به گزارش خبرنگار مهر، معاون پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی کشور در این مراسم هدف از راه اندازی این سیستم را ارائه خدمات بهتر به مودیان مالیاتی ذکر کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی دارای اهداف و جایگاهی در برنامه های کلان کشور است به نحوی که در سند چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه چهارم توسعه برای آن اهدافی پیش بینی شده است.
محمد رضا عبدی با بیان این که برای دستیابی به این اهداف برنامه ریزی های استراتژیکی برای سازمان تدوین شده است، تصریح کرد: در این راستا 12 برنامه از جمله افزایش درآمدهای مالیاتی ، کاهش و تعدیل میزان وصول مالیات ها ، اصلاح ساختار ، اصلاح فرآیندها و روش های انجام کار ، توسعه منابع انسانی ، توسعه منابع الکترنیکی ، بهبود مدیریت ها ، بهره وری و خود اظهاری های مالیاتی و غیره تدوین شده است.
وی با اشاره به این که 80 درصد گام هایی که می تواند کشور را به این اهداف برساند توسعه فناوری اطلاعات است، افزود: بیشترین جعل اسناد، رشوه و فساد اداری در بحث درآمد مالیاتی مربوط به نقل و انتقال املاک ، اجاره و ملک بود و این درحالی بود که بیشترین نیروی انسانی و هزینه های سازمان به این بخش تعلق داشت اما با این وجود نارضایتی مردم ازسرویس دهی در این بخش بسیار بالا بود.
معاون پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی این سیستم یعنی دریافت رشوه در این بخش را باعث زیر سئوال رفتن نظام مالیاتی کشوردانست که با روش مکانیزه شدن این گونه فساد اداری از بین می رود.
به گفته وی، متوسط هزینه وصول مالیات های کشور دو درصد است که کمترین هزینه وصول مالیات ها مربوط به شرکت ها و بیشترین آن مربوط به مستغلات و نقل و انتقال ملک و اجاره بود و برای اخذ این دو واحد 15 واحد هزینه می شد، بنابراین چنانچه از سیستم الکترونیکی استفاده شود هزینه ها کاهش خواهد یافت.
عبدی از دیگرمزایای این سیستم را عدم دخالت فرد در محاسبه مالیات و تعیین مالیات توسط سیستم دانست و تصریح کرد: این سیستم باعث افزایش اعتماد سازی در دریافت مالیات خواهد شد و بحث جعل اسناد و دریافت رشوه نیز بی معنا می شود، زیرا شش ساعته تمام کارها قابل انجام است.
وی با بیان این که با راه اندازی این سیستم دیگر بازدید از ملک و عقب انداختن و عدم رسیدگی به پرونده وجود نخواهد داشت، افزود: این سیستم تا پایان سال در سراسر تهران و در مرکز 15 استان کشور راه اندازی می شود که موجب استفاده کمتر از نیروی انسانی یعنی دو درصد نیروی انسانی در این بخش و کاهش هزینه ها خواهد شد.
همچنین مدیر کل امور مالیاتی استان تهران نیز در این مراسم گفت : قبل از راه اندازی این سیستم، 15 حوزه مالیاتی درگیر کارهای نقل و انتقال املاک و اجاره بودند که با این روش این حوزه ها به یک حوزه مالیاتی کاهش یافت .
جنتی افزود: در این بخش در گذشته رسیدگی به پرونده های مالیات در مدت 7 روز انجام می گرفت که با استفاده از این رو به یک روز کاهش یافته است.
وی از اختصاص 250 میلیون تومان اعتبار به سازمان امور مالیاتی استان تهران برای خریداری دستگاه های کامپیوتری خبرداد و گفت : تا پایان سال تمام دستگاه های کامپیوتری را خریداری می کنیم و بدین ترتیب 300 حوزه مالیاتی به این دستگاه ها مجهز خواهند شد.
نظر شما