به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا شیخ الاسلام در نشست خبری که عصر سهشنبه در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان قم برگزار شد، با اشاره به اینکه رسانهها رسالت عظیم انتقاد و نظرات بر مدیران را بر دوش میکشند، اظهار کرد: امروز اصلیترین شاخصهای توسعه، امید به زندگی، درآمد سرانه و آموزش و پروش است که اگر بخواهیم دو اصل اول را هم افزایش دهیم باید به آموزش و پرورش فکر کنیم.
وی با تأکید بر اینکه از خانه به خانه بودن آموزش و پرورش تفاوت این دستگاهها با نهادهای دیگر است، افزود: آموزش و پرورش پل ارتباطی بین مدرسه و خانه ایجاد کرده است و مسئولان آموزش و پرورش هیچ وقت نمیتوانند خود را جدای این ارتباط بدانند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: صداقت کلام و نوشتار رسانه میتواند مردم را به حاکمیت و دولت