۲۱ دی ۱۳۹۶، ۰:۱۲

تعطیلات آخر هفته کجا برویم؟

تماشای چشمه‌ای جادویی و هزار رنگ/زادگاه نیما تو را چشم در راه است

تماشای چشمه‌ای جادویی و هزار رنگ/زادگاه نیما تو را چشم در راه است

«مازندران» مینیاتور پرنقش‌ونگار ایران، در زمستان هم دیدنی است، از ساحل قوها تا کوهسارهای برفی؛ اینجا می‌توان به نیما سری زد و در کنار چشمه هزار رنگ سورت، تعطیلات را گذراند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: تعطیلات آخر هفته فرصتی برای مازندران گردی است، نگارستانی که وجب‌به‌وجبش رؤیا است و خاطره، از جاده‌ سحرآمیز چالوس گرفته تا ارتفاعات برفی دماوند. اینجا مازندران است، نگین گردشگری ایران.

در کرانه شرقی مازندران، باغ غیر کویری ایران به چشم می‌آید، مجموعه تاریخی عباس‌آباد بهشهر که به دستور شاه‌عباس اول صفوی در سال ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ قمری ساخته و در حال حاضر مهم‌ترین باغ غیر کویری ایران محسوب می‌شود.

این مجموعه شامل دریاچه، کاخ، برج، حمام و... است. دریاچه عباس‌آباد با دارا بودن عمارتی در وسط خود از زیبایی بی‌نظیری برخوردار است.

وسعت دریاچه عباس‌آباد بهشهر بالغ‌بر ۱۰ هکتار بوده که در مرکز آن عمارتی به ارتفاع ۱۸ متر قرارگرفته و در فصل آبگیری دریاچه به زیرآب می‌رود. گهگاه فقط سقف آن از آب بیرون می‌آید، اما در فصول کم‌آبی تمام عمارت از آب بیرون و نمایان است.

حجم آب استخر در فصول مختلف سال تغییر می‌کند تا حدی که در برخی از فصول، عمارت داخل استخر کاملاً به زیرآب فرورفته و در برخی زمان‌ها و در حالت کم‌آبی که عموماً فصل تابستان است کاملاً هویدا می‌شود. بااین‌حال و در کمال شگفتی باوجوداین همه تغییرات که به‌صورت متوالی تکرار می‌شود این بنا همچنان به‌طور مستحکم پابرجا مانده تا حیرت بازدیدکنندگان را برانگیزد.

دو برج آجری نیز در قسمت جنوب غربی باغ تاریخی عباس‌آباد به فاصله ۱۶۹ متری از آن به سمت محوطه گلباغ؛ ایستگاه توزیع آب، با قطر ۷ متر و با ارتفاع ۱۴ متر و همچنین به فاصله تقریبی ۱۸۶ متری از یکدیگر احداث‌شده‌اند.

روستای نقاشی کمال الملک

آخر هفته فرصتی است تا سری به موزه‌های مازندران هم بزنیم، نمایش هنر مردان و زنانی که به رنج خو گرفته‌اند تا پیشینه کهن، نسل به نسل و سینه‌به‌سینه به آیندگان منتقل شود. در گوشه‌ای از غرب مازندران روستایی وجود دارد که کمال‌الملک، نقاش پرآوازه ایرانی آن را نقاشی کرده و «کندلوس» با موزه‌اش امروز شهره عالم است.

«کمال‌الملک» در سفری که به همراه ناصرالدین‌شاه به این روستا داشت، تابلویی از این دهکده نقاشی کرد که اکنون در کاخ‌موزه صاحبقرانیه قرار دارد.

کندلوس چهارهزارساله با مدیریت یکی از اهالی خلاقش صاحب موزه‌ای است که انواع نمونه خط ثلث، ابطال سحر، قباله‌های ازدواج، نقاشی‌های مربوط به قرن ۱۱ در دهلی‌نو، نمونه‌هایی از سکه‌های نقره‌ای، جدول تقویم نجوم متعلق به سال ۱۲۸۳، شجره‌نامه‌های ایل قاجار و ... را در معرض نمایش گذاشته است و اشیاء هر غرفه از طریق پخش صدای ضبط‌شده به بازدیدکنندگان معرفی می‌شود.

رستم سیاسرانی بخشدار کجور نوشهر با بیان اینکه این بخش دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی برای گردشگران است از روستای کندلوس به‌عنوان یکی از روستاهای دارای بافت باارزش یاد کرد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: این روستا با داشتن موزه که اولین موزه روستایی کشور است، همواره گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

سیاسرانی اضافه می‌کند: دریاچه خضر نبی، شهر کجور، امامزاده سید علی کیاسلطان یا دبیر صالحانی، شاه ناجار نیز از دیگر جاذبه‌های تاریخی و مذهبی منطقه به شمار می‌رود که حتی در فصل زمستان از گوشه و کنار کشور برای بازدید آن‌ها به منطقه سفر می‌کنند.

نیما تو را چشم در راه است

در نور و روستای یوش نیز، شاعر پرآوازه ایران، پدر شعر فارسی چشم به راهتان خواهد بود و می‌خواند «تو را من چشم درراهم شباهنگام».

برای رسیدن به یوش و خانه نیما دو راه پیش روداری، یا باید راه هراز را انتخاب کنی و نرسیده به آمل، مسیری در سمت چپ جاده را در پیش بگیری. همان جاده‌ای که با رستوران نیما و تصویر شاعر آغاز می‌شود. گرچه جز این رستوران، تابلویی هم هست که نام یوش و بلده بر آن نقش بسته است.

