۲۹ بهمن ۱۳۹۶، ۸:۳۸

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین:

۷۰ هزار راس دام در قزوین تست سل شدند

۷۰ هزار راس دام در قزوین تست سل شدند

قزوین- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: بیش از ۷۰ هزار راس دام در قزوین مورد تست سل قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دانپزشکی قزوین، مهدی مهرزاده در این باره اظهار کرد: در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری تعداد ۷۰ هزارو ۲۲۷ رأس دام برای شناسایی بیماری سل تست شدند که از این تعداد ۶۹ رأس دام رآکتور «بیمار» تشخیص داده شده و به کشتارگاه ارسال شد.

وی گفت : تست سل در دامداریها یکی از پرسابقه ترین طرح های کنترلی بیماریهای دامی در دامپزشکی کشور از ابتدای تأسیس آن بوده و مستندات موجود نشان می دهد بواسطه اقدامات مستمر دامپزشکی این بیماری بخوبی کنترل شده است.

 وی در توضیح بیماری سل افزود: سل یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام می باشد که سالها، بسیاری از انسانها را به کام مرگ می کشاند ولی در سالهای اخیر اقدامات موثر و راههای درمان مناسبی برای آن پیدا شده است. مهرزاده در ادامه گفت : سل گاوی اگر چه از نظر نوع عامل ایجاد کننده با سل انسانی مشترک و از یک خانواده می باشد ولی بر خلاف سل انسانی نسبت به داروهای مورد استفاده در سل انسانی مقاومت ذاتی داشته و در صورت بروز در انسان، احتمال مرگ و میر بسیار بالای دارد.

مهرزاده در مورد اقدامات دامپزشکی در مبارزه با این بیماری گفت : کلیه گاوداریهای صنعتی استان تحت پوشش تست سل بوده و در صورت مشاهده بیماری، دام رآکتور بلافاصله به کشتارگاه اعزام شده و در صورت مشاهده علایم بالینی در کشتارگاه،   لاشه ضبط گردیده  و در کنار این موارد شرایط سخت قرنطینه­ای تا اعلام پاکی  در واحد اعمال می شود.

وی در مورد نقش دامپزشکی در کنترل بیماری سل در انسان گفت : سازمان دامپزشکی کشور تاکنون برنامه های متنوعی جهت کنترل این بیماری در دستور کار خود قرار داده است و می طلبد که ارگانهای همسوی دیگر نیز در این زمینه به یاری سازمان دامپزشکی بیایند.

مهرزاده در ادامه توضیح داد : یکی از تهدیدات جدید این بیماری، بروز آن در دامهای پرواری می باشد که نیاز به بازنگری در دستورالعملها و سیاستهای کلی کشور در این خصوص می باشد. همچنین مشاهده بیماری در جوندگان و سایر موجودات موذی نیز یکی از فاکتورهای خطر این بیماری است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: دامپزشکی به عنوان بخشی از بدنه سیستم بهداشتی تمام تلاش خود را در کنترل این بیماری انجام خواهد داد و انتظار دارد دامداران نیز با رعایت ضوابط بهداشتی – قرنطینه ای و همکاری شایسته با دامپزشکی شهرستان، ما را در این زمینه یاری کنند.

کد خبر 4230460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha