به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، محمد علی سلیمی در نشست کارگروه اشتغال شهرستان بندرلنگه که با حضور فرماندار این شهرستان در محل فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه در راستای اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی در زمینه ایجاد اشتغال، دولت طرحهای خوبی را در نظر گرفته که عمدتا معطوف به شهرستانها، مناطق دورافتاده و محروم است، افزود: یکی از این طرحها طرح کارورزی است که در قالب این طرح دانش آموختگان دانشگاهی در بنگاههای اقتصادی آموزش خواهند دید و سهمیه استان هرمزگان در این طرح ۳ هزار و ۹۱۵ نفر است.
وی اضافه کرد: در راستای این طرح در شهرستان بندرلنگه ۲۳۱ دانشجوی فارغ التحصیل و ۱۱۵ واحد پذیرنده در سامانه کارورزی ثبت نام کردند که از مجموع فارغ التحصیلان ثبت نام شده ۷۶ نفر واجد شرایط بود که ۵۰ نفر آنان جذب بازار کار شدند و شهرستان بندرلنگه در این زمینه نسبت به سایر شهرستانهای استان عملکرد بهتری دارد.
سلیمی در خصوص طرح کارورزی بیان داشت: در این طرح دوره کارورزی حداقل چهار ماه و حداکثر شش ماه برای کارورز در نظر گرفته شده و درصورت جذب کارورز توسط بنگاه اقتصادی مربوطه، دولت تا دو سال ۱۰۰ درصد حق بیمه کارفرمایان را پرداخت خواهد کرد و کارفرما تا دو سال از پرداخت حق بیمه در قبال جذب کارورزان معاف خواهد بود.
مدیرکل تعاون و کار هرمزگان در ادامه به حمایتهای دولت در راستای ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: امسال ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های اشتغالزایی استان اختصاص یافته که از این مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان برای مشاغل خانگی، کسب و کارهای خرد و کوچک و خود اشتغالی برای دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی تخصیص یافته است که تنها یک بخش از سهم مشاغل خانگی که ۱۶ میلیارد تومان است با توجه به سهمیه ابلاغ شده (شش میلیارد تومان) سهم شهرستان بندرلنگه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که با توجه به این تسهیلات می توان مشاغل خانگی شهرستان را در راستای ایجاد اشتغال و تولید توسعه داد.
وی ادامه داد: ۳۵۲ میلیارد تومان نیز در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی برای اشتغال فراگیر به منظور ایجاد، توسعه و سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی صنعتی اختصاص داده شده است که از ۱۱۵ میلیارد تومان ابلاغی، ۲۳ میلیارد تومان به شهرستان بندرلنگه اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برای طرحهای اشتغال مناطق مرزی، روستایی و شهرهای زیر۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت تعاونی ها به استان تخصیص داده شده که از ۱۴۴ میلیارد تومان ابلاغ شده، در مرحله اول ۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سهمیه بندرلنگه است.
سلیمی بر جذب این تسهیلات بعنوان یک فرصت تاکید کرد و گفت: دستگاههای اجرایی با توجه به ظرفیت بندرلنگه و رسته های پر اشتغال، طرحهای متقاضیان را در کمیته فنی شهرستان مورد بررسی قرار دهند و سپس این طرحها به کارگروه استان ارجاع و پس از مطابقت دادن به قواانین و مقررات برای تصویب نهایی به بانکهای عامل معرفی می شوند.
وی در ادامه بر جذب اعتبارات مشاغل خانگی، به روز بودن سامانه رصد و راستی آزمایی آن، اجرای طرح روستا تعاون و تشکیل تعاونی توسعه و عمران و فعال شدن تعاونی های مرزنشین از طریق صادرات در این شهرستان تاکید کرد.
در این نشست فرماندار بندرلنگه نیز به موقعیت جغزافیایی و ظرفیتهای شهرستان در بخشهای مختلف تولیدی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری بنام «اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال» و توجه دولت به ایجاد اشتغال و تولید و کمک به رونق اقتصادی کشور، همه باید تلاش کنند.
بهاری افزود: با توجه به منابع و تسهیلات اختصاص داده شده از سوی دولت به شهرستان، دستگاههای اجرایی و بانکها باید با توجه به موقعیت شهرستان، ظرفیتها را شناسایی و متقاضیان را جهت استفاده از این تسهیلات راهنمایی کنند.
وی از طرح کارورزی بعنوان یکی از طرحهای وزارت تعاون و کار در راستای جذب جوانان جویای کار نام برد و بیان داشت: این یک فرصت برای جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است که با محیط کار آشنا شده و بتوانند پس از دوره کارورزی جدب بازار کار شوند که باید از این موقعیت پیش آمده استفاده کرد.
بهاری در پایان بر جذب سهمیه کارورزی شهرستان تا نیمه اول بهمن ماه سالجاری تاکید و خواستار همکاری دستگاههای اجرایی در این خصوص شد.
نظر شما