مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر ، از افزایش تجویز اقلام دارویی در نسخ پزشکان انتقاد کرد و گفت: اقلام دارویی که اغلب پزشکان در نسخه ها برای بیماران تجویز می کند در حد استاندارد جهانی نیست و این در حالی است که تا کنون برنامه ریزی اصولی و منطقی در راستای رسیدن به حد استاندارد جهانی در این امر صورت نگرفته است.
داود مددی افزود: افزایش تعداد اقلام دارویی در هر نسخه پزشکی بیشتر در بیمه ها آشکار می شود و بر سازمان های بیمه گر اثر گذار است چرا که بار مالی بیمه ها را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه اغلب پزشکان به منظور جذب مشتری مبادرت به تجویز اقلام دارویی بیش از حد نیاز بیمار می کنند ، تصریح کرد: متاسفانه این امر در جامعه فرهنگ شده و پزشکان سعی می کنند از طریق تجویز داروهای بسیار ، رضایت بیماران خود را جلب کنند.
مددی گفت: برای مبارزه با فرهنگ غلط تجویز داروهای بیش از حد نیاز بیمار که بار مالی سنگینی بر سازمان تامین اجتماعی و سایر سازمان های بیمه گر تحمیل کرده باید به دنبال اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم از خطرات مصرف بیش از حد دارو بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: اغلب مردم ترجیح می دهند به پزشکانی مراجعه کنند که داروی بیشتر برای آنان تجویز می کنند و متوجه خطرات آن نیستند.
مددی با بیان اینکه هر ساله در سازمان تامین اجتماعی بودجه کلانی صرف هزینه های دارویی می شود ، خاطر نشان کرد: پزشکان و مردم باید توجیه شوند که تجویز داروی بیش از حد نیاز و استفاده آن علاوه بر اینکه باعث به خطر افتادن سلامت می شود باعث به هدر رفتن منابع مالی بسیاری نیز خواهد شد.
نظر شما