خبرگزاری مهر – گروه استانها: رفتهرفته که به نیمه اسفندماه نزدیک میشویم شهر اطلسیها خود را مهیای میزبانی از مسافران نوروزی میکند و مسئولان شهر همدان برای برگزاری برنامههایی درخورشان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین به تکاپو میافتند.
امسال نیز همچون سالهای گذشته اسفندماه برای مسئولان شهر و استان همدان ماه تلاش و برنامهریزی است تا با حل مشکلات سالهای قبل؛ همدان را برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده کنند.
سال ۲۰۱۸ برای شهر همدان سالی توأم با فرصتهایی است که باید از آن برای معرفی بهتر همدان استفاده شود اما امسال موضوع تا حدی متفاوت است چراکه سال ۲۰۱۸ برای شهر همدان سالی توأم با فرصتهایی است که باید از آن برای معرفی بهتر همدان استفاده شود.
میزبانی همدان از دو رویداد بینالمللی در سال آینده و انتخاب همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی سبب شده که مسئولان درصدد اقدامات جدید باشند و از برنامهریزیهای تکراری دورههای قبل فاصله بگیرند.
در این میان آنچه مسلم است اینکه پذیرایی و اسکان مسافران برای شهرهای مختلف که از زیرساختهای لازم بیبهره هستند نیاز به برنامهریزی و همت مسئولان و مردم دارد که در همین راستا امروز و در ادامه برگزاری جلسات برنامهریزی برای میزبانی بهتر از گردشگران کارگروه گردشگری همدان تشکیل جلسه داد و مدیران بخشهای مختلف گزارشی از اقدامات انجامشده ارائه دادند.
فرماندار همدان در این کارگروه بابیان اینکه همدان بهعنوان یکی از مقاصد گردشگری در کشور تعیینشده و با ایجاد زیرساختهای لازم همچون ایجاد راههای مواصلاتی و اقامتگاههایی برای مسافران شاهد افزایش تقاضای سفر به همدان خواهیم بود، گفت: نوروز امسال ۱۳۷ هزار نفر در همدان اقامت داشتهاند.
تلاش برای کسب رضایت مسافران از سطح کیفی خدمات در همدان
علی تعالی بابیان اینکه ۴۰۰ نفر از اماکن تاریخی و طبیعی همدان بازدید کردند که امیدواریم این آمار در نوروز سال ۹۷ بیشتر باشد و رضایت مسافران از سطح کیفی خدمات در اماکن مختلف همدان بیشتر از گذشته اتفاق بیفتد، ادامه داد: طبق برنامهریزی انجامشده سال آینده ۴ هتل جدید در همدان به بهرهبرداری میرسد.
وی ایجاد زیرساختها در حوزه راه و راهآهن را مورد تأکید قرارداد و بابیان اینکه پرداختن به این موضوع فرصت خوبی را برای افزایش گردشگر در همدان ایجاد میکند، گفت: ساماندهی پارکها و بوستانهای شهر همدان باید در برنامه قرار گیرد و بوستان شهروند در میدان فرودگاه همدان برای استقرار مسافران نوروزی آماده شود.
وی مسافران نوروزی را سفیران معرفی همدان به سایر استانهای کشور دانست و بابیان اینکه برنامهها باید به صورتی انجام شود که حداکثر رضایت مسافران فراهم باشد، گفت: ساماندهی سرویسهای بهداشتی در اماکن عمومی، جمعآوری زباله و نظافت سطح شهر و کشیک نانواییها در ایام نوروز باید موردتوجه ویژه قرار گیرد.
آموزشوپرورش استان همدان ۸۰۰ کلاس درس را برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته است تعالی بابیان اینکه آموزشوپرورش استان همدان ۸۰۰ کلاس درس را برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته است، تأکید کرد: باید تابلوهای راهنمای مسافران به صورتی در میدانها و خیابانهای شهر نصب شود که مسافر برای پیدا کردن آدرس دچار سردرگمی نشود.
فرماندار همدان با اشاره به ساماندهی ورودیهای همدان از سمت ملایر عنوان کرد: نصب علائم راهنمایی و رانندگی برای هشدار به رانندگان در دو مسیر رفتوبرگشت ضروری است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان نیز در این نشست با اشاره به هماهنگی کمیتههای ۱۰ گانه خدمات سفر در نوروز ۹۷ اظهار داشت: امسال نیز همچون سالهای گذشته برنامههای خدمات سفر در همدان انجام میشود اما با توجه به برگزاری رویداد ۲۰۱۸ باید تبلیغات در ایام نوروز در خصوص همدان بیشتر از گذشته انجام شود.
علی خاکسار بابیان اینکه رویداد ۲۰۱۸ برای نخستین بار در آسیا و به میزبانی همدان انجام میشود، افزود: این رویداد یک فرصت استثنایی و کمنظیر برای همدان است تا با همافزایی و تعامل بیشتر دستگاهها برای شناسایی جاذبههای گردشگری همدان تلاش کنیم.
تعریف ۴۰ برنامه متنوع برای رویداد «همدان ۲۰۱۸»
وی با تأکید بر اینکه برای رویداد «همدان ۲۰۱۸» حدود ۴۰ برنامه متنوع تعریفشده که این برنامهها میتواند زمینه جذب گردشگر و رونق تورهای گردشگری خارجی در همدان باشد، گفت: برنامه نوروز گاه در قالب ۱۲۷ برنامه برای استان پیشبینیشده که با توجه به در پیش بودن میزبانی رویداد «همدان۲۰۱۸» بهصورت قوی برگزار میشود.
رئیس میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان همدان نیز بابیان اینکه نوروز آینده اجرای ویژهبرنامه نوروز گاه با برنامههای فرهنگی هنری و دعوت از چهرههای سینما و موسیقی کشور در همدان برگزار میشود، گفت: طولانیترین سفره هفتسین در مسیر پیاده راه بوعلی همدان برای دومین سال برپا میشود.
محمد حرمتی اجرای جنگهای شادی باهدف افزایش ماندگاری مسافران و گردشگران در همدان و ایجاد بازارچه و نمایشگاههای نوروزی را از دیگر برنامهها عنوان کرد و گفت: نمایش سنتهای مرتبط با آیین نوروزی بومی همدان شامل کوسه گلین، قاشق زنی، چهارشنبهسوری، شال اندازی و نوروز خوانی در ایام نوروز در همدان برگزار میشود.
نوروز خوانی و نقالی در محل جاذبههای گردشگری و موزههای همدان
وی از اجرای نوروز خوانی و نقالی در محل جاذبههای گردشگری و موزههای همدان خبر داد و گفت: ۵۰ هزار بروشور حاوی معرفی اماکن تاریخی همدان برای ایام عید توسط سازمان میراث فرهنگی تهیهشده و به مسافران و گردشگرانی که وارد استان همدان میشوند نقشه راهنمای شهری ارائه میشود.
حرمتی به ظرفیت مراکز اقامتی همدان نیز اشاره و عنوان کرد: تعداد اتاقهای هتلها، مهمانپذیرها، هتلآپارتمانها و خانههای بومگردی در استان همدان یک هزار و ۵۸۰ اتاق است که با افزایش ۳۰ باب خانه مسافر تعداد اتاقها برای اقامت مسافران افزایشیافته است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان همدان بابیان اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۱۹۷ تخت در همدان آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران است، گفت: ۳۲ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در همدان فعال است و در ایام نوروز به مسافران خدمات میدهد.
فرمانده راهنمایی رانندگی شهرستان همدان نیز در این نشست زمان اجرای طرح نوروزی بهصورت عملی را ۲۵ اسفندماه امسال تا ۱۵ فروردینماه سال آینده اعلام و عنوان کرد: قسمت ورودی خیابان شهید همدانی و بلوار فرودگاه از سمت دانشگاه پیام نور به سمت شهرک فرهنگیان یک گلوگاه تنگ برای خودروهای مسافران نوروزی است که با کاهش عرض جدول خیابان خطر بروز تصادفات در این قسمت وجود دارد.
استقرار کانکس و چادر مسافران نوروزی از حاشیه میدان فرودگاه جدا شود
نعمتالله زنگنه بابیان اینکه استقرار کانکس و چادر مسافران نوروزی باید از حاشیه میدان فرودگاه جدا شود، تأکید کرد: با توجه به تقاضای سفر و حجم تردد مسافران در محورهای جاده حیدره، سهراهی سد و تفریجان به سمت روستای ورکانه و محور توریستی گنجنامه راهنمایی و رانندگی همدان تمهیدات ترافیکی برای کاهش ترافیک در این مسیرها در دست اقدام دارد.
با این برنامهریزیها انتظار میرود که نوروز ۹۷ میزان ماندگاری مسافران نوروزی در شهر همدان نسبت به سال گذشته افزایش یابد که این امر در نظرسنجی از مسافران مشخص خواهد شد.
نظر شما