به گزارش خبرنگار مهر، حفیظ الله جلالی چالشتری در روستای چالشتر از توابع چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد. او ۱۴ ساله که می شود برای کار نزد برادرش در اصفهان می رود و از ۱۸ سالگی راهی کشور کویت می شود. ۳۰ سال آنجا می ماند اما در جنگ به وطن باز می گردد.
او که خودش را شیرازی می داند، می گوید: اولاً این که شاعرم؛ اصل و نسب مادری ام همه شیرازی بوده اند و همین مرا به شهر راز کشانده است.
جلالی چالشتری خودش را «بنّا» معرفی می کند اما شغلش بیشتر شبیه معماری است و در کارشناسی و مرمت آثار تاریخی هم تجربه دارد.
با این حال حالا شاعر است و از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۱۰ کتاب شعر چاپ کرده است. اولین کتابش از همان سخنرانی کلید خورد با نام «حماسه های انقلاب» در اصفهان چاپ شد. بعد از آن به قول خودش به «اصل» خود بازگشت و به سبک باباطاهر و فائز دشتستانی «سروده های سحر» را منتشر کرد.
«طلیعه داران نور» کتاب بعدی اش بود که در قالب نوحه بر اهل بیت چاپ شد. این شاعرِ خودآموخته با مطالعه و پشتکار مثال زدنی توانست به صورت تجربی با اکثر قالب های شعر کلاسیک پارسی آشنا شود و «سفیر عشق» را در قالب غزل راهی بازار نشر کند.
«سالکان راه حق» دیگر کتاب جلالی چالشتری است که این بار به جز نوحه، مولودی و مرثیه بر ۱۴ معصوم(ع) را نیز در بر می گرفت. در مجموعه شعر بعدی اش در قصیده طبع آزمایی کرد و در سال ۱۳۸۵ «سرود پروانه ها» را به چاپ رساند؛ در سال ۱۳۹۴ دست به کار بزرگی زد، هجرت حضرت امام رضا(ع) از مدینه تا سرزمین مرو را در مجموعه ای با نام «هشتمین خورشید» به شعر در آورد که با آن در کشور شناخته شد.
اما این آخرین کار بزرگ این شاعر خودآموخته نبود. جلالی چالشتری با همان دغدغه بیان حماسه جوانان ایران، مجموعه ای ۱۰هزار بیتی را به تقلید از شاهنامه سرود که در قالب «سرود حماسه ها» منتشر شد.
این کتاب که چندی پیش توسط انجمن اهل قلم استان فارس رونمایی شد به بیان حماسه ایرانیان از جنگ جهانی دوم، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می پردازد و مقاومت و پایمردی بیش از ۱۰۰ فرمانده ایرانی را در قالب مثنویِ حماسی به تصویر می کشد. این مجموعه تاکنون در محافل مختلف ادبی رونمایی و نقد شده و جلالی چالشتری با بیان حماسیِ مثال زدنی بارها جمع پاسداران و ارتشی ها را با قرائت این اشعار به وجد آورده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه مراثی و مدایح جلالی چالشتری امسال در کتاب «سالکان راه حق» به چاپ سوم رسید و او در مراسمی هزار جلد از آن را نذر شاهچراغ و به مداحان استان فارس اهدا کرد؛ این شاعر حالا سودای چاپ کتاب یازدهم خود را دارد و گرمای زندگی اش را شعر می داند.
نظر شما