۲۶ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰

وزیر نیرو خبر داد؛

پروژه «کاهش ردپای آب» کلید خورد

پروژه «کاهش ردپای آب» کلید خورد

وزیر نیرو از اجرای پروژه جدید با عنوان کاهش رد پای آب خبر داد و گفت: اجرای پروژه کاهش ردپای آب از جمله آب مجازی در ساختمان ستادی وزارت نیرو آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان وزیر نیرو در مراسم بنیاد ملی انرژی (اجلاس جهانی آب) که با حضور ۱۳۰ نفر از نمایندگان کشورهای جهان برگزار شد با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ کشور جهان در این همایش گرد هم آمده اند گفت: در جهانی که منابع طبیعی آن محدود بوده و در بسیاری از موارد پاسخگوی رفتار اسرافی بشر امروز نیست و همچنین در جهانی که مرزهای اکولوژیک آن یکی پس از دیگری در حال فروشکستن است، قطعا پرداختن به هر کدام از موضوعات آب، خاک، هوا، انرژی و پسماند که از جمله محورهای اساسی فعالیت های بنیادی انرژی است، ضروری به نظر می رسد.

اردکانیان عواملی همچون فقر و نابرابری، ایمنی، بهداشت و سلامت، غذا و تغییر اقلیم، رشد جمعیت و چالش های اجتماعی- اقتصادی را در پایداری توسعه کشورها و تاب آوری جامعه جهانی موثر دانست و تصریح کرد: یکی از اصلی ترین چالش هایی که بشر و وضعیت طبیعی کره خاکی را تهدید می کند تغییرات اقلیمی ناشی از الگوی زندگی ماست. این تغییر الگو پس از انقلاب صنعتی بیشتر و بیشتر شد. به نحوی که دانشمندان علوم زمین شناسی عصر جدید را نشأت گرفته از فعالیتهای انسانی می دانند.

براساس گفته های وی اکثر مولفه های هدف گذاری شده توسط بنیاد جهانی انرژی بر یکدیگر تأثیرات متقابل دارند که شناسایی این هم بندها و تأکید بر استفاده از هم افزایی های مثبت آن و اجتناب از هم افزایی های منفی آن یکی از راهبردهای کلیدی تدوین برنامه ها و سیاست گذاری هایی است که امروزه سازمان های بین‌المللی در بسیاری از کشورها به آن می پردازند.

وزیر نیرو یادآور شد: سازمان ملل متحد دستیابی به اهداف و شاخص های متعددی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آن می توان به دستور کار ۲۱ و تصمیمات کاپ ۲۳ و نتایج حاصل از نشست ریو +۲۰ و همچنین اهداف توسعه پایدار اشاره کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه وزارت نیروی ایران به عنوان یک سازمان دولتی که تأمین کننده خدمات مرتبط با برق، آب، انرژی، فاضلاب برای جمعیتی بیش از ۸۰ میلیونی ایران و برخی از کشورهای همسایه است، اظهار داشت: این وزارتخانه با این جایگاه در پایداری در برنامه های توسعه و ارتباط تنگاتنگ کلیه ابعاد آن با دو مولفه آب و انرژی معتقد و واقف اند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: محوریت ملی در تحقق دوهدف توسعه پایدار در تأمین دسترسی پایدار به آب با کیفیت و خدمات بهداشتی مرتبط با آب و همین طور دسترسی به انرژی پایدار برای همگان بر عهده وزارت نیرو است. تحقق این اهداف ارتباط مستقیمی با تغییر الگوی زندگی و مصرف ما در سطوح فردی، سازمانی، ملی و بین‌المللی دارد. دقیقا در این راستا است که وزارت نیرو با همکاری بنیاد جهانی انرژی پروژه داوطلبانه ای را برای الگوسازی در سطح جامعه با دو موضوع محاسبه، پایش و کاهش ردپای آب و کربن در این وزارتخانه آغاز کرده است. بررسی های اولیه نشان می دهد که در میان مدت امکان کاهش ۳۲ درصدی رد پای آب (از جمله آب مجازی) و کاهش ۳۷ درصدی ردپای انرژی در این طرح وجود دارد.

وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو با توجه به همبستگی موجود میان عوامل طبیعی چون آب، خاک، انرژی از یک سو و درک مخاطرات مرتبط با آنها از سوی دیگر همچنین اعتماد عمیق به رعایت حقوق شهروندی و عمل به مسئولیت های اجتماعی برنامه های وسیعی در رابطه با توسعه پایدار، مدیریت ثبت، سازگاری با محیط زیست، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش کارایی و بهره وری در بخش های آب و آبفا و برق دارد.

اردکانیان با اعلام اینکه وزارت نیرو تأمین مالی و همچنین انتقال فناوری در راستای اجرای برنامه مشارکت ملی را برعهده دارد، تصریح کرد: این وزارتخانه در مقیاس کلان نیز با اجرای طرح هایی در سطح ملی، پروژه های افزایش بهره برداری انرژی را در میان دستی، بالا دستی و پائین دستی برق در دست اجرا دارد که در هر بخش در چارچوب اهداف ملی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، اهدافی را مشخص و برای آن برنامه ریزی کرده که در حال اجرا است.

وی یادآور شد: در بخش آب نیز در راستای کاهش تنش های ناشی از ازدیاد جمعیت و تغییر اقلیم نه تنها برنامه های جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهره وری در مصرف آب را دنبال می کند بلکه اجرای پروژه هایی که در آن استفاده از هم افزایی های مثبت در همبست های آب، انرژی و محیط زیست تقویت می شود را نیز اکیدا مدنظر دارد که به عنوان نمونه می توان به فعالیت های پروژه شرکت آبفای استان تهران و کسب جایزه جهانی بنیاد جهانی انرژی را در دی ماه ۹۴ نام برد.

وزیر نیرو در توضیح این طرح، تأکید کرد: در این پروژه با اجرای طرح های نوآورانه در ساخت مراکز تصفیه فاضلاب  استان تهران نه تها از انتشار گاز گلخانه ای به میزان قابل ملاحظه ای در سال جلوگیری شد بلکه با تولید پساب تصفیه شده در سال امکان تغذیه آبخوان ها و استفاده از آن را در آبیاری فضاهای سبز شهری فراهم کرده به این ترتیب با ایجاد ظرفیت تولید برق معادل ۲۴ مگابایت امکان تأمین برق جمعیتی ۳۰۰ هزار نفری را فراهم نموده است.

به گفته این مقام مسئول یکی از اصلی ترین سرمایه های کشور برای کسب توفیق در تغییر الگوی مصرف و الگوی زندگی را حضور ارزشمند جوانان است.

کد خبر 4201179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha