به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ معصومه ابتکار در این پیام با تأکید بر اینکه اتیسم می تواند سلامت روان مـادران را تحـت تـاثیر قـرار دهد، افزود: مادر تمام وقت و توان خود را برای فرزند مبتلا به اتیسم به کار می گیرد در حالی که در ظاهر ممکن است اتفاق چندانی برای بهبود و بازگشت آرامش به خانواده رخ ندهد. بنابراین آموزش خانواده و مشارکت پدران در میدان دشواری ها، همچنین مداخله پزشکان متخصص برای آنکه مادران اتیسم بتوانند در وضعیت بهتری به لحاظ فردی و نیز بهبود فرزند قرار گیرند، نقش اصلی و اساسی را ایفا می کند و می تواند در کاهش عوارض و دشواری های اوتیسم موثر باشد.
متن کامل پیام دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به مراسم ملی بزرگداشت و تجلیل از مادران اتیسم بدین شرح است:
بیماری اتیسم امروزه به عنوان اختلالی که شرایط همه اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، شناخته شده است. این بیماری در جوامع صنعتی رو به افزایش بوده و از جمله عوامل متعددی را که در آن دخیل می دانند، سبک زندگی و فاصله از طبیعت، عوامل استرس زا و آلودگی های محیطی است.
اتیسم از آنجا که سبب اشکال در برقراری ارتباط با دیگران، روابط کلامی و تعاملات می شود، به ویژه برای مادران سختی و دشواری های خاص خود را دارد و برگزاری نشستی که هدفش تبیین تلاش های منحصر به فرد مادران اتیسم و چالش های پیش روی آنهاست، اقدامی ارزشمند و لازم به شمار می رود.
اتیسم می تواند سلامت روان مـادران را تحـت تـاثیر قـرار دهد؛ مادر تمام وقت و توان خود را برای فرزند مبتلا به اتیسم به کار می گیرد در حالی که در ظاهر ممکن است اتفاق چندانی برای بهبود و بازگشت آرامش به خانواده رخ ندهد. بنابراین آموزش خانواده و مشارکت پدران در میدان دشواری ها، همچنین مداخله پزشکان متخصص برای آنکه مادران اتیسم بتوانند در وضعیت بهتری به لحاظ فردی و نیز بهبود فرزند قرار گیرند، نقش اصلی و اساسی را ایفا می کند و می تواند در کاهش عوارض و دشواری های اوتیسم موثر باشد.
بی تردید مادران و خانواده ها با اطلاع کافی از ابعاد این بیماری و نحوه مداخله و راههای کاهش عوارض آن می توانند شرایط بهتری را ایجاد کنند.
در کشور ما خوشبختانه همت بلند داوطلبان، خیرین و سازمان های مردم نهاد در رسیدگی به این بیماران و آموزش و توان افزایی خانواده ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و خدمات ارزنده این تشکل ها می تواند هم در پیشگیری و هم در کاهش عوارض این گونه بیماری ها موثر باشد.
لازم می دانم از تلاش های انجمن خیریه اتیسم ایران به خاطر تلاش برای کاهش رنج ها و آلام بیماران، خانواده ها و مادران اتیسم تشکر کنم. امیدوارم دستگاههای مسئول نیز به خوبی وظایف خود را در این زمینه به انجام رسانند.
نظر شما