خبرگزاری مهر، گروه استان ها: باز بوی شهادت می آید، بوی روزهای جبهه و جنگ، بوی روزهای باروت و خمپاره...، روزهایی که هزاران کبوتر سبکبال برای وطنمان به اوج رفتند و صدها مسافر برای سفری بی بازگشت رخت بستند.
باز گویی بوی نخل های سوخته می آید. بوی عطر شهدا می آید. شهدایی که با یک پلاک و سربند عازم جبهه شده اما امروز بی نشان به وطن بازگشتند. اگرچه از جثه مردانه شان تنها یک تکه استخوان بازگشت اما روحشان بزرگ و جاوید و یادشان نیز گرامی خواهد بود.
امروز آسمان هم برای تشییع ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس در خراسان جنوبی غمگین است. خورشید سوسو نمی زند و باد زمستانی هم تازیانه نمی کوبد. امروز همه گریانند، نه برای غربت شهدا، بلکه برای شریک شدن در غم مادرانی که ۴۰ سال در فراق یوسف هایشان گیسوسپید کرده اند، اشک می ریزند.
آهسته آهسته به دنبال تابوت شهدا قدم برمی دارد و بلند بلند گریه می کند. گاهی چیزی می گوید و دوباره به هق هق می افتد. از صحبتش پیداست داغی بر دل دارد. صدایش را آرام تر می کند و می گوید: «شب اول قبر به فریادمان برس. ما کوتاهی کردیم تو بزرگی کن، گناه کردیم تو شفاعت کن» . او را در دنیایش تنها می گذارم.
تشییع شهدا آرزوی ۳۰ ساله ام بود
کودکش را به آغوش گرفته و جلو می رود. از احساسش می پرسم. دستش را به آسمان می گیرد و می گوید: قربان کریمی خداوند بروم که اینگونه ما را مورد عنایت قرار داده تا در مراسم تشییع شهدای گمنام شرکت کنم.
خودش را زهرا امیرآبادی معرفی می کند و می افزاید: در زندگی مشکلات زیادی را با توسل به شهدای گمنام و بی بی دو عالم فاطمه زهرا(س) حل کرده ام.
اشک در چشمانش حلقه می زند و می افزاید: تشییع شهدا یکی از آرزوهایم بود که امروز با حضور این عزیزان در حاجی آباد بیرجند، به آرزوی ۳۰ ساله ام رسیدم.
دوباره بغض می کند و می گوید: هر وقت خبر ورود شهدا را می شنیدم، شوقی در دل داشته به امید اینکه بتوانم در مراسم تشییع باشم، اما حتی سعادت زیارت آن ها را نداشتم.
وی ادامه می دهد: امروز متوسل به مادر همه شهدا، بانو فاطمه زهرا(س) شدم و سعادت بزرگی نصیبم شد و اکنون هیچ از خدا نمی خواهم.
شهدا گرانبهاترین میراث برای جامعه
هرکسی به نحوی تلاش می کند خودش را به تابوت برساند و پایه ای از آن را بگیرد. جمعیت فوج می زند. اما در عین همهمه سکوتی بر پاست. هر کس با اشک چشم و لرزش عضلات صورت، سخن می گوید.
یکی دیگر از افراد حاضر در مراسم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان می کند: شهدا از گرانبهاترین میراث های جامعه هستند که باید قدردان آن ها باشیم.
محمد یعقوبی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به واسطه خون هزاران شهید به ثمر نشست، می افزاید: نباید بگذاریم یاد و خاطره این عزیزان به فراموشی سپرده شود.
وی ادامه می دهد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از آرمان های شهدا بوده که باید جاری کردن این دو فریضه مهم در بطن جامعه، راه شهدا را ادامه دهیم.
خوش آمدی به خانه ات ای شهید
چشم از تابوت بر نمی دارد. با هر قطره اشک که جاری می شود، نجوایی می کند. وارد دنیایش می شوم. با بیانی گرم و صمیمی می گوید: با این دو شهید گمنام، دارای چهار پسر هستم.
اعظم حاجی آبادی با بیان اینکه به جای مادری برای تشییع دو پسرم آمده ام، می گوید: تنها خدا می داند که در فراق فرزند هایشان چه اشک هایی که نریخته اند.
وی با بیان اینکه شهدا گمنام نیستند، ما گمنام هستیم، می گوید: ما امروز در دنیایی از گناه گم شده ایم و نمی توانیم هویت واقعی خود را پیدا کنیم.
صورتش را به ظرف تابوت شهید می گیرد و می گوید: به دیار و خانه ات خوش آمدی ای شهید، دست مان را بگیر و در شب اول قبر به فریادمان برس.
دفن شهدا در ۴ نقطه استان
معاون فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس در چهار نقطه استان تشییع و دفن شدند.
مهدی رحیم آبادی ادامه داد: از این تعداد، دو شهید در شهرستان بیرجند، دو شهید در شهرستان فردوس، دو شهید در موسویه و دو شهید در بورنگ تشییع و دفن شدند.
وی با بیان اینکه این شهدا در سن های ۱۸، ۱۹، ۲۲، ۲۹، ۲۵، ۲۴ و ۲۷ سال بوده اند، گفت: همچنین این شهدا در عملیات بدر، کربلای چهار، خیبر، محرم و رمضان به شهادت رسیده اند.
رحیم آبادی با اشاره به اهمیت حضور شهدا در استان بیان کرد: باید قبور این شهدا به مراکز فرهنگی تبدیل شوند.
معاون فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی بیان کرد: با دفن این شهدا در استان دارای ۱۳۳ شهید در ۵۲ نقطه خواهیم.
نظر شما