خبرگزاری مهر، گروه بین الملل_حنیف غفاری: برگزیت همچنان به موضوعی داغ از معادلات سیاسی لندن و اتحادیه اروپا تبدیل شده است. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل اروپا معتقدند که مذاکرات برگزیت به خوبی پیش نمی رود و اراده لازم در میان دو طرف برای عملی ساختن نتایج همه پرسی سال ۲۰۱۶ در انگلیس وجود ندارد.
در این میان، مقامات انگلیسی از یک سو بر لزوم خروج از اروپا تاکید کرده و از سوی دیگر، نشانه های ماندن در قاره سبز را به مقامات اتحادیه اروپا مخابره می کنند. این رویکرد دوگانه منجر به سردرگمی شهروندان انگلیسی شده و این دقیقا همان چیزی است که ترزا می به عنوان نخست وزیر این کشور می خواهد! ترزا می به خوبی می داند که نگاه داشتن شهروندان انگلیسی در وضعیت دوگانه و بلاتکلیف، به وی کمک خواهد کرد تا هر گونه تصمیمی را در خصوص ماندن یا خروج کشورش از اتحادیه اروپا اتخاذ کند. در این خصوص میان گفتار و عمل مقامات انگلیسی تفاوتی معنادار وجود دارد!
اظهارات اخیر "نایچل فاراژ" رهبر سابق ملی گرایان انگلیس و از طرفداران سرسخت برگزیت نشان می دهد که پیش بینی ها بر سر معامله انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر برگزیت کاملا درست بوده است. رهبر پیشین حزب استقلال انگلیس انتقاد شدیدی به موضع نخست وزیر کشورش در مذاکرات برگزیت وارد و تاکید کرده است که ترزا می با یک پا در مسیر خروج و با پای دیگر در مسیر ماندن در اتحادیه اروپا قدم میزند.
وی این رفتار و رویکرد نخست وزیر انگلیس را غیر قابل پذیرش دانسته است. با این حال فاراژ از معامله پشت پرده ای که در این خصوص میان مقامات اروپایی و انگلیسی صورت گرفته، سخنی به میان نیاورده است. وی معتقد است که انگلیس از یک سو نمی تواند یک دولت مستقل دموکراتیک و از سوی دیگر عضو اتحادیه اروپا باشد. حزب استقلال انگلیس معتقد است که انگلیس باید خود را از بوروکراسی اروپایی خلاص کند تا به رشد اقتصادی دست پیدا کند.
علی رغم اظهارات فاراژ، نهادهای اقتصادی و دولتی در انگلیس مشغول تهیه اخباری هدفمند در خصوص عواقب و تبعات سخت و غیر قابل جبران خروج کشورشان از اتحادیه اروپا هستند. به عبارت بهتر، نهادهای رسمی در انگلیس مشغول هدایت افکار عمومی خود با انتشار گزارش هایی معنادار و هدفمند می باشند.
واقعیت امر این است که رویکرد دوگانه ترزا می در قبال برگزیت طی ماه های آتی و به طور کلی تا زمانی که وی در راس معادلات اجرایی انگلیس حضور دارد ادامه پیدا خواهد کرد. نخست وزیر انگلیس به خوبی می داند که مذاکرات برگزیت در روندی طبیعی و قابل پیش بینی به نتیجه نخواهد رسید.
بدون شک در ادامه، بار دیگر شاهد تشدید بحران میان طرفداران و مخالفان برگزیت در انگلیس خواهیم بود. این تقابل از سوی دولت انگلیس هدایت خواهد شد تا به نقطه ای مشخص برسد. برخی سران حزب کارگر و محافظه کار معتقدند که این نقطه مشخص، برگزاری دوباره همه پرسی خروج از اروپا می باشد.
لازم به ذکر است که نتایج آخرین نظرسنجی ها و تحقیقات میدانی در انگلیس نشان دهنده افزایش مخالفان برگزیت (تحت تاثیر تبلیغات دولت انگلیس) می باشد. از این رو اگر بار دیگر در این خصوص همه پرسی صورت گیرد، احتمال تغییر نتیجه سال ۲۰۱۶ میلادی وجود دارد. مسئله ای که ترزا می نخست وزیر انگلیس چندان نسبت به آن ناراضی نخواهد بود.
نظر شما