به گزارش خبرگزاری مهر در بیانیه تحلیلی انجمن روزنامه نگاران مسلمان آمده است: این روزها چهره شهرها و روستاهای کشور، آرایشی کاملا انتخاباتی گرفته اند و احزاب و جریان های سیاسی هم با پشت سر گذاشتن آخرین انشعابات و ائتلاف ها، فرصتی دوباره برای ظهور و بروز یافته اند تا شاید با کسب آرای اعتماد مردم، بر دیگر رقبا پیشی گیرند.
در اطلاعیه انجمن روزنامه نگاران مسلمان تاکید شده است: تجربه سالیان گذشته نشان داده است که نحوه مواجهه افراد، احزاب و گروههای سیاسی با انتخاباتهای برگزار شده معمولا تابعی از دورنمای سیاسی، شرایط محیطی و سود و زیان های جناحی بوده است در حالی که در نگاه کلان و جامع رهبر معظم انقلاب، اصل حضور و مشارکت حداکثری،هدف اصلی هر انتخابات بوده و وظیفه رسانه های تبلیغاتی، دستگاههای اجرایی، نهادهای قانونگذاری و نظارتی نظام جمهوری اسلامی نه دخالت و رقابت بلکه تشویق و تهیج مردم در این مشارکت که از مهمترین مولفه های امنیت ملی و تحکیم پایه ها و ساختار یک نظام اسلامی است می باشد.
در این بیانیه با اشاره به تجلیل رهبر انقلاب از حضور پرشکوه و حماسی مردم در انتخاباتهای پیشین آمده است:رهبر معظم انقلاب بیش از آنکه به فرد منتخب بیندیشند به حضور حداکثری مردم اعتقاد دارند و بر خلاف برخی بینش های انحرافی که نوعی دموکراسی کنترل شده حداقلی را مطرح می نمایند، ایشان بارها به صراحت تاکید کرده اند که بنده به دنبال خلق حماسه و مشارکت پر شور و حداکثری صاحبان اصلی انقلاب در پای صندوق های رای هستم چرا که هر حضور پر شور و شکوهمندی تمام امتیازهای خود را به سبد نظام سرازیر خواهد کرد.
مهمترین آزمون 24 آذر، انتخابات مجلس خبرگان رهبری است مجلسی که وظیفه شناسایی انتخاب و نظارت بر عملکرد رهبری را بر عهده دارد. خبرگان یک مجلس ملی است که باید فراتر از جریان ها و سلایق سیاسی تشکیل و فعالیت نمایند |
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: مهمترین آزمون 24 آذر، انتخابات مجلس خبرگان رهبری است مجلسی که وظیفه شناسایی انتخاب و نظارت بر عملکرد رهبری را بر عهده دارد. خبرگان یک مجلس ملی است که باید فراتر از جریان ها و سلایق سیاسی تشکیل و فعالیت نمایند.در دیداری که شهریور سال جاری اعضای مجلس خبرگان رهبری با مقام معظم رهبری داشتند ایشان در تبیین ملی بودن این مجلس فرمودند: "هدف و مقصود اساسی از تشکیل مجلس خبرگان، موضوعی کاملا ملی یعنی انتخاب رهبری نظام در زمان لازم است. بنابراین شان این مجلس بالاتر از مسایل خطی و جناحی است. البته صاحبان عقاید مختلف سیاسی می توانند در خبرگان حضور یابند اما نباید این مجلس را به محل انگیزه های سیاسی و جناحی تبدیل کنند."
انجمن روزنامه نگاران مسلمان تاکید کرده است:هر گونه جناح بندی سیاسی در نظام مبتنی بر اصل ولایت فقیه در سطحی پایین تر از جایگاه رهبری شکل می گیرد و نیروهای سیاسی نمی توانند و نباید مواضع و عملکرد رهبری را به جناحی خاص نسبت داده و یا به نفع خود مصادره نمایند، همانگونه که رهبری نظام نیز هرگز بر اساس مصالح جناحی، تصمیم نمی گیرد و عمل نمی کند. جایگاه رهبری در ساختار جمهوری اسلامی ، جایگاهی ملی و فراجناحی دارد و ولی فقیه که در این جایگاه قرار می گیرد برای تامین مصالح کلی نظام فراجناحی عمل خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: مساله مهم در انتخابات خبرگان، صلاحیت هایی است که باید نامزدها داشته باشند تا در انتخاب رهبری نظام، درست و به هنگام عمل نمایند. خبرگان ملت، رهبری را هرگز بر اساس ملاکت هایی چون گرایش خطی و سلایق جناحی انتخاب نمی کنند و خودشان هم نباید با این گونه ملاک ها برگزیده شوند. ممکن است ما با عملکرد و مواضع فرد یا افرادی مخالف و حتی برای تصدی مسئولیتهای دیگر به او رای نداده باشیم اما جایگاه مجلس خبرگان که مجمع گردهمایی فقیهان، نخبگان و عالمان آگاه به زمان می باشد بسی متفاوت با تصدی مناصب اجرایی تقنینی و قضایی است.
انجمن روزنامه نگاران مسلمان معتقد است که در مجلس خبرگان ، سلایق و گرایش های سیاسی نباید و نمی تواند منشاء اثر باشد، چرا که شان خبرگان، انتخاب رهبری و نظارت بر عملکرد اوست و این امری دینی، ملی و فراجناحی است. همگان شاهد بودیم که نمایندگان عضو مجلس خبرگان اول در گزینش رهبر معظم انقلاب پس از رحلت حضرت امام (ره)، چگونه با تدبیر و هوشیاری عمل کردند. در آن روز سرنوشت اکثر قریب به اتفاق خبرگانی که از نظر خط و ریلهای جناحی و سیاسی به درست یا به غلط در طیف دیگری دسته بندی می شدند از صلاحیت های بی بدیل و شامخ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (دام الله ظله العالی) برای رهبری دفاع کرده و مساله ولایت و رهبری را فراتر از جناح بندی های رایج سیاسی ارزیابی کردند.
در مجلس خبرگان ، سلایق و گرایش های سیاسی نباید و نمی تواند منشاء اثر باشد، چرا که شان خبرگان، انتخاب رهبری و نظارت بر عملکرد اوست و این امری دینی، ملی و فراجناحی است. همگان شاهد بودیم که نمایندگان عضو مجلس خبرگان اول در گزینش رهبر معظم انقلاب پس از رحلت حضرت امام (ره)، چگونه با تدبیر و هوشیاری عمل کردند |
در ادامه این بیانیه تحلیلی به انتخابات شوراها اشاره شده و آمده است: از انتخابات مهم و تاثیر گذار شوراها هم نباید غافل بود. شوراهایی که نمادی از نقش آفرینی مستقیم و بلاواسطه مردم در اداره جامعه هستند بی شک شوراهای اسلامی شهر و رسوتا مردمی ترین و فراگیر ترین نهاد در ساختار تصمیم گیری و اداره کشور هستند. متجاوز از دویست هزار نفر، داوطلب عضویت در بیش از 40 هزار شورای اسلامی شهر و روستا شده اند که از میان آنها بالغ بر 110 هزار نفر برگزیده خواهند شد. انجمن روزنامه نگاران مسلمان بر اهمیت نتیجه انتخابات در محافل خارجی تاکید کرده و تصریح کرده است: از آنجا که نتیجه هر انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران، مبنای تجزیه و تحلیل های سیاسی در داخل و خارج کشور قرار می گیرد.
بنابراین باید به انتخابات سومین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان عرصه بررسی رفتار مردم، نگاهی ویژه داشت چرا که این انتخابات از یک سو می تواند مهر تاییدی دوباره به گفتمان عدالت خواهی و اصولگرایی در صحنه مدیریت کشور باشد و در سوی دیگر ممکن است مردم فرصتی دوباره را به جناح رقیب بدهد.
