۲۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۳:۳۷

دین اسلام و نفی خشونت

دین اسلام و نفی خشونت

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: تمام پیروان ادیان آسمانی با فطرت انسان که بر اساس دوستی، عدالت، صلح و نیکی سرشته شده هماهنگ هستند، از این رو همه ادیان الهی و در رأس آنها اسلام خشونت را نفی می کنند، بنابراین خشونت، در هر کجا و از سوی هر شخص، گروه و یا دولتی که انجام شود، از دیدگاه دینی اسلام محکوم است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام هر گونه خشونت را به شدت محکوم می کند، چرا که مهمترین آموزه این دین الهی اعتدال و میانه روی در امور است و در هر شرایطی از مسلمانان می خواهد که پیروان دیگر ادیان را به این مسئله اساسی و آموزه مهم دعوت کنند. در قرآن کریم و احادیث نبوی که سرمشق و الگوی مناسب زندگی برای همه ما مسلمانان به شمار می رود، بارها و بارها بر این مسئله تأکید و از انسانها خواسته شده در کنار یکدیگر با صلح و صمیمیت زندگی کنند.

تمام ادیان آسمانی با فطرت انسان که بر دوستی، عدالت، صلح، نیکی و مهرورزی سرشته شده هماهنگ هستند، بنابراین خشونت و ترور نامشروع بوده و در هر کجا و از سوی هر شخصی انجام شود، از دیدگاه دینی انسانی محکوم است .

همانگونه که خشونت فردی محکوم است، خشونتی که سازمانها، جمعیتها و دولتها به آن دست می زنند نیز محکوم است، صرف نظر از اینکه از سوی پیروان کدام دین یا گرایش فکری و سیاسی باشند، مسیحی، مسلمان، یهودی، شیعه و یا سنی . زیرا همه این موارد از یک منشأ سرچشمه می گیرند.

خشونت از غلو و افراط نشأت گرفته، افراط مسئله ای است که اعتدال، میانه روی و تسامح را نیز نقض می کند، اسلام دینی است که خواستار دوری از خشونت بوده و بر صلح، آرامش، تفاهم و همزیستی تأکید دارد، زیرا این عوامل از عناصر تشکیل دهنده تسامح هستند. اسلام دین مهربانی است، این دین خواستار برقراری گفتگوهای سازنده و آرام به منظور اثبات حق با شیوه ای صحیح است.

باور دین اسلام به پرهیز از خشونت بنا شده و آن را به شدت نفی می کند، از این رو مسلمانان و علمای دینی به منظور ریشه کنی خشونت و ترور، فعالیتها و اقداماتی انجام داده اند که از آن می توان به برگزاری نشستها و همایشهای مختلف و انتشار کتابهای گوناگون اشاره کرد.

علمای دین اسلام اعتقاد دارند برخی از افراد خشونت و ترور را به اسلام و مسلمانان نسبت می دهند و هدف آنها از این کار، بدنام کردن این دین است . به منظور جلوگیری از این مسئله باید جرائم و مجازاتهای سنگینی برای آنها در نظر گرفته شود تا آنها از این اقدام بپرهیزند، پیروان دین اسلام سعی دارند امنیت و آرامش را در همه جا محقق و مسائل را بر اساس حد و مرزهای شرعی اجرا کنند به طوری که بستری برای فعالیت خرابکاران وجود نداشته باشد .

اکنون اعمال خشونت بار گروهی منحرف و غیر مسلمان چهره اسلام را مخدوش کرده است، در حالی تاریخ اسلام و سیره پیامبر(ص) بیانگر عطوفت، مهر و رحمت پیامبر(ص) است، از سوی دیگر بدترین خشونت های ضد انسانی و ضد دینی و نقض آشکار حقوق بدیهی بشر در اغلب کشورهای مدعی صلح و آرامش در جهان به وقوع می پیوندد، لذا با نگرشی منصفانه به اسلام و آموزه های آن و پیامبر اکرم(ص) در می یابیم اسلام دین صلح، رحمت و آرامش است.

همه اندیشمندان و متفکران به عدم سنخیت اسلام و خشونت متفق هستند و هیچ ارتباطی میان اسلام و خشونت نمی بینند و ادعای این ارتباط را توهین و بی احترامی به اسلام، نادانی و جهل نسبت به آن، درک نادرست از مبادی و اصول اسلامی، بی توجهی به کتاب خدا و سنت نبوی می دانند که منجر به تحریف حقایق، ترویج موارد خلاف واقع و تحریک افکار عمومی علیه مسلمانان می شود.

بنابراین نقش خطبا، علما، رهبران دینی و مؤسسات اسلامی را در مبارزه با ارعاب نمی توان نادیده گرفت، چرا که آنها با تلاشهای سازنده خود به نفی خشونت از سوی اسلام می پردازند.  

کد خبر 421121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha