جلال ذکایی در گفتگو با خبرنگار مهر ، با اعلام این خبر افزود : از سال 1381 بنا به تقاضای اتحادیه چاپخانه داران تهران صدور مجوز تاسیس چاپخانه با این توجیه که صنعت چاپ اشباع شده و باید شرایط صدور این مجوزها بازنگری شود ، متوقف گردیده است .
وی افزود : از زمانی که من در این دفتر مشغول به کار شدم با تاکید وزیر و معاون فرهنگی وزارت ارشاد مبنی بر ساماندهی صدور مجوز چاپخانه ، کار مطالعه و کارشناسی در این حوزه را شروع کردیم و با تشکیل تیم کارشناسی در این حوزه پیش نویس اولیه این دستور العمل تهیه شد که به اتحادیه های صنفی چاپخانه داران و ادارت کل ارشاد استانها ابلاغ کردیم که پیشنهادات و نظراتشان را در خصوص این پیش نویس به اطلاع ما برسانند و بازخورد این نظرات را گرفتیم و طی چند مرحله روی دستور العمل بازنگری شد و آنچه که هم اکنون به عنوان دستورالعمل از"هفته کتاب" به استانها ابلاغ شده است پس از طی این فرایند تهیه شده است .
جلال ذکایی در ادامه گفت : از هفته کتاب تاکنون کار صدور مجوز چاپخانه و واحدهای وابسته مانند صحافی و لیتوگرافی بر اساس دستور العمل جدید از سوی ادارات کل ارشاد صورت می گیرد . دفتر امور چاپ تولیت همه حوزه های چاپ را بر عهده دارد و پرداختن به مسائل چاپ فقط صدور مجوز تاسیس نیست گو اینکه واردات ماشین آلات ، حمایت از واحدهای موجود ، ظرفیت سازی برای فعالین این حوزه و در یک کلام رسیدگی به مسائل مختلف حوزه صنعت چاپ مورد توجه ما است که یک به یک بررسی می شود و بعد از تدوین دستور العمل صدور مجوز چاپخانه ها ، واردات ماشین آلات چاپ را ساماندهی خواهیم کرد .
وی افزود : متاسفانه واردات ماشین آلات صنعت چاپ به شکل لجام گسیخته ای صورت می گیرد و شاید بتوان گفت بی برنامه بوده است و تا الان هم این روند وجود دارد . در سالهای گذشته مدیران این حوزه با بر اساس نظرات شخصی خود در مورد ورود ماشین آلات تصمیم می گرفتند یا اینکه به به کارگیری نظرات مشورتی این کار را انجام می دانند اما در مرحله کنونی باید از این حد هم فراتر رویم و منافع مصرف کننده را مد نظر قرار دهیم و در شرایط واردات ماشین آلات صنعت چاپ تجدید نظر کنیم .
نظر شما