۲۲ آذر ۱۳۸۵، ۸:۲۴

موانع ساخت مسجد در آلمان و افزایش تعداد نمازخانه ها

موانع ساخت مسجد در آلمان و افزایش تعداد نمازخانه ها

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در پی موج مهاجرت در دهه 60 و پناهندگیهای سیاسی از سال 1970، اسلام یکی از ادیان بسیار نمایان آلمان تلقی می شود، این امر به طور طبیعی باید با تسهیل پاسخ به نیاز معنوی مؤمنان همراه باشد اما کار ساخت مسجد برای اقلیت 2/3 میلیونی آلمان چندان کار ساده ای تلقی نمی شود، از سوی دیگر بسیاری اخبار از افزایش تعداد روز افزون نمازخانه ها در این کشور اروپایی خبر می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، اکثر مسلمانان آلمان در شهر برلین و شهرهای بزرگ آلمان غربی سابق اقامت دارند، اگرچه برخلاف سایر کشورهای اروپایی به جز اتریش و بخش آلمانی زبان سوئیس جوامع قابل توجهی در برخی از مناقط روستایی آلمان زندگی می کنند.

جمیعت قابل توجه مسلمان این کشور که با انواع نژادپرستی ها مواجه هستند به کرات فعالیتهای خود را برای ساخت مسجد به عنوان نهاد و مرکز فعالیتهای اسلامی پیگیری می کنند، اما برای مثال کار ساخت مسجد جامعه برلین از ژانویه سال 2005 تاکنون معوق مانده است و علت آن درخواست یک دادگاه محلی از مقامات مسجد مبنی بر اینکه ساخت این مسجد به هیچ عنوان به املاک ساکنان اطراف مسجد صدمه نزده و خللی در آسایش آنها ایجاد نمی کند. کار ساخت این مسجد در دسامبر 2004 آغاز شده اما هنوز به پایان نرسیده است.

تحقیقات آموزشگاه مرکزی آرشیو اسلامی آلمان حاکی از این است که تعداد مساجدی که دارای گلدسته و قبه در آلمان هستند از سال 2004 از 141 مسجد به 159 مسجد رسیده اند، این در حالی است که 128 مسجد نیز در دست ساخت است. به طور کلی بیش از 2200 مسجد و نمازخانه در آلمان وجود دارد که اکثر آنها از سوی سازمانهای اسلامی ترکیه ساخته شده است.  گفته می شود اولین مسجد آلمان در قرن شانزدهم توسط پادشاه پروسی فردیک ویلیام اول در شهر پوستدام برای سربازان مسلمان ترک تبار ساخته شد.

نخستین مسجد با ظاهر سنتی اسلامی در برلین پایتخت این کشور در سال 1924 ساخته شد  و در سال 1926 به مرحله بهره برداری رسید. این مسجد "احمدیه" نام دارد و دارای مناره 32 متری است که طی جنگ جهانی دوم تخریب نشد و به صورت معجزه آسایی زیر بمباران شهر برلین سالم ماند.

مسجد شهر سندلینگ در مونیخ نیز از مساجد به نام آلمان تلقی می شود که در سال 1989 به عنوان نمازخانه برای مسلمانان ترک تبار ساخته شد و اکنون از آن به عنوان مرکز اسلامی ترکی مؤسسه دین از آن یاد می شود. در مونیخ دو مسجد دیگر نیز وجود دارد که تعداد مسلمانانی که به آن رفت و آمد می کنند بسیار قابل توجه است.

هم اکنون کار ساخت بزرگترین مسجد آلمان که بودجه آن توسط دولت تهیه می شود در حال پیگیری است و انتظار می رود تا اوایل سال 2007 به اتمام رسد. ساختمان این مسجد می تواند 3 هزار نمازگذزر را درخود جای دهد. بر اساس قانون اساسی آلمان، گروه های اسلامی که از سوی دولت به رسمیت شناخته شده اند می توانند برای تأسیس مراکز اسلامی از بودجه دولتی استفاده کنند.

پس از پروتستان و کاتولیک، مسلمانان آلمان سومین گروه دینی بزرگ در این کشور محسوب می شوند. اکثریت مسلمانان آلمان ترک تبار بوده و گروه های اندکی از مسلمانان یوگسلاوی سابق، آلبانی، کشورهای عربی، ایران و افغانستان در این کشور اقامت دارند.

کد خبر 420389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha