به گزارش خبرنگار مهر به نقل از آسیوشیتدپرس، مازاد تجاری چین که از لحاظ سیاسی نیز مورد اهمیت است، در ماه نوامبر به دومین رکورد بالای خود در سال 2006 دست یافت.
بر اساس گزارش اداره گمرک چین، صادرات این کشور در ماه نوامبر 32.8 درصد و واردات 18.3 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافتند و مازاد تجاری این کشور در این ماه به 22.9 میلیارد دلار رسید.
در حالی مازاد تجاری چین در 11 ماه نخست سال 2006 به 156 میلیارد دلار میرسد که در کل سال 2005 مازاد تجاری این کشور که بحثهای سیاسی فراوانی هم ایجاد کرد، فقط 102 میلیارد دلار بود.
اقتصاددانها پیشبینی کردهاند که مازاد تجاری چین به علت تلاشهای دولت برای جلوگیری از توسعه سرمایهگذاریها در بخش املاک و دیگر صنایعی که میتوانند موجب افزایش تورم و بحران بدهی شوند، همچنان افزایش خواهد یافت.
به گفته اقتصاددانها، کنترلها و محدودیتهای سرمایهگذاری و اعتباری از سوی پکن موجب کند شدن روند واردات تجهیزات و مواد خام خواهد شد و از سوی دیگر، تقاضای خارجی برای کالاهای چینی رو به گسترش است.
خبر مازاد چشمگیر تجاری چین در حالی منتشر میشود که قرار است در اواخر هفته جاری مقامات ارشد اقتصادی و تجاری آمریکا به منظور مذاکره درباره روابط اقتصادی دو کشور و کسری فراوان تجاری آمریکا در برابر چین به این کشور سفر کنند.
در عین حال، "سوزان شواب" نماینده ارشد تجاری آمریکا در مقالهای که امروز در فایننشال تایمز نوشت، بار دیگر نسبت به سیاست تجاری و ارزی چین هشدار داد و آن را عامل به مخاطره افتادن اقتصاد جهانی خواند.
شواب افزود: روابط اقتصادی چین و آمریکا دچار معضل بزرگی شده است و دولت بوش معتقد است پکن اصلاحات مورد نظر جامعه جهانی را به کندی انجام میدهد و به همین در صورتی که چین در مذاکرات استراتژیک اقتصادی با مقامات آمریکایی تن به اصلاحات مورد نظر ندهد، دلیل آمریکا آماده است علیه چین اقدامات تلافیجویانه انجام دهد.
هشدار شواب متاثر از فشارهای کنگره آمریکا به دولت این کشور برای مجبور ساختن چین به انجام سریعتر اصلاحات در سیاست ارزی و تجاری آن است که موجب کسری تجاری شدید آمریکا شده است.
نظر شما