اگر برای رسیدن جاده چالوس را انتخاب کنی، باید پس از گذشتن از تونل کندوان به سیاه‌بیشه بروی و استراحت کنی و با رسیدن به پل زنگوله، به سمت جاده‌ای بروی که تابلویی سبزرنگ بر سر آن است. این تابلو ما را به خانه نیما و روستای زیبای یوش راهنمایی می‌کند.

رسیدن به خانه نیما، کار چندان دشواری نیست. از هرکه بپرسی، راه خانه را به تو نشان می‌دهد و به گفته نیما «مانده اسم از عمارت پدرم/ طرف یورد شمالی‌اش: تالار/ طرف یورد جنوبی‌اش: سردر/ طرف بیرون آن: طویله‌سرا...». اما امروز طویله‌سرایی باقی نمانده ولی تالار و سردر پابرجا باقی‌مانده‌اند.

خانه نیما به موزه تبدیل‌شده تا برخی عکس‌ها و وسایل شخصی پدر شعر نوی فارسی را در خود جای دهد. عینک، قلم، لباس، کفش، چراغ و پیه‌سوز... در خانه می‌گردی و روزهایی را در ذهن مجسم می‌کنی که نیما و برادرش لادبن و خواهرش بهجت از درودیوار بالا می‌رفتند و فریاد کودکانه‌شان در فضای خانه می‌پیچید.

گنبدهای فیروزه ای رنگ امامزادگان در سوادکوه

کاشی‌های فیروزه‌ای‌رنگ گنبدهای طلایی در سوادکوه از دیگر جاذبه‌های مازندران است و گنبدهایی که همیشه ایام، به روی گردشگران لبخند می‌زند از شرق یا غرب، تفاوتی نمی‌کند که از کدام مسیر وارد سوادکوه شوی؛ از هر سوی که وارد شوی، بقعهٔ متبرکه‌ای، آدمی را به سلام و زدودن خستگی راه به خود می‌خواند.

در سوادکوه انگار، هر شهر و روستایی، برگرد چراغ بقعه و زیارتگاهی حیات یافته است کاشی‌های فیروزه‌ای‌رنگ گنبد امامزاده ابوطالب، عَلَم صدساله و پررمزوراز بایع‌کلا، گنبد طلایی امامزاده عبدالحق، بقعهٔ پانصدساله زاهد شاه بالو، سقف شیب‌دار گنبد سید علی کیا سلطان بر بلندای تپه‌ای در لفور، پرچین‌های چوبی و سادگی بنای کاه‌گلی درویش ماهرو در حاشیه جنگل، بقعه خشتی پیر شهریار بر روی تخته‌سنگی بزرگ در روستای لمرز، جوشش چشمه زلال و پاک در حیاط امامزادگان روستای ارفع‌ده، گنبد مخروطی شکل امامزاده زین‌العابدین در میان چمنزاران بر بام شهر زیرآب، ضریح‌های چوبی زیبا، هرکدام خاطره‌ای از یک سفر به‌یادماندنی خواهند شد.

در سوادکوه انگار، هر شهر و روستایی، برگرد چراغ بقعه و زیارتگاهی حیات یافته که خود بیانگر فرهنگ قدرشناسانه‌مردم این دیار نسبت به امامزادگان، بزرگان دین، پارسایان و عرفا بوده است.

چشمه جادویی سورت

چشمه باداب سورت، چشمه جادویی و هزار رنگ، تابستان و زمستان نمی‌شناسد و همواره راهش به روی گردشگران باز است، نمی‌توان مهمان مازندران بود و سری به چشمه رؤیایی سورت نزد و چشمه‌های معروف به اکسیر حیات را ندید.

دو چشمه معروف به اکسیر حیات در حاشیه چشمه سورت قرار دارند که آبشان به رنگ نارنجی هستند و همانند نوشابه‌های گازدار از عمق زمین می‌جوشند.

این اثر زیبا و دیدنی که حدود سه هکتار را در برمی‌گیرد، از شمال به ارتفاعات و تپه‌های پوشیده از جنگل‌هایی با درختان سوزنی‌برگ می‌رسد، از جنوب مشرف‌به دره‌های پایین‌دست و از شرق در مجاورت ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوته‌ای و درختچه‌ها است. غرب آن را نیز روستای اروست احاطه کرده است.

میزان اقامت مسافران در استان به حدود پنج شب رسیده است دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی مازندران به وجود دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در استان اشاره می‌کند و به خبرنگار مهر می‌گوید: مازندران چهارفصل گردشگری است و میزان اقامت مسافران در استان به حدود پنج شب رسیده است.

وی افزود: وجود چشمه‌سارها، آثار تاریخی و طبیعی نظیر قله دماوند، چشمه سورت، خانه نیما یوشیج، موزه‌های مردم‌شناسی و غیره این استان را به بهشتی برای گردشگری تبدیل کرده است.

وی به مهاجرت پرندگان به تالاب‌های استان در فصل پاییز و زمستان هم اشاره کرد و گفت: تنوع زیستی و طبیعی مازندران نیز از مواهب گردشگری محسوب می‌شود که مسافران را به خود جذب می‌کند.

سالانه مسافران و گردشگران زیادی برای دیدن جاذبه‌های این دیار رؤیایی به استان سفر می‌کنند.

کد خبر 4195872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha