ اختصاص بودجه‌های ویژه یا مستقیم، مورد توجه قرار گرفته و به دلیل آنکه از قدرت چانه‌زنی و لابیگری مناسبی در مرکز کشور برخوردار نیست نمی‌تواند از بودجه‌های ملی و سراسری سهم چندانی به دست بیاورد.

وی گفت: به همین دلیل استان کردستان برای جبران عقب‌ماندگی و محرومیت دیرپای خود، به حضور و سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ وابسته به دولت و توجه ویژه و تخصیص بودجه‌های جهشی و مستقیم نیاز دارد.

وی با اشاره به نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناطق محروم به ویژه استان کردستان، افزود: باید دغدغه‌های مقام معظم رهبری در زمینه‌ رسیدگی به مناطق محروم و ایجاد توازن منطقه‌ای و همچنین در بهبود آمارها و شاخص‌های اقتصادی متجلی شده و عینیت بیابد.

توپچی یادآور شد: استان کردستان برای رهایی از وضعیت دشوار کنونی به کمک‌های بلاعوض، بودجه‌های ویژه و مستقیم و تعریف پروژه‌های اقتصادی متناسب با وضعیت اقلیمی و جغرافیایی خود نیاز دارد.

وی عنوان کرد: زیرساخت‌های اقتصادی کردستان باید تقویت شوند، اعتبارهای لازم برای اجرایی شدنِ پروژه‌های عمرانی بر زمین مانده اختصاص یابند، قوانین و مقررات زائد و دست و پاگیر بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی برداشته شوند تا فعالین بخش‌ خصوصی نیز دسترسی عادلانه‌تری به تسهیلات و اعتبارات داشته باشند و جذابیت‌های سرمایه‌گذاری بیشتر شود.

کد خبر 4193787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha