۲۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۰:۴۶

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه راه رسیدن به توسعه/ توجه به فرهنگ کار

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه راه رسیدن به توسعه/ توجه به فرهنگ کار

قم - تعدادی از کارشناسان و اساتید دانشگاه ضمن تأکید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه برای توسعه کشور، تنها راه رسیدن به این هدف را هم‌افزایی دانشگاهیان با صاحبان صنایع دانستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شاید یکی از ده‌ها دلایل نبود ارتباط منسجم و نتیجه دار میان جامعه علم و فناوری با صنعت، نبود هماهنگی و هم افزایی میان زنجیره‌های مختلف علم و پژوهش با فناوری‌های کاربردی و مراکز مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان از جمله پارک‌ها و مراکز رشد باشد.

هرچند دیگر بر همگان عیان شده که دوره دانشگاه‌های آموزش محور به سرآمده و اگر یک مرکز علمی نتواند بر پایه کارآفرینی و مهارت زایی فعالیت کند از سبد انتخاب مردم خارج می‌شود.

از این رو در گفتگوی خبرنگار مهر با برخی از متولیان و سرآمدان حوزه علم و فناوری راهکارهای توسعه کارآفرینی و فناوری در مراکز علمی و پژوهشی بررسی شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم با بیان اینکه باید سامانه مشترک میان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی با پارک علم و فناوری ایجاد شود، اظهار داشت: تنها راهکار رفع فاصله میان علم و صنعت هم افزایی دانشگاهیان، فناوران و صاحبان صنایع است.

سید حسین اخوان علوی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید به سمت تحقق دانشگاه کارآفرین و توسعه فناوری حرکت کنند، افزود: چرخه تجاری‌سازی فناوری می‌گوید دانشگاه باید در امر آموزش و تحقیقات کاربردی پویا و با تحرک باشد تا دانش به سمت تولد فناوری سوق داده شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه رویکرد فناوری در مراکز علمی و دانشگاهی استان در این مدت با راه‌اندازی مراکز رشد و مرکز نوآوری امیدوار کننده بود است، گفت: به‌گونه‌ای که در حال حاضر ۶ مرکز رشد فناوری و یک مرکز نوآوری و شکوفایی در دانشگاه‌ها و سطح استان فعالیت می‌کنند و بخش خصوصی نیز برای ایجاد مرکز رشد در استان از خود تمایل نشان داده است.

بهترین گزینه برای کسب و کار بانوان مشاغل خانگی است

رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) نیز با اشاره به یک گزارش تحقیقی ۸۰ صفحه‌ای درباره وضعیت اشتغال کشور، اظهار کرد: بیش از ۸۷ درصد بانوان غیرفعال و ۱۳ درصد الباقی شامل بانوان شاغل و غیر شاغل هستند.

برنامه جدی در خصوص تغییر روند فرهنگی جامعه و سبک زندگی مردم داشته باشیم

علیرضا باقری ثالث، با بیان اینکه بهترین گزینه برای کسب و کار بانوان مشاغل خانگی است، گفت: لازم است برنامه جدی در خصوص تغییر روند فرهنگی جامعه و سبک زندگی مردم داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه ذائقه حرفه‌ای بانوان به شدت تغییر کرده است، گفت: در گذشته‌های نه چندان زنان قمی با مشاغلی مانند قالی باقی و صنایع دستی به غیر از نقش حرفه‌ای خود نقش مادری خود را به نحو احسن انجام می‌دادند.

تورهای علم و فناوری راه‌اندازی شود

سید هاشم عارف، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه قم هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دانشجو تا وارد عرصه آزمون و خطا و فضای کارگاهی نشود نمی‌تواند صنعت را درک کند، گفت: مسئولان باید به پژوهش‌های کاربردی و راه‌اندازی تورهای علم و فناوری برای ایجاد ارتباط مؤثر میان دانشگاه و صنعت برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی با ابراز ناخرسندی از محدودیت‌های بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها گفت: واقعاً محدود کردن دانشجویان و نخبگان دانشگاهی به کتاب و کلاس نمی‌تواند به کاربردی شدن پژوهش‌ها و مهارت افزایی دانشجویان منجر شود.

مدیر مرکز رشد دانشگاه قم هم با انتقاد شدید از بی‌توجهی مدیریت دانشگاه‌های استان به مباحث رویکردهای فناورانه و اقتصاد دانش بنیان گفت: دانشگاهیان باید نسبت به تغییر نگرش دانشگاه‌ها از آموزش‌محوری به پژوهش‌محوری و فناوری و حضور، ورود و نگرش جدی روسای دانشگاه‌ها به مباحث فناوری و توجه به حوزه کارآفرینی بیش از پیش توجه نشان دهند.

سید مهدی مدبری با بیان اینکه دانشگاه‌های استان قم معادن بزرگ دانش و فناوری رسوب یافته هستند، گفت: مدیریت دانشگاهی باید به بخش خصوصی به عنوان بازوی اجرایی طرح‌های نوآورانه توجه وافر نشان دهد و بی‌جهت وارد فاز عملیاتی و حوزه بخش خصوصی نشود.

تشریح طرح همیار صنعت

مدیر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با طرح این مطلب که ارتباط با کارآفرینان موفق کشوری می‌تواند انگیزه و سطح دانشگاهیان را ارتقا و دید آن‌ها را اعتلا دهد، افزود: متأسفانه فرهنگ کار و کارآفرینی در کشور ما رشد نیافته است.

ارتباط با کارآفرینان موفق می‌تواند انگیزه و سطح دانشگاهیان را ارتقا و دید آن‌ها را اعتلا دهد

جواد راستی از طرح‌های دانشگاه صنعتی قم برای آشتی صنعت و دانشگاه خبر داد و گفت: طرح همیار صنعت از جمله طرح‌هایی است که دانشجو به حفظ کرامت علمی و دانش خود با صاحبان صنعت ارتباط می‌یابد و با واحدهای تولیدی و نقاط قوت و ضعف آن آشنا می‌شود و حتی ایده می‌دهد.

وی از راه‌اندازی طرح کافه صنعت خبر داد و گفت: از آنجا که اغلب صنعتگران وقت و انرژی کافی برای ارتباط با دانشگاهیان نمی‌گذارند ایجاد یک سامانه مشترک مجازی می‌تواند این ارتباط و حلقه مفقوده را فراهم کند و استمرار بخشد.

پارک‌های باید متولی فناوری در دانشگاه‌ها باشند

سید امین سلامتیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهاب دانش از برخی از قوانین و آیین‌نامه‌های وزارت علوم که با مباحث کارآفرینی و فناوری در تقابل است، انتقاد کرد و گفت: از جمله این مصوبه که به دانشجویان اجازه داده شده است به جای ارائه پایان‌نامه، واحد درسی پاس کنند.

وی از مراکز نوآوری و رشد و پارک‌های علم و فناوری خواست نسبت به معرفی دستاوردها و رویدادهای استارتاپی در دانشگاه‌ها اقدام جدی‌تری داشته باشند.

مدیر پژوهش دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم نیز بر لزوم دوری از واژه پردازی و لفاظی در نام‌گذاری رویدادهای شتابی و تدوین یک تقویم منظم سالانه برای برگزاری انواع رویدادها و جشنواره‌های فناورانه که سبب هماهنگی، اطلاع‌رسانی و هم‌افزایی میان سطوح مختلف آموزش عالی می‌شود، تأکید کرد.

محمد حسین ابراهیمی‌فرد گفت: پارک علم و فناوری باید متولی هم‌افزایی و یکپارچه‌سازی و انتقال تجربیات دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سطح استان برای جلوگیری از پراکنده‌کاری و موازی‌کاری در حوزه‌های مختلف علم و فناوری باشد.

آنچه از برایند این دغدغه‌های مراکز علم و فناوری برمی‌آید این است که برای یک ارتباط خوب و مفید میان دانشگاه و صنعت نیاز به ایجاد یک سامانه مشترک میان مراکز آموزش عالی و همچنین صنایع داریم و باید در ایجاد هم‌افزایی و حس همکاری به منظور جلوگیری از پراکنده‌کاری و موازی‌کاری و سوق دادن واحدهای صنعتی و تجاری به رویکردهای اقتصاد دانش بنیان بیش از پیش تلاش شود.

کد خبر 4226506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha