به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد مرتضوی، شامگاه شنبه در نطق پیش از دستور خود در صحن شورای اسلامی شهر گرگان، ضمن تشکر از تلاشهای تمامی شهرداران و اعضای شوراهای شهر گرگان در تمامی ادوار، اظهار کرد: مراتب خشنودی خود را از انتخاب جناب آقای دکتر دادبود بهعنوان شهردار گرگان ابراز می کنم.
وی ادامه داد: آقای دادبود با پشتوانه تجربه ارزشمند معاونت عمرانی استانداری گلستان و تخصص عمران، مدیریت و برنامهریزی شهری؛ میتواند روند توسعه شهری گرگان را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند.
مرتضوی اضافه کرد: افزایش مشارکت شهروندی در امر توسعه و پیشرفت شهری از مهم ترین شاخصههای ارزیابی شهرهای توسعهیافته در جهان بهشمار میرود.
وی تصریح کرد: این مشارکت در حوزههای مختلف حمل و نقل شهری، مبلمان و زیباسازی، شهرسازی و معماری، بافت تاریخی و فرهنگی شهر، بهبود ساخت و سازها، فضای سبز، گردشگری، آسیبهای اجتماعی، ورزش محلات، کارآفرینی، برنامههای فرهنگی و هنری، امور عمرانی و خدمات اجرایی، شهر الکترونیک، پاکیزگی و مدیریت پسماندهای شهری و تفکیک از مبدا، آتشنشانی و خدمات ایمنی و مباحث افزایش درآمد شهرداری و سایر موارد مرتبط با یک شهر زنده و پویا نمود مییابد که باید پیوسته از سوی برنامهریزان و مدیران شهری مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی بیان کرد: تأمین امنیت، آسایش و آرامش، کار و درآمد، آموزش و بهداشت، خوراک و مسکن، احترام و عدالت از مهمترین خواستههای بشری بهشمار میرود و همه شهروندان حق دارند آنها را مطالبه کنند و وظیفه مدیریت شهری تلاش در راستای احقاق این حقوق با درنظر داشتن اصل عدالت و برابری شهروندان و پرهیز از تبعیضهای خواسته یا ناخواسته ممکن است.
مرتضوی افزود: تبعیضهایی با ریشههای قومیتی، مکانی و جغرافیایی، اقتصادی و طبقاتی، جنسیتی و فیزیکی منجر به ایجاد شکافهای اجتماعی، کاهش مشارکت شهروندی و افزایش آسیبهای اجتماعی میشود.
وی گفت: تبعیض های متأثر از مشخصات مکانی و جغرافیایی در هر یک از محیط های شهری، که نقش جدی در افزایش آمار آسیب های اجتماعی و نیز خطرات ناشی از بلایای طبیعی دارد.
وی در ادامه به برخی از دغه دغه های خود در حوزه مسائل شهری در کنار موضوع درآمدهای پایدار شهر و نقش گردشگری پرداخت و آن ها را چنین عنوان کرد: بافت های فرسوده شهری و سکونتگاههای غیررسمی و ایجاد درآمد پایدار برای شهر از طریق توسعهی گردشگری.
وی در خصوص بافت فرسوده شهری گفت: انطباق قریب به ۷۰۰ هکتار از مساحت این شهر به ویژگی های این بافت ها و سکونتگاهها از ضرورت عملیاتی کردن برنامه هایی خبر می دهد که سالهاست از تاریخ تصویب و ابلاغ آن ها به دستگاه ها و مراکز مختلف گذشته است.
مرتضوی افزود: اما در میانه کم کاری ها و چشم بر هم نهادن های متولیانی که نبود بودجه کافی را مأمنی برای گریز از پاسخگویی در قبال مسئولیتی که به آنها سپرده شده است بر می شمارند، مسئولیت ما در قبال رفع نشدن اغلب معضلات و گسترش و ایجاد آنها در قیاس با یک دهه گذشته در محلاتی چون قلعه حسن و چناران و ... چیست؟
وی تصریح کرد: محیطهایی متراکم از جمعیت که به مثابه فرصت های مناسبی در ایام انتخابات محل رجوع بسیاری از نامزدها می شود.
مرتضوی گفت: گذشت سالیان از مطالعاتی که ضرورت جابجایی ساکنان محله ای همچون کوی محتشم را متذکر می شود اما حاصلش ترک هایی است که روز به روز بر قُطر و تعداد آنها بر سقف و دیوارهای خانه های مردم ساکن آن افزوده است.
وی ادامه داد: این زخم های بر پیکرِ نحیف این شهر، نیازمند توجه ویژه ای است که امیدوارم با تشکیل کمیسیونی مختص به آن در این شورا، به نام کمیسیون بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، برنامه ریزی، عملیاتی شدن و تحقق بخشی از اهداف آن را تا پایان این دوره شاهد باشیم.
وی در خصوص این کمیسیون چنین گفت: کمیسیون بافت های مسأله دار شهری اعم از بافت های فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی با تمرکز و جدیتی بیشتر، تمامی توان خود را صرف بازسازی و بهبود شرایط زندگی و نوسازی خانه های نامقاومی خواهد کرد که در شرایط فعلی و در مرحله عمل سهم چندانی از حمایت های دستگاههای متولی نبرده اند.
توسعه گردشگری جایگزین درآمد ساخت و ساز
این عضو شورای اسلامی شهر گرگان در خصوص ایجاد درآمد پایدار برای شهر از طریق توسعهی گردشگری، اظهار کرد: توسعهی صنعت گردشگری نقش موثری در کاهش بیکاری و بهبود توزیع درآمد دارد تا جاییکه در برنامهریزی و مدیریت شهری در بسیاری از نقاط جهان، سرمایهگذاری در بخش گردشگری، در اولویت برنامهریزیها قرار گرفته و جایگزین درآمدهای ناشی از ساختوساز و فروش تراکم شده است.
وی بیان کرد: توسعه و رونق گردشگری در اقتصاد شهری و ایجاد منابع درآمدی مستقیم برای شهرداریها، گردش اقتصادی در بخشهای مختلف شهر، رفاه و عدالت اجتماعی میان شهروندان، گسترش صنایع دستی و هنرهای بومی و زمینهسازی برای مشارکت اجتماعی و اقتصادی شهروندان کمک می کند.
وی در این زمینه دو وظیفه برای شهرداریها مشخص کرد: اول، مداخله و مشارکت این سازمانها در برنامهریزی و مدیریت گردشگری و دوم، سرمایهگذاری مستقیم شهرداریها در ارائه خدمات گردشگری.
وی ادامه داد: شرط موفقیت هر شهر در توسعهی گردشگری شهری، وجود زیر ساختهای مناسب شهری و مدیریت عاقلانه و مدبرانه در عرصههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و مانند اینهاست.
مرتضوی اضافه کرد: دومین شرط برای تضمین موفقیت، سیاست توسعهی گردشگری شهری، نظم دادن به جاذبههای شهر و ایجاد تسهیلات و امکاناتی است که دسترسی به جاذبهها را بیش از پیش آسان کند.
وی در خصوص شهر گرگان گفت: گرگان با دارا بودن بافت تاریخی غنی و منحصر بهفرد، طبیعت زیبای پیرامونی، رستورانها و مراکز پذیرایی و سایر جاذبههای گردشگری شهری از پتانسیل بالایی در جذب گردشگر برخوردار است اما عدم توجه به زیرساختهای اقامتی مناسب، ضعف شدید تبلیغات و عدم توجه به برندسازی شهری و نیز توجه ناکافی به مقولاتی مانند سرویسهای بهداشتی عمومی شهری، حمل ونقل عمومی نابهسامان و امثال آن تهدیدهای گردشگری ما بهشمار میروند که نیازمند سرمایهگذاری و برنامهریزی هستند.
مرتضوی در خصوص جذب گردشگر گفت: باید خدمات و محصول گردشگری برتری را ارائه کنیم که مستلزم مدیریتی یکپارچه و تغییراتی در فضاها و کاربریهای شهری است؛ مانند بازسازی بافتهای تاریخی و تعریف کاربری گردشگری برای آنها، ایجاد مراکز خرید مدرن، ایجاد مراکز اطلاعرسانی و دفاتر خدمات ارتباطی، ایجاد کمپهای تفریحی و استراحتگاهی در نقاط ورودی و پیرامونی شهر، ایجاد مراکز درمانی مجهز در نقاط پرتردد گردشگری، تدارک تسهیلات ویژهی رفت و آمد به نقاط فرهنگی، زیارتی، تفریحی و ییلاقی و ایجاد پایانههای مسافربری مدرن در شهر.
نظر شما