مدیرنشرآریابان درباره استاندارد نشر حرفه ای به خبرنگار مهر، گفت : اگر ناشران را بر اساس تعداد تولیداتشان در سال ارزیابی کنیم ، ناشری که سالیانه 200 عنوان کتاب کودک - 20 صفحه ای - منتشر می کند نمره بالاتری از مثلا ناشری که سالی یک جلد از یک کتاب فرهنگ یا دائره المعارف چند جلدی را وارد بازارمی کند ، دریافت خواهد کرد .
وی افزود : برخی ناشران برای تولید اهمیت زیادی قائل هستند و به عنوان مثال درهنگام تولید دقت زیادی روی ویراستاری ، صفحه بندی ، چاپ و صحافی به خرج می دهند و شاید سالیانه 20 عنوان کتاب منتشرکنند ولی همه فرایند های تولید کتاب به صورت حرفه ای را طی می کنند . این دسته ازناشران را باید حرفه ای دانست که بنا به اقتضای شرایط موجود است که امکان افزایش سطح تولید را ندارند .
هومان حسن پورخاطرنشان کرد : شرایط نشرکتاب درایران با دیگر نقاط جهان متفاوت است و اگرمی خواهیم استانداردی برای نشر کتاب تعریف کنیم باید به این شرایط هم توجه داشته باشیم . ممکن است ناشری - همان طورکه بسیارمشاهده می شود - تعداد عناوین زیادی را برای انتشاردردست بررسی و انتشارداشته باشد اما بروکراسی اداری این امکان را به او نمی دهد که سالیانه 400 یا 500 عنوان کتاب منتشر کند و در نهایت به 50 عنوان کتاب اکتفا می کند .
وی تصریح کرد : شرایطی که هم اکنون نشر ایران با آن روبرو است امکان عرض اندام برای ناشران را فراهم نمی کند و در این شرایط دیگر ملاک مشخصی برای تشخصی ناشر حرفه ای نخواهیم داشت . چه بسا ناشرانی که توان بالقوه ای برای تولید کتاب دارند و فقط شرایط به آنها اجازه نمی دهد که به فعالیت خود ادامه دهند .
مدیرنشرآریابان یادآورشد : تعریف استاندار نشر درکشورما درمجموع دشوار است اما با تسامح می توان گفت که ناشرانی که در این شرایط می توانند به فعالیت خود ادامه دهند حرفه ای هستند و ناشران غیر حرفه ای در شرایط دشوار است که از گردونه فعالیت خارج می شوند .
نظر شما