۲۷ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۵۳

عقلانیت و منطق دو شرط اساسی برای سخنرانیهای دینی

عقلانیت و منطق دو شرط اساسی برای سخنرانیهای دینی

خبرگزاری مهر: گروه دین و اندیشه: برگزاری جلسات متنوع و متعدد در مناسبتهای مختلف با سخنرانی همراه است، در این میان سخنرانیهایی که در مجالس دینی و مذهبی ایراد می شوند به دلیل تأثیری که در اندیشه و اعتقادات عمومی خواهند داشت از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و به همین نسبت نیز دقت نظر و توجه خاص را می طلبند .

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به شرایط دنیای امروز و گسترش وسایل ارتباط جمعی تأثیرگذار، تجدید نظر در خطابه ها و سخنرانیهای دینی به منظور اثرگذاری مطلوب و شایسته، امری ضروری و انکارناپذیر است .

بی شک برخورداری سخنرانی های دینی و مذهبی از منطق و عقلانیت نخستین شرط برای ارزشمند بودن بیانات سخنران و ارائه آنها به زبانی ساده و قابل درک نیز از دیگر شرایط لازم به منظور درک صحیح و تأثیرگذاری مناسب است .

بی تردید سخنرانیهای دینی ضمن برخورداری از صحت و دقت، می بایست از غنای لازم برخوردار بوده و البته در رفع شبهاتی که ایجاد شده نیز تأثیرگذار باشند .

چنین سخنرانی نیاز به یک سخنران زبده، آگاه و مطلع دارد تا به واسطه غنای فکری و معرفتی خود، مطالب را در قالب جملاتی سلیس و روان برای مخاطبان مطرح کرده، ضمن مؤثر بودن در جلب و جلب اقشار مختلف مردم به منظور بهره گیری از سخنرانی خود، در فکر و اندیشه حاضران نیز به نحو مطلوب و مثبت، تأثیرگذار باشد .

بی تردید یک سخنران شایسته می بایست به تمام مسائل روز جامعه خود و عرصه بین الملل اشراف داشته باشد تا به خوبی بتواند مطالبی متناسب با شرایط روز را برای سخنرانی خود انتخاب و با توجه به نیازها و پرسشهایی که در ذهن مخاطبان پیش بینی می کند، به ایراد سخن پرداخته، نیازهای فکری و فرهنگی مستمعین را برطرف کند .

با بهره گیری از شیوه های مناسب و تأثیرگذار، حقایق صحیح دین اسلام به خوبی تبیین می شوند .در این زمینه باید با تجدید در خطابه های دینی به متون دین توجه و مسائل عصر معاصر با توجه به شبهات موجود درباره اسلام و حقوق زن، حقوق غیر مسلمانان در کشورهای اسلامی و حقوق مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی از سوی سخنرانان بررسی شوند .

باید در خطابه های دینی معاصر تجدید نظر شده و با توجه به شرایط معاصر و  بر اساس آموزه های قرآن و سنت نبوی به این مسئله اهتمام ورزید. با توجه به اینکه شرایط  تغییر می کند، اهتمام به امور مبلغان مسلمان، فرهنگسازی، تبیین علوم و معارف دینی معاصر بدون شک در توسعه خطابه های دینی تأثیر به سزایی دارد.

امت مسلمان نیاز به تجدید خطابه های دینی دارند تا معانی اسلام و دین را به صورت عقلانی و منطقی دریابند، بیشتر مسائلی که خطابه های دینی به آن نیاز دارند تعقل و فهم عقلانی و منطقی مفاهیم است زیرا شرایط معاصر به گونه ای است که باید با بیانات عقلانی و منطقی مسائل را توجیه و تبیین کرد.

کد خبر 421682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha