به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، یحیی رحمتی اظهار کرد: میدان انقلاب یکی از اولین میادین شهر زنجان است که در جریان توسعه شهر در زمان رضا شاه پهلوی ساخته شده است. با احداث این بنا در دوره پهلوی اول تحول مهمی در شهرسازی زنجان رخ داد.
وی ادامه داد: در این دوره با احداث خیابانهای اصلی شهر، زنجان تا حدودی از حالت یک شهر سنتی با معابر باریک و نامنظم خارج شده و شبکه معابر عمومی نسبتاً منظمی جایگزین آن شد.
رحمتی افزود: شهر سازان دوره پهلوی با احداث دو خیابان اصلی در جهت شمال به جنوب و شرق به غرب که امروزه به نامهای خیابان سعدی و خیابان امام معروف هستند، قسمتهای مختلف شهر را به یکدیگر متصل کردند. این دو خیابان شهر را به چهار بخش تقسیم میکرد و در مرکز شهر به یکدیگر میرسید. از همان ابتدا محل تقاطع دو خیابان تبدیل به میدان شده و بدنه پیرامون آن در دوره پهلوی اول شکل گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی زنجان در خصوص تغییرات بنا در طی سالیان پس از ساخت عنوان کرد: خوشبختانه در دوره قبل و بعد از انقلاب ، این میدان سیمای سنتی خود را حفظ کرد و آسیب جدی به آن وارد نشد.
رحمتی در خصوص وجه تسمیه میدان انقلاب بیان کرد: نام میدان پیش از انقلاب اسلامی میدان پهلوی بود و پس از انقلاب اسلامی به میدان انقلاب تغییر نام یافت. با این وجود هنوز بسیاری از مردم زنجان میدان انقلاب را «چهار راه» می خوانند.
نظر شما