به گزارش مهر در ادامه این بیانیه آمده است:از انتخابات سومین دوره شورای اسلامی شهر و روستا باید به عنوان یکی از متکثرترین انتخابابهای جمهوری اسلامی ایران نام برد چرا که تمامی گروههای سیاسی کشور دارای نمایندگانی در این انتخابات هستند و این نشان می دهد که نظام بستر مناسبی را برای حضور و رقابت همه گروههای سیاسی مهیا نموده است.در این انتخابات ، میل به مشارکت در میان گروههای سیاسی به ویژه اصلاح طلب، به اوج خود نزدیک شده است و هیچ یکی از احزاب و جریان های سیاسی نه تنها سخن از تحریم نمی گویند بلکه با تبلیغات فراوان سعی در به پای صندوق کشاندن هر چه بیشتر مردم دارند.
در بخش دیگری از بیانیه تحلیلی انجمن روزنامه نگاران مسلمان آمده است: از دیگر ویژگی های این دوره از انتخابات آن است که هیچ حزب و گروهی، در تبلیغات انتخاباتی خود شعارهای ساختار شکن و مبتنی بر فتح سنگر به سنگر مناصب کلیدی نظام نمی دهد. در این دوره از انتخابات حتی از شعارهای مبتنی بر توسعه سیاسی هم کمتر اثری مشاهده می شود و سخنگویان جریان های سیاسی ، شعارها و برنامه های اجتماعی ارئه می کنند و این در حالی است که در دوره های پیشین، قبراق ترین و سرحال ترین چهره های سیاسی خود را در صدر لیست هایشان قرار می دادند، چهره هایی که این روزها هیچ نام و اثری از آنها مشاهده نمی شود اگر چه ممکن است در پشت پرده برخی از تحرکات گروههای سیاسی مشغول نقش آفرینی باشند.
در پایان این بیانیه نتیجه گیری شده است: امروز به یقین می توان مدعی شد که همه جریان های سیاسی کشور، تمام سرمایه های خود را به میدان آورده اند تا در رقابتی که در چارچوب نظام شکل گرفته، اعتماد مردم را به خود جلب نمایند.
انجمن روزنامه نگاران مسلمان اگر چه ائتلاف کامل اصولگرایان را در این برهه پاسخ مناسب تری به اعتماد مردم ارزیابی می کرد و از بابت عدم تحقق این ائتلاف گلایه هایی دارد ولی در عین حال با تحلیل شرایط داخلی و منطقه ای ضمن توجهی که به اشکالات و کاستی های موجود دارد، کماکان نیروهای اصولگرا را مناسب ترین گزینه برای خدمت به مردم می داند |
انجمن روزنامه نگاران مسلمان اگر چه ائتلاف کامل اصولگرایان را در این برهه پاسخ مناسب تری به اعتماد مردم ارزیابی می کرد و از بابت عدم تحقق این ائتلاف گلایه هایی دارد ولی در عین حال با تحلیل شرایط داخلی و منطقه ای ضمن توجهی که به اشکالات و کاستی های موجود دارد، کماکان نیروهای اصولگرا را مناسب ترین گزینه برای خدمت به مردم می داند و معتقد است با همدلی، تلاش و باورمندی نسبت به اصول انقلاب و ارزش های آن، سکوهای پیشرفت و عمران و آبادانی کشور با سرعت بیشتری فتح می شوند. تا لحظه حضوری دیگر، ساعاتی بیش نمانده است . جهان در انتظار حماسه ای دیگر است. همه آمده اند و آماده ، همه شعارها و وعده ها از دل یک ملت جوشیده است. همه می خواهند در داخل یک نظام و حاکمیت رقابت کنند، رقابتی که پایه های مقبولیت و کارآمدی یک نظام مردمسالار دینی را شکل می دهد، انگار بازوان آرش دیگر تاب و توان تحمل ندارد، او کمان را رها خواهد کرد تا مرزهای شرف و اقتدار یک ملت را در ماورای افق های دور ترسیم نماید. تیر برگرفته از جان آرش، هرجا که فرود آید همانجا مرز نور با ظلمت و پاکی و پلشتی خواهد بود. تا طلوعی دیگر به اندازه پریدن یک شاپرک از روی غنچه نسترن تا برگ شقایق زمان باقی است. کافی است لحظه ها را شمارش کنید.
نظر شما