۲۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۳:۰۶

/ الزامات بودجه 86 از نگاه کارشناسان و نمایندگان مجلس (3) /

بازگشت به اهداف برنامه چهارم و سند چشم‌انداز در بودجه 86

بازگشت به اهداف برنامه چهارم و سند چشم‌انداز در بودجه 86

علی قنبری مدرس اقتصاد در دانشگاه تربیت مدرس گفت: متاسفانه بخشی از اهداف سند چشم‌انداز و برنامه چهارم توسعه زیر سئوال رفته است، بنابراین مهمترین اولویت برای بودجه سال آینده بازگشت به اهداف این دو برنامه است.

علی قنبری در گفتگو با مهر درباره این که دولت بودجه سال 86 را بر اساس رشد 7 درصدی بسته است، گفت: بودجه یک مقطع از برنامه پنج ساله کشور است و در راستای تحقق اهداف برنامه پنج‌ساله، بودجه سال آینده باید بر اساس رشد اقتصادی 8 درصدی و نه 7 درصدی بسته بشود.

وی ادامه داد: بنابراین برای تحقق این رشد 8 درصدی باید تمهیدات لازم آن را اندیشید که حرکت در جهت سیاست‌های اصل 44 و کوچک کردن دولت به این هدف کمک خواهند کرد، اما متاسفانه دولت اکنون بیشتر به دنبال بزرگتر کردن خود است و عملا به سیاست‌های اصل 44 پایبند نیست.

عضو سابق شورای پول و اعتبار کاهش وابستگی به نفت را یکی از اهداف بزرگ و ضروری در بودجه 86 خواند و خواستار این شد که دولت بودجه سال آینده را بر اساس مالیات‌ها ببندد و از درآمدهای نفتی فقط برای تامین هزینه‌های توسعه‌ای استفاده کند.

قنبری با تاکید بر این که دولت نباید پروژه‌های عمرانی جدیدی را آغازکند، افزود:‌ اولویت دولت در این زمینه باید اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام باشد و سیاست‌های پولی و مالی خود را بر اساس کاهش تورم، کنترل نقدینگی، و کاهش بیکاری بنا نهد.

وی اولویت‌های عملیاتی بودجه سال آینده را کاهش بیکاری، کاهش تورم از طریق کنترل نقدینگی، فراهم آوردن تمهیدات رشد اقتصادی و افزایش درآمد سرانه کشور عنوان کرد.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی راه حل معضل بنزین را آزادسازی و معقول کردن قیمت‌ها و هدفمند کردن یارانه خواند و افزود: با آزادسازی قیمت‌ها علاوه براین که قیمت محصولاتی همچون بنزین به سطح معقول خواهد رسید، از قاچاق و مصرف بی‌رویه آن نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.

وی افزود: با ثابت نگاه داشتن قیمت‌ها از یک سو و نامناسب بودن خدمات عمومی از سوی دیگر، نمی‌توان به اهداف برنامه چهارم توسعه دست یافت.

قنبری استفاده از مبنای یورو در بودجه سال 86 را بیشتر یک شعار سیاسی خواند و گفت:‌ اگر منابع خود را بر اساس یورو ببندیم، ‌با توجه به اینکه دلار مهمترین ارز مبادلاتی در جهان است، نهایتا طی چند ماه مجبور به پرداخت هزینه این تصمیم خواهیم شد.

کد خبر 421474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha