۲۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۴۳

جاسبی در کنگره بین المللی همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت :

دولتی که می خواهد مجری، قاضی و حاکم باشد کارآیی نخواهد داشت / کمکی از منابع نفتی به دانشگاه آزاد نمی شود

دولتی که می خواهد مجری، قاضی و حاکم باشد کارآیی نخواهد داشت / کمکی از منابع نفتی به دانشگاه آزاد نمی شود

جاسبی با اشاره به اینکه دولت به عنوان ناظر، هدایت کننده و برنامه ریز می تواند در عرصه صنعت وارد شود، گفت : زمانی که دولت می خواهد مجری، قاضی و حاکم باشد، محکوم به شکست است و در هر جای دنیا که حاکمیت صنایع در دست دولت بوده با عدم کارآیی و شکست مواجه شده است که نمونه بارز آن کشورهای سوسیالیستی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه سومین کنگره بین المللی همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی که در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد با بیان این مطلب گفت: در گذشته دانشگاه ها به عنوان مجموعه ای جدا از صنایع تلقی می شدند اما گسترش دوره های کار آموزی و کارورزی پل مناسبی بین صنعت و دانشگاه شد.

رئیس شورای اجرایی اتحادیه دانشگاه های جهان اسلام خاطرنشان کرد: سال هاست که همه دولت ها اعلام کرده اند که با کوچک شدن دولت، کارها باید به بخش خصوصی واگذار شود اما عملا موفق نشده اند و روز به روز دولت ها بزرگتر شده و بدنه دولت در برابر واگذاری کارها به بخش خصوصی مقاومت می کند و آن را در تنگنا قرار می دهد.

وی افزود : در زمینه بودجه های تحقیقاتی مصوب مجلس نیز چون صنایع در اختیار بخش خصوصی نیست نمی توان انتظار داشت هر ریال آن در جایی خرج شود که بهره وری داشته باشد و این مسئله تا زمانی که کار به دست مردم و بخش غیر دولتی داده نشود، حل نخواهد شد.

جاسبی گفت : امروز که 24 سال از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی می گذرد علی رغم همه کارشکنی ها و تنگ نظری ها، بیش از 50 درصد آموزش عالی کشور در دست بخش خصوصی افتاده است.

وی بر جدی تر گرفتن مسئله پژوهش در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت : دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون 28 مرکز تحقیقاتی و پژوهشی تاسیس کرده و در حال راه اندازی 21 مرکز دیگر نیز است.

رئیس شورای اجرایی اتحادیه دانشگاه های جهان اسلام گفت: اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود و تنها 10 درصد دانشجویان آن برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می رفتند، 50 میلیارد دلار ارز از مملکت خارج می شد.

وی افزود: این در حالی است که تمامی افراد مغرض به خاطر خصومتی که با دانشگاه آزاد دارند، از طریق تریبون ها و بولتن های خبری کوچکترین مشکلی را بزرگ جلوه می دهند و در هر جا که کم می آورند، دانشگاه آزاد را نشانه می گیرند و تمام مشکلات را به دانشگاه نسبت می دهند اما خدمات بزرگ دانشگاه آزاد به کشور را کسی نمی بیند.

جاسبی با اشاره به اینکه طبق آمار و ارقام در سال 84، 300 هزار دانشجوی دانشگاه دولتی، هزار و 350 میلیون تومان بودجه از خزانه مملکتی دریافت کرده اند، گفت: در همین سال دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و 200 هزار دانشجو، تنها 700 میلیارد تومان شهریه گرفته است که این مبلغ یک هفتم بودجه دانشگاه های دولتی است و دانشگاه های دولتی 7 برابر شهریه دانشگاه آزاد اسلامی از خزانه مملکت دریافت می کنند.

وی در ادامه دارد: در دنیا بیش از 70 درصد دانشگاه ها خصوصی اند و رسما از دولت بودجه دریافت می کنند در حالی که دانشگاه آزاد تنها با شهریه دانشجویان اداره می شود و اعضای هیات امنا مدیران و روسای آن هیچ سهمی از دانشگاه ندارند.

جاسبی گفت: حال که همه درآمد نفتی کشور در دست دولت است و کمکی از این منبع به دانشگاه آزاد نمی شود. ما باید از بودجه پژوهشی خود استفاده کنیم و برای حل مشکل ارتباط با صنعت گام برداریم .

سومین کنگره بین المللی و دهمین کنگره سراسری همکاری های دولت ، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی به همت معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه طی سه روز در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

کد خبر 421536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha