البته این نگاه توزیع و تهیه کنندگان فیلم با توجه به در نظر گرفتن حدود 7 تا 8 هفته اکران پاییز و زمستان برای هر فیلم تا حدودی درست است. چون اگر فیلمی حدود 4 هفته پیش از برگزاری جشنواره فیلم فجر در سینماها به نمایش در بیاید، در هیاهوی برگزاری 3 جشنواره فیلم، تئاتر و موسیقی فجر به نوعی فراموش می شود. به این خاطر که طی این مدت مخاطبان اصلی فیلم سرگرم تماشای آثار جشنواره ای هستند. پس از اتمام جشنواره هم علاقه به اکران آثار برگزیده و شاخص و نوعی اشباع ذهنی سینماروها، امکان دیده شدن فیلم ها را تا حدود زیادی می گیرد. هر چند در این میان فیلمهایی که به مولفه های تجاری توجه ویژه دارند، در جذب مخاطب عام همچنان موفقیت نسبی خود را حفظ می کنند.
نمایی از فیلم سینمایی "وقتی همه خواب بودند"
در حال حاضر فیلم سینمایی "میم مثل مادر" به کارگردانی رسول ملاقلیپور که هفتمین هفته نمایش خود را پشت سر می گذارد با در اختیار داشتن 14 سینمای تهران به فروشی بیش از 490 میلیون تومان دست پیدا کرده که نشان از متوسط فروش بالای فیلم دارد. این فیلم داستان زنی را روایت می کند که به خاطر جراحت ناشی از جنگ تحمیلی از معلولیت جنین خود اطلاع می یابد، اما در برابر خواسته شوهرش برای از بین بردن بچه می ایستد و تولد نوزاد اتفاقات جدیدی را به وجود می آورد. گلشیفته فراهانی، حسین یاری و جمشید هاشم پور بازیگران اصلی فیلم هستند.
ملاقلی پور در این فیلم تا حدودی از بیان مسایل و موضوعهای دفاع مقدس فاصله گرفته است و با بهانه قرار دادن اتفاقی وابسته به جنگ تحمیلی، در پی ساخت اثری ملودرام بوده است که البته به نظر می رسد در این اثر مساله جذب گیشه برای وی از اهمیت خاصی برخوردار است. چون این کارگردان به مدد بازی بسیار خوب گلشیفته فراهانی و به نوعی تحریک احساسات بیننده اش موفق شده است، مخاطبان به نسبت زیادی را به خود جلب کند. در این میان توانایی بالای بازیگردانی ملاقلی پور که طی چند سال اخیر به پختگی خاصی رسیده، در موفقیت نسبی این فیلم موثر بوده است.
فیلم سینمایی "تقاطع" ساخته ابوالحسن داودی که اکنون به متوسط فروش روزانه 4 میلیون تومان رسیده، پس از 55 روز اکران و نمایش در 8 سینمای تهران تاکنون حدود 230 میلیون تومان فروخته است و با توجه به متوسط فروش خوب به نظر می رسد حداقل 3 هفته دیگر اکران شود. این فیلم داستان یک تصادف عجیب و سهمگین است که باعث می شود 5 خانواده مختلف با آن درگیر شوند. بهرام رادان، فاطمه معتمد آریا، باران کوثری و یوسف قاضی مرادی تعدادی از نقشهای اصلی را برعهده دارند.
این فیلم در زمینه به کارگیری جلوه های ویژه و بازآفرینی یک تصادف بسیار عجیب و ترس آور به مفهوم واقعی کلمه نقطه عطفی در سینمای ایران طی چند سال اخیر محسوب می شود. هر چند این عنصر تنها در بخش کوتاهی از فیلم مورد استفاده قرار می گیرد و فیلمنامه تحرک و جذابیت خود را آرام آرام از دست می دهد و با افت جدی در زمینه ریتم مواجه می شود، اما استفاده از بازیگران شناخته شده و ایجاد فضایی که برخورد و درگیری را به شکلهای مختلف نشان می دهد، مهمترین خصوصیت این فیلم محسوب می شود.
فیلمی که به تازگی در فهرست فیلمهای در حال اکران سینماهای تهران قرار گرفته، فیلم سینمایی "بی وفا" کاری از اصغر نعیمی است. این اثر پس از 20 روز نمایش در 16 سینمای تهران نزدیک به 137 میلیون تومان فروخته است که از متوسط فروش روزانه حدود 7 میلیون تومان و به دست آوردن نسبی گیشه خبر می دهد. این فیلم داستان عشق یک پسر ثروتمند به دختری فقیر از خانواده ای خلافکار است که با مخالفت خانواده پسر مواجه می شود. حضور زنی دیگر این شرایط را پیچیده تر می کند. گوهر خیراندیش، الناز شاکردوست، حمید گودرزی، محسن قاضی مرادی، فلامک جنیدی و علیرضا جعفری بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم قصه ای ساده و در عین حال کلیشه ای دارد. قصه پسر پولدار و دختر عاشق یا برعکس، طی سالهای گذشته در آثار زیادی مورد استفاده قرار گرفته و در بهترین حالت نیز کارکرد اجتماعی خود را از دست داده است. در ضمن این گونه آثار هر اندازه که خانواده پولدار را برخوردار از صفات منفی به تصویر بکشند، به علت برخورداری از امکانات و ثروت گسترده ای که در اختیار شخصیتهای پولدار قرار دارد، نوعی تجمل گرایی در جامعه را ترویج می کند.
فیلم سینمایی "وقتی همه خواب بودند" به کارگردانی فریدون حسن پور طی 7 هفته نمایش در 6 سالن سینما 127 میلیون تومان فروخته است که با توجه به مضمون اثر نشان از توجه نسبی مخاطب دارد. این فیلم درباره پیرزنی روستایی است که آرزوی رفتن به حج را دارد. اما چند روز پس از اینکه اطلاع می یابد، در فهرست زائران قرار دارد به دلیل مشکلات جسمی اجازه پرواز به او نمی دهند. بچه های روستا که همگی به وسیله این زن متولد شده اند، به دنبال راه چاره می گردند. گلاب آدینه، محمد رضا فروتن بازیگران اصلی این فیلم هستند.
این فیلم که در زمره آثار معناگرا جای می گیرد، نگاهی لطیف و نمادین به مساله سفر حج دارد و این مضمون را در قالب داستانی زیبا و مختصر بیان می کند. هر چند فیلم به جهت تدوین و به کارگیری نماها دچار مشکل است، اما حضور فروتن در نقشی بسیار متفاوت و بازی چشمگیر آدینه شرایطی را به وجود آورده است که مخاطبان خاص سینما به این فیلم توجه نشان دهند.
فیلم "گیس بریده" ساخته جمشید حیدری اثر دیگری است که بر پرده سینماهای تهران قرار دارد. این فیلم طی 7 روز اکران در 14 سالن سینما 37 میلیون تومان فروخته است که با توجه به استفاده از بازیگران شناخته شده، انتظار فروش بیشتری از فیلم می رفت. داستان این اثر درباره دختری است که به خاطر بدبینی های بی جهت پدرش مورد ضرب و شتم شدید قرار می گیرد. ارسال نامه های ناشناس یک عاشق به مدرسه این دختر، شرایط را دشوارتر می سازد. گلشیفته فراهانی، محمدرضا شریفی نیا و سارا خوئینی ها بازیگران اصلی فیلم هستند.
قصه تلخ و آزار دهنده، اکران همزمان دو فیلم از گلیشفته فراهانی و اشباع ذهنی بیننده، مشکلات کارگردانی و تدوین، ریتم کند و بی توجهی به جذابیتهای دراماتیک شرایطی را فراهم آورده است که این فیلم با وجود برخورداری از مضمون اجتماعی مناسب امکان فروش بیشتر را به دست نیاورد. اشاره به مساله زندانی شدن یک پدر به خاطر شکایت فرزند موضوعی است که تا امروز در هیچ یک از فیلمهای سینمایی ایرانی تا این اندازه مستقیم و گسترده به تصویر کشیده نشده بود و این مساله می توانست دلیلی برای فروش بیشتر فیلم باشد، اما ایرادهای تکنیکی در این زمینه مانع ایجاد کرده است.
نظر شما