۲۷ دی ۱۳۹۶، ۱۸:۴۵

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان:

منابع طبیعی زنجان برای حفظ جنگل به روستائیان آبگرمکن خورشیدی داد

منابع طبیعی زنجان برای حفظ جنگل  به روستائیان آبگرمکن خورشیدی داد

زنجان-معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: به منظور حفظ وجلوگیری ازتخریب جنگل ۴۴ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاهای تازه کند طارم و پرنگین سلطانیه نصب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از منابع طبیعی استان زنجان، پیمان فقیه افزود: این روستاها درمنطقه جنگلی وصعب العبور واقع شده‌اند  واهالی برای تهیه آبگرم وایجادگرما اقدام به قطع درختان جنگلی می‌کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه تهیه نفت سفید و گازرسانی به منطقه امکان پذیر نیست مسئولان استان طرح آبگرمکن خورشیدی را مطرح و اجرایی کردند.

فقیه با بیان اینکه  این ۲ روستا ۴۱ خانوار ثابت و ۹۶ خانوار ییلاق قشلاقی دارند، گفت: سال ۹۴ هم ۸۹ دستگاه آبگرمکن خورشیدی دراختیار روستانشینان سرخ آباد طارم قرار گرفت.

وی ادامه داد: هزینه تأمین هرآبگرمکن خورشیدی یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان است که ازاعتبارات ملی هزینه می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به امضای تفاهم نامه مربوط به طرح‌های مشارکتی این دستگاه در مناطق هدف و عملیاتی شدن آن در سال ۹۳ اضافه کرد: این مهم با هدف ترغیب جنگل نشینان و روستائیان در پروژه‌های حفاظتی اداره کل منابع طبیعی صورت می‌گیرد.

فقیه جلوگیری از تصرفات و تخریب عرصه‌های ملی و طبیعی، کسب نتایج مؤثر در مقابله با آتش سوزی‌ها، آفات و بیماری‌های گیاهی و کمک به حفظ اراضی را از مزایای موفقیت در اجرای پروژه‌های مشارکتی اعلام کرد.

فقیه ضمن تاکید بر توجه به معیشت بهره‌برداران در کنار توسعه پوشش گیاهی مناطق استان زنجان گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان طرح‌های توسعه‌ جنگل با گونه‌های اقتصادی را عملیاتی می‌کند.

وی ایجاد کمربندهای حفاظتی (بنچ مارک) را از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان در حفظ و حراست از عرصه ها دانست و با عنوان  اینکه اجرای این پروژه در سال های قبل کلید خورده است، تصریح کرد: به منظور حفاظت از عرصه های طبیعی و ملی به ویژه چمن سلطانیه، کمربندحفاظتی به طول ۳۵ کیلومتر در این شهرستان اجرایی شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: اجرای پروژه ایجاد کمربند حفاظتی در مرز بین اراضی ملی و مستثنیات قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی به‌منظور تثبیت حدود مالکیت دولت، جلوگیری از اشتباهات اشخاص در تصرف اراضی ملی و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی برخی افراد سودجو صورت می‌گیرد.

کد خبر 4202935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha