به گزارش خبرنگار مهر، بهروز کلیدری پیش از ظهر سه شنبه، در مراسم تجلیل از پرستاران اظهار داشت: با توجه به اینکه پزشکان به خاطر درگیری های شغلی کمترین وقت را بر بالین بیمار حاضر هستند و بیشتر توصیه های را به پرستاران می کنند بنابراین نقش پرستاران در اجرای روند درمان بسیار موثر است.
وی تیم پرستاری را اصلیترین حلقه درمان بیماران عنوان کرد و گفت: حضور پزشکان بر بالین بیماران بسیار اندک و تنها در حد ویزیت و توصیه درمانی به بیماران است، ولی مجموعهای که از بیمار محافظت و توصیهها را اجرا میکند، پرستار است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: به طور قطع عدم حضور پرستار به طور مؤثر بر بالین بیماران، خدمات رسانی را دچار اختلال میکند.
وی ادامه داد: شاید هیچ مجموعهای را نداشته باشیم که در طول شبانه روز سعی کند خدمات خود را به نحو مطلوب ارائه دهد که این برای همکاران در حوزه پرستاری هم یک فرصت و هم یک لطف از جانب پروردگار است.
کلیدری اضافه کرد: تعداد پرستاران ثبت شده در کشور حدود ١٢٠ تا ١٣٠ هزار نفر است.
وی گفت: با این تعداد پرستار و با استانداردهای که برای تعداد تیم پرستاری مؤثر برای خدمات رسانی ایمن به بیماران که حدود ۸.۱ پرستار به ازای تخت بیمارستان است، فاصله زیادی داریم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره با کاستی های موجود در حوزه پرستاری تصریح کرد: ما در طول سالیان گذشته تلاش کردیم که هر روز وضعیت توانمندسازی سیستم ارائه دهنده خدمات پرستاری را بهبود بخشیم، ولی باز به دلیل کمبود نیروی انسانی فشارهایی وجود دارد و این نشان می دهد که مسئولان در حوزه تربیت نیروی پرستاری متأسفانه متناسب با نیازها پیش نرفته که بایستی برای جبران این مشکل تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی به کمبود منابع نیز در این حوزه اشاره کرد و افزود: نیاز به حضور پرستار در حوزه درمان در کل استان همیشه یک نیاز واقعی بوده و پذیرش پرستار در بیمارستان ها به هر شکل ممکن و از محل درامد بیمارستان ها نیز صورت گرفته که این موضوع باعث کاهش درآمدهای اختصاصی و تشدید دغدغههای پرستاران و ناعدالتی در پرداخت ها می شود.
کلیدری گفت: لازم است که چارت نیروی انسانی همه مراکز به روز شوند و نیروها از محل درامدهای اختصاصی جذب نشوند بلکه از محل بودجه های کشور جذب صورت گیرد تا امنیت نسبی برای نیروها فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه پرستاران نباید خودشان را از مجموعه مدیریتی دور نگه دارند، افزود: برای حل مشکلات نیروهای پرستاری هم از لحاظ جذب نیروها و هم مطالبات عدالت محور درامدی آنها، به همراهی و هم افزایی پرستاران با دانشکده پرستاری و مامایی، حوزه معاونت درمان، نظام پرستاری و ... نیاز است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: با همکاری همه حوزه های درگیر بتوانیم هم از جهت جایگاه و هم از جهت نزدیک شدن مطالبات به عدالت رشد کنیم و با تغییراتی که در گام های طرح تحول سلامت ایجاد می شود نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد هم، برای حوزه پرستاری ما شرایط مطلوبتری را فراهم کند و فاصله ها کمتر شود.
نظر شما