۲۶ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۲۰

/ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

تأثیرات جسمانی مثبت اقامه نماز در مسلمانان بررسی شد / مسلمانان مراکش نسبت به خدمات نامناسب حج اعتراض کردند

تأثیرات جسمانی مثبت اقامه نماز در مسلمانان بررسی شد / مسلمانان مراکش نسبت به خدمات نامناسب حج اعتراض کردند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: طی هفته ای که گذشته تأثیر جسمی اقامه نماز و حقوق دینی مسلمانان در ازبکستان و انتخاب قرآن به عنوان پرفروشترین کتاب نمایشگاه کتاب هندوستان قابل توجه بود، اما از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن فصل حج و راهی شدن مسلمانان به خانه خدا مسلمانان مراکش اعتراض خود را به خدمات نامناسب حج از سوی دولت ابراز کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، تأثیر عبادت در همه ابعاد زندگی انسان به ویژه ابعاد روحی و روانی حقیقتی است که برکسی پوشیده نیست، اما تحقیقات اخیر دانشگاه مالزی از تأثیرات مثبت نماز مسلمانان بر جسم و جان خبر داده است.

تأثیرات فیزیکی مثبت بدن به هنگام اقامه نماز

نتایج اولیه تحقیق دانشگاه مالزی که هنوز تکمیل نشده نشان می دهد نماز یومیه مسلمانان تأثیرات فیزیکی مثبتی برای بدن دارد.

عبدالله بداوی نخست وزیر مالزی در سومین همایش بین المللی مهندسی زیست پزشکی در کوالالامپور گفت: این تحقیق بیانگر تعاملات فیزیولوژیکی و تأثیرات حالات قرار گیری بدن هنگام اقامه نماز یومیه است.

این تحقیق که از سوی دپارتمان مهندسی زیست پزشکی دانشگاه مالزی انجام شده نتیجه گیری کرده است وضعیتی که بدن هنگام اقامه نماز در آن قرار می گیرد برای قلب، ستون فقرات، گنجایش حافظه و توجه سودمند است .

نخست وزیرمالزی گفت: این تحقیق قدرت نماز را در زندگی فرد مورد تصدیق قرار می دهد. از آنجا که اکثریت جمعیت مالزی را مسلمانان تشکیل داده اند درک منافع معنوی و تأثیرات زیست پزشکی آن بسیار حائز اهمیت است.

دانشگاه مالزی قدیمی ترین و یکی از بهترین دانشگاه های این کشور تلقی می شود. مسلمانان 60 درصد جمعیت 26 میلیونی مالزی را تشکیل داده اند و اقوام چینی و هندی که اکثر آنها بودائی، هندو و مسیحی هستند 35 درصد جمعیت این کشور راهستند .

افزایش کارکردهای مساجد در مالزی

دولت مالزی روز خواستار تغییر کارکرد مساجد این شهر و تبدیل آنها به مراکز اسلامی و دینی چند منظوره شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، داتو سری نجیب تون رزاق معاون نخست وزیر مالزی مساجد می تواند به شبکه فروش محصولات حلال تبدیل شوند.

نجیب در رابطه با پیشنهاد تغییر کارکرد مساجد استدلال کرد: این امر می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.

معاون نخست وزیر همچنین گفت: آموزش نیز جزء لاینفک مساجدی محسوب می شود که دارای کارکردهای مختلف است. این کارکرد می تواند بعد و تصویر تازه ای به مساجد ببخشد.

وی تصریح کرد: این کلاسهای آموزشی می تواند در موضوعات غیر سنتی چون فناوری اطلاعات، فرآوری غذا و کتابداری تمرکز کند تا جوانان جذب اماکن نیایشی شوند. برگزاری گردهمائیها، کارکردهای رسمی، مراسم ازدواج، مشاوره در مساجد نیز می تواند به تأثیر هرچه بیشتر کارکرد آنها در جامعه کمک کند.

وی همچنین تأکید کرد اداره مساجد باید به افراد حرفه ای، دارای صلاحیت، خلاق و دور اندیش واگذار شود.

قرآن پرفروشترین کتاب نمایشگاه هندوستان بود

در نمایشگاه کتاب شهر پتنا، مرکز ایالت بیهار در هندوستان که طی 6 روز برگزار شد، قرآن، کتاب مقدس مسلمانان بیشترین فروش را داشت و اکثر خریداران قرآن کریم، افرادی غیر مسلمان بودند. 

در این نمایشگاه کتاب بیش از 500 نسخه قرآن به فروش رفته و این امر موجبات شگفتی فروشندگان نمایشگاه را فراهم آورده است.

مشتاک عمری مدیر فروش انتشارات گودورد مستقر در نیودهلی گفت: تقریباً 500 نسخه قرآن طی یک هفته فروش رفته و افراد بسیاری برای خرید قرآن به این غرفه آمدند که این تعداد موجب تعجب بود. تاکنون با چنین درخواستهای فراوانی برای خرید قرآن رو به رو نشده نبودم . بیش از 75 درصد خریداران غیر مسلمان بودند.

حدود 250 نسخه از قرآن با ترجمه به زبان هندی و بیش از 100 نسخه با ترجمه به زبان انگلیسی فروش رفته است. کمتر از 25 کپی از قرآن نیز به زبان عربی و اردو فروش رفته است.

مدیر فروش انتشارات گودورد یادآور شد: سال گذشته در نمایشگاه کتاب ایالت میزورام 250 کپی از ترجمه انگلیسی قرآن را به فروش رسانده و این تعداد در این ایالت بسیار قابل توجه است چون اکثریت جمعیت این ایالت شمال شرقی هندوستان را مسیحیان تشکیل می دهند.

فروشنده انتشارات عمارات الشریعه نیز اظهار داشت: هندوها بیشتر به دنبال ترجمه قرآن به زبان هندی بوده و استدلال کرده اند که قصد دارند اسلام را بیشتر بشناسند و این شناخت باید به واسطه مطالعه منابع و متون اصلی صورت گیرد.

بسیار از ناشران حاضر در این نمایشگاه شناخت اسلام را از علل خریداری قرآن معرفی کرده و آن را نشانه خوبی برای بهبود وضعیت تبعض آمیز مسلمانان در سرزمین 72 ملت دانستند.

هیئتهای اسلامی بریتانیا به سراسر جهان سفر می کنند

دولت بریتانیا با هدف بهبود و اصلاح چهره مسلمانان بریتانیا، تور جهانی با هزینه 350 هزار پوند تشکیل داده تا مسلمانان بریتانیا از تجارب مسلمانان سراسر جهان سود برده و در گفتگوهای سازنده شرکت کنند.

وزارت امور خارجه بریتانیا تحت این پروژه که با عنوان " ارتقاء تصویر مسلمانان بریتانیایی" بیش از 60 هیئت اسلامی را به 18 کشور جهان از جمله 12 کشور اسلامی اعزام می کند تا آنها بتوانند تجارب خود را با سایرین سهیم شده، از تجربیات آنها سود برده و همچنین در گفتگوها و مباحثات سازنده سهیم شوند تا درک دوجانبه میان آنها افزایش یابد.

تاکنون هیئت های اسلامی بریتانیا به بحرین، قطر، سودان، مصر، نیجر، هندوستان، بنگلادش، پاکستان، مالزی، سنگاپور، اندونزی، مراکش، الجزیره، بوسنی، اسپانیا، آلمان، فرانسه و هلند سفر کرده اند.

سر اقبال سنکرانی دبیر کل سابق شورای مسلمانان بریتانیا طی ماه ژوئن ریاست یک هیئت 6 نفره که به پاکستان سفر کردند را برعهده داشت. صدیق خان نماینده پارلمانی حزب کار طی ماه ژوئیه به همراه گروه دیگری به مالزی و سنگاپور سفر کرد.

هرگروه دربرگیرنده 4 تا 8 مسلمان بریتانیایی است که زنان و جوانان نیز جزء اعضای این هئیتها انتخاب می شوند و تمام هزینه های سفر این هئیتهای اسلامی از جمله اقامت از سوی دولت بریتانیا تأمین می شود. فر آینده هیئت اسلامی بریتانیا به ایالات متحده صورت خواهد گرفت.

این پروژه تحت برنامه "سهیم شدن با گروه اسلامی" وزارت خارجه بریتانیا با بودجه سالانه 5/8 میلیون پوندی اجرا می شود. این برنامه همچنین بخشی از توصیه های اعضای هیئت مشورتی دولت بود که پس از حملات انفجاری هفتم ژوئیه لندن در سال 2005 تشکیل شد.

مقامات بریتانیا اظهار داشتند این دیدارها و سفرها می تواند چهره مثبت زندگی 8/1 میلیون مسلمانان بریتانیایی را ارتقاء بخشد.
 
بهره گیری از معارف دینی راهی  برای رفع مشکلات جهانی

وزیر امور دینی ترکیه رسالت و مأموریت جدید این سازمان دینی را یافتن پاسخهای مناسب برای مشکلات جهانی دانست که این امر می تواند با تعبیر آموزه ها و معارف دینی صورت گیرد.

محمد آیدین وزیر امور دینی ترکیه در مصاحبه با هفته نام آکسیون اظهار داشت که این سازمان باید مشکلات 50 سال آینده را به واسطه تعبیر مجدد آموزه ها و دانش دینی در پرتو مشکلات جهانی دنیای امروز حل کنند.

وزیر امور دینی ترکیه این امر را از اولویتهای حائز اهمیت دانست و گفت: حل این مشکلات به واسطه همکاری با کشورهای اسلامی حاصل می شود و نتیجه آن نیز برای دو طرف همکاری مناسب است. این همکاری باید در عصر مدرن ادامه یابد چرا که مقتضیات زمان نیازمند انجام اقدامات ویژه است.

وی افزود: نهادهای دینی کشورهای اسلامی باید برای رویارویی با مشکلاتی که جهان اسلام طی 50 سال آینده با آن رو به رو می شوند آماده باشد. ما تنها به واسطه حل مشکلات کنونی نمی توانیم مسئولیتهای خود را تحقق بخشیم بلکه باید به پیش بینی مشکلاتی بپردازیم که طی 10 تا 20 سال آینده با آن مواجه می شویم. هم اکنون ما دردهکده جهانی زندگی می کنیم و می توان گفت که تقریبا به تمام کشورهای دنیا نزدیک هستیم. ما به علت فرهنگ و موقعیت جغرافیایی خود خواستار حضور فعال در ائتلاف تمدنها را داشتیم چرا که اعتقاد داریم در راه خیر باید با نیات سالم گام برداشت.
 
اسقفهای کاتولیک هندوستان خواستار بهبود وضعیت اقلیت مسلمان شدند

اسقفهای کاتولیک هندوستان خواستار عدالت برای اقلیت 130 میلیونی مسلمانان هندوستان شدند که طی سالهای اخیر با عقب ماندگی اقتصادی، اجتماعی و آموزشی رو به رو بوده اند.

اسقفهای کاتولیک طی یک بیانیه مطبوعاتی، از گزارش کمیته دولتی ساچار که به منظور بررسی وضعیت اجتماعی اقتصادی و آمورزشی اقلیت مسلمانان هندوستان تشکیل شده بود استقبال کرد و گفت: این گزارش به وضوح نشان می دهد که جامعه مسلمان نسبتاً فقیر، بی سواد بوده و دسترسی آنها به آموزش محدود است، در بخشهای خصوصی و دولتی مشاغل نماینده ای نداشته و دسترسی آنها به اعتبارات بانکی به منظور خوداشتغالی بسیار ضعیف است.

این گزارش همچنین نشان دهنده وضعیت اجتماعی و اقتصادی سایر جوامع اقلیت در هندوستان به ویژه مسیحیان دالیت تبار(پایین ترین مرتبه در نظام کاستی هندوستان) که خواستار رفتاری مساوی با دالیتهای سایر گروه های دینی هستند را منعکس می کند، گرچه چنین درخواستهایی همواره از سوی دولتهای مرکزی و ایالتی نادیده گرفته شده است.

کنفرانس اسقفهای کاتولیک هندوستان از دولت مرکزی درخواست کرده تا در راستای بهبود وضعیت اجتماعی اقتصادی اقلیتهای دینی این سرزمین گامهای اجرایی بردارد تا این کشور به دموکراسی رسیده و نسبت به حقوق بشر احترام و تساهل داشته باشد.

ارتقاء آموزش اسلامی در روسیه

دبیر شورای بین ادیان کشورهای مشترک المنافع روسیه بر ضرورت تقویت سطح آموزش و الهیات اسلامی در روسیه تأکید کرد.

آذر علی اف دبیر شورای بین ادیان کشورهای مشترک المنافع روسیه در سومین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: با وجود فعالیت مدارس دینی و مؤسسات آموزش عالی در سالهای اخیر کیفیت و کمیت آموزش فارغ التحصیلان در حد مورد انتظار نیست. روسیه با کمبود ائمه جمعه تحصیل کرده و آموزش دیده روبه رو است.

علی اف با اشاره به اهمیت آموزش ائمه جمعه و متألهان اسلامی بر ضرورت بهبود انتشار کتابهای اسلامی به زبان اصلی یا ترجمه روسی که منابع لازم برای مسلمانان روسیه را فراهم کند، تأکید کرد .

دبیر شواری بین ادیان روسیه همچنین بر اصلاحات و بهبود فرآیندهای آموزشی در دپارتمانهای دانشگاهی که فلسفه، تاریخ و مطالعات دینی می آموزند تأکید کرد تا بتوان فارغ التحصیلان این رشته ها را متألهان اسلامی دانست.

هزینه بالای حج در مراکش و نارضایتی مسلمانان

مقامات مراکش به علت قیمتهای بسیار بالا و ساماندهی غیر مناسب حجاج خانه خدا به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و مراکشی ها نارضایتی خود را از خدمات حج دولتی ابراز کردند.

باسیمه حکوی نماینده پارلمانی حزب عدالت و توسعه مراکش گفت: وزارت اوقاف و امور اسلامی قیمتهای بسیار سنگینی برای زائران خانه خدا تعیین کرده که این مقدار بالاترین نرخ قیمت طی سالهای گذشته محسوب می شود. هر زائر مراکشی بیش از یک هزار دلار برای خرید بلیط هواپیما به عربستان سعودی می پردازد.

حزب عدالت و توسعه مراکش خواستار اختصاص خطوط هوایی خصوصی شده تا زائران را به عربستان رسانده و این امر در کاهش قیمتها نقش داشته باشد، اما وزارت اوقاف مراکش این پیشنهاد را نپذیرفته است.

کارمند یکی از آژانسهای مسافرتی در این مورد اظهار داشت: وزارت اوقاف و خطوط هوایی رویال ایر مراک قصد دارد قیمت کنونی را در همین حد حفظ کنند، چرا که دریافت این مبالغ به عنوان هزینه حج، درآمدهای هنگفتی برای این خطوط هوایی فراهم می کند.

امسال 32 هزار زائر مراسم حج را به جای می آورد که اولین گروه از آنها روز 4 دسامبر مراکش را به مقصد عربستان ترک کردند. بیش از 5 میلیون مراکشی از جمعیت 20 میلیونی این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند. بسیاری از مراکشی ها همچنین مقامات را به علت اجاره کردن آپارتمانهای دور افتاده نسبت به اماکن زیارتی مورد انتقاد قرار دادند.

زائران اظهار می دارند فاصله های دور ممکن است به انجام آداب حج آنها خلل وارد کند. اما یک منبع وزارت اوقاف مراکش از این تصمیم دفاع کرد و گفت: تمام زائران از اماکن زیارتی مکه دور نیستند و آپارتمانهایی که مقامات اجاره کرده اند تا شعاع 900 متری مسجد الحرام قرار دارند.

انتقاد رهبر مسلمان کانادا از ممنوعیت قرارگرفتن درخت کریسمس در دادگاه

رهبر مسلمان کانادا به همراه نخست وزیر اونتاریو و چندین گروه دینی دیگر از تصمیم قاضی استانی مبنی بر ممنوعیت قرارگیری درخت کریسمس در سالن انتظار دادگاه انتقاد کردند.

ارک فاح بنیانگذار کنگره مسلمانان کانادا اظهارات قاضی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت : این قاضی باید به مناطق دیگر دنیا سفر کند، مسلمانان برای کریسمس احترام بسیاری قائل هستند.

کنگره مسلمانان کانادا در یک بیانیه مطبوعاتی از مسلمانان خواست کریسمس را همراه برادران مسیحی خود جشن بگیرند، درخت کریسمس تزئین و برای این قاضی پیامی ارسال کنند که متوجه شود در اشتباه بوده است.

ران بانرجی سخنگوی کنفرانس هندو کانادا گفت: اگر گروه دینی دیگر حق هندوها برای قرار دادن نمادهای هندو در اماکن عمومی را زیر سؤال می بردند، آنها نیز مضطرب می شدند. بهتر است از اظهارات یا اقداماتی که ممکن است گروهی از مردم را مورد اهانت قرار دهد، پرهیز شود .

دالتون مک گینتی نخست وزیر اونتاریو خواستار رفع سوء تفاهم درباره اهمیت تعدد فرهنگی در این استان شد و گفت: ما از مزایای جامعه چند فرهنگی و تکثرگرا برخوردار هستیم.

وی اشاره کرد که در برخی از مناطق کانادا علاوه بر جشن کریسمس اعیاد مسلمانان، یهودیان، هندوها و دیگر سنتها نیز جشن گرفته می شود .

این واکنشها به دنبال حکم ماریون کوهن قاضی استانی صورت گرفت که اظهار داشت درخت کریسمسی که در سالن انتظار قرار داده شده به انتهای راهرو منتقل شود.

تا کنون مشخص نشده تصمیم قاضی به علت شکایت خاصی صورت گرفته یا خیر، چرا که قاضی کوهن از پاسخ به این پرسش امتناع کرده است.
 
حقوق دینی مناسب در ازبکستان 

بر اساس نتایج تحقیقی که از سوی مرکز افکار سنجی ازبکستان انجام شده مردم ازبک به افراط گرایی دینی معترض بوده، از تضمین حقوق دینی مؤمنان و مسلمانان در این کشور رضایت دارند.

رانو عبید الایاف مدیر مرکز افکار اجتماعی ازبکستان گفت: مردم ازبک رویکرد بسیار منفی نسبت به افراط گری دینی داشته و طی سالهای گذشته برای ریشه کن کردن آن اقدامات فرهنگی – اجتماعی بسیاری انجام داده اند.

وی افزود: مردم افراط گرایی دینی را تهدیدی به ثبات اجتماعی و امنیت ملی می دانند. در این نظر سنجی 7/93 درصد از شرکت کنندگان نسبت به افراط گرایی دینی و تروریسم دیدگاه منفی داشتند.

82 درصد از شرکت کنندگان اظهار داشتند که حقوق دینی آنها به هیچ عنوان محدود نشده است و 9/3 درصد آنها به عکس این امر اعتقاد داشتند و 1/14 درصد در این رابطه هیچ نظری نداشتند.

به طور کلی 4/39 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی اظهار داشتند که آنها از تمام شرایط برای برطرف کردن نیازهای دینی خود برخوردار هستند.

اکثریت جمعیت این کشور آسیایی را مسلمانان تشکیل می دهند، ارتدکس های روسیه کمتر از 10 درصد در این کشور حضور دارند و کمتر از 100 هزار یهودی در ازبکستان زندگی می کنند.

کد خبر 422617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha