۲۳ آذر ۱۳۸۵، ۲۰:۲۲

زوراب نوگایدلی :

گرجستان بدنبال نزدیکی بیشتر با آمریکا است

گرجستان بدنبال نزدیکی بیشتر با آمریکا است

نخست وزیر گرجستان، روز گذشته اعلام کرد که کشورش رویکرد حرکت به سمت آمریکا را در پیش گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیدپرس، نوگایدلی در سخنانی که در آموزشگاه عالی تحقیقات بین ‌المللی دانشگاه جان هاپکینز واشنگتن خطاب به مردم حاضران گفت : گرجستان با موفقیت از وابستگی به روسیه آزاد می ‌شود و به سمت غرب تغییر جهت می‌ دهد.

نوگایدلی همچنین از کشورهای غرب خواست تا برای پیشبرد دموکراسی در گرجستان کمک کنند.

طیف اخیر در گرجستان به رهبری میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهور این کشورکه در فوریه سال 2003 به دنبال انقلاب مخملی به قدرت رسید و رویکرد تقابل را با روسیه در پیش گرفت و وخامت روابط دو کشور پس از دستگیری چند نیروی امنیتی روسیه به اتهام جاسوسی در گرجستان به اوج خود رسید. 

لاوروف در مصاحبه ای با روزنامه برزیلی" فولیا دی سان پائولو" که روز جمعه منتشر شد اعلام کرد: " با تاکید بر دشمنی با روسیه مقامات تفلیس می خواهند از عدم رضایت مردم نسبت به اوضاع اجتماعی-اقتصادی که مرتبا وخیم تر می شود جلوگیری کرده و نقض حقوق بشر و اقلیت ملی را بپوشانند و توجه جامعه جهانی را از عملکرد های خود در خصوص نقض تمامی توافقات انجام شده و در مورد تدارک ماجراجویی های نظامی به آبخازی و اوستیای جنوبی منحرف نمایند".

نوگایدلی ادعا کرد که اقتصاد کشورش با وجود تحریم های روسیه در سال جاری 10 درصد رشد کرده و دیگر از بحران  اقتصادی  خبری نیست.

وی همچنین اطلاع داد که گرجستان با موفقیت در حال جایگزین کردن بازارهای روسی و کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه است.

نخست وزیر گرجستان با اشاره به این که گرجستان بخشی از اروپاست ابراز امیدواری کرد که کشورش به ‌زودی به عضویت ناتو درآید. 

در همین رابطه رسانه های خبری از آغاز دور تازه گفتگوهای گرجستان و ناتو خبر داده اند.

به گزارش مهر، "گئورگی بارامیدزه" وزیر مشاور در امور همگرایی با نهادهای اروپایی و یورو- آتلانتیک گرجستان امروز عازم بروکسل می شود تا با مقامات رسمی ناتو ملاقات کند و جلسات رایزنی خود را در خصوص ورود گرجستان به ناتو آغاز کند، و این در حالیست که وزیر امور خارجه روسیه توسعه ناتو به شرق را به دلیل عدم توجیه امنیتی به نفع هیچ کس نمی داند.

لاوروف می گوید : "ما کاملاً معتقدیم که توسعه خود به خود پیمان آتلانتیک شمالی به سمت شرق دلیل موجهی نداشته و موجب تحکیم امنیت کشورهای تازه الحاق شده، اعضای ناتو و روسیه نمی شود".  

لاوروف تاکید کرد : "ما این کار را از طریق شورای روسیه - ناتو انجام می دهیم و تلاش می کنیم که اعتماد خویش را با کشورهای عضو این پیمان محکم کرده و مخالف خطوط جدا کننده جدید در اروپا هستیم".

ناتو در یکی دو سال گذشته تحریکات گسترده ای را برای جلب برخی کشورها و جمهوری های سابق شوروی به بار آورده است که در این بین آذربایجان، اوکراین و گرجستان از کشورهایی هستند که در صدد پیوستن به این پیمان هستند.

کد خبر 421284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha