مدیر عامل نشر فرزان روز گفت : اگر کسی از مسئولین با این گفته مخالف است بهتر است توضیح دهد در تنظیم برنامه های بلند مدت اقتصادی کشور چه جایگاهی برای صنعت نشر و کتاب در نظر گرفته اند . واقعیت این است که در برنامه های پنج ساله که دولت تنظیم می کند اصلا توجهی به این حوزه نمی شود و حتی موانعی هم ایجاد می کنند .
وی افزود : در کشوری با جمعیت بیش از 70 میلیون نفر با بیش از 5 میلیون نفر دانشجو متاسفانه شمارگان کتاب از 1100 تا 3300 نسخه است که این واقعا فاجعه است و مانند قطره ای در دریا است و برای همین شمارگان اندک هم آنقدر راهبرد و سیاست های محدود کننده پیش بینی کرده اند که ادامه راه را برای فعالین نشر دشوار می کند .
گلی امامی خاطر نشان کرد : ناشر حرفه ای باید سازمانی داشته باشد که شامل دستگاه تولید و ویرایش می شود . در این سازمان باید آتلیه ای بوجود آورده باشد که در آن نشریات خود را از نشر هنری و گرافیکی تولید کند . اینها از لوازم کار یک نشر حره ای است و ناشری که بتواند با چاپ کتاب و درآمد حاصل از فروش این کتابها سازمانش را اداره کند و اتکایی هم به یارانه های دولتی نداشته باشد ناشر حرفه ای است .
وی تصریح کرد : ناشری که با کمک حمایت های خارج از چارچوب فعالیت هایش به حیات ادامه می دهد را به هیچ وجه نمی توانیم ناشر حره ای بدانیم با این تعریف سازمانهای دولتی که با کمک حمایت و ردیف بودجه دولتی به حیات ادامه می دهند - حتی اگر سالیانه 100 عنوان کتاب هم منتشر کند - را نمی توانیم ناشر حرفه ای بدانیم .
مدیر نشر فرزان روز خاطر نشان کرد : اما باید گفت که این چیزی که بلر شمرده شد تصویری کاملا آرمانی است که امکان وجود ان در ایران نیست و ناشران بسیار کمی هستند که با این شیوه به حیات خود ادامه می دهند . اما با تعریف خیلی ساده می توانیم بگوییم ناشر حرفه ای کسی است که از طریق فعالیت در این حرفه اموراتش را بگذراند .
وی یادآور شد : اینکه گفته می شود برخی ناشران با تولید سالی پنج یا شش عنوان کتاب اموراتشان را می گذرانند را نمی توانیم ناشر حرفه ای بدانیم . ناشر حرفه ای حتما باید در طول سال یک تعداد مشخصی کتاب تولید کند همینطور که در تعریف کتاب هم استانداری وجود دارد در تعریف ناشر حرفه ای هم استانداردی وجود دارد که در هر شرایطی با توجه به اقتضائات متفاوت است .
نظر شما