به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله العظمی سید محمدعلی علوی گرگانی در پیامی تصویری به همایش دین و سلامت که شامگاه پنجشنبه در ساختمان انجمنهای علمی حوزه برگزار شد اظهار داشت: دین برای سعادت دنیا و آخرت انسان است و برای این آمده است که انسان هر دو جنبه سلامت خود را در دنیا و آخرت بهوسیله آن تنظیم و فراهم کند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم ادامه داد: علو و برتری جویی انسان در زمین، شامل همه چیز میشود به همین دلیل هر حرکتی بخواهد فراتر از خودش باشد و از حد خودش تجاوز کند در دین مذموم است و هر چیز به اندازه حد خودش باشد مطلوب است.
این استاد سطوح عالی حوزه با بیان اینکه دین برای تنظیم برنامه زندگی بشر آمده است، افزود: بوعلی سینا در شفا در این خصوص اشاره میکند که هر انسانی دارای قوای شهوت و غصب و... است اما اگر بتواند آنها را تحت کنترل خویش در بیاورد نهایت استفاده را خواهد برد اما اگر آنها را رها کند موجب نابودی خودش میشود.
وی با اشاره به آیه شریفه «کُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ» گفت: این آیه از جهت اثبات فرموده است بخورید و بیاشامید و از جهت نفی دستور به عدم زیادهروی و اسراف داده است؛ یعنی کسی که تارک این دو باشد درست نیست.
آیت الله علوی گرگانی افزود: هر کس دنیایش را برای آخرتش ترک کند اعمالش قبول نیست و هر کس آخرتش را نیز به خاطر دنیا تباه کند از او هم قبول نخواهد شد.
وی اظهار داشت: هر دو جنبه باید حفظ شود و نظم و انتظام وجود انسان با رعایت اعتدال در این امور حاصل میگردد.
این مفسر قرآن کریم گفت: یکی از بهترین دستوراتی که دین در خصوص حفظ انسانیت و سلامت به ما میدهد از فرمایشات مولا امیرالمؤمنین(ع) است که به فرزند خود امام حسن مجتبی(ع) فرمودند اگر در زندگی خود چهار اصل را رعایت کنی دچار بیماری و مریضی نخواهی شد؛ بدون اشتها سر سفره و طعام حاضر نشو و از سر غذا هم هنگامی بلند شو که کاملاً سیر نشده باشی؛ جویدن در هاضمه را رعایت کن که معده و دستگاه گوارش با آسیب مواجه نشوند و همیشه با شکم پر نخواب.
وی با بیان اینکه این دین شریف میخواهد سلامتی مردم را در جامعه تأمین کند، تأکید کرد: دین و سلامتی برادر یکدیگر هستند و کسی که دین نداشته باشد سلامت هم ندارد.
نظر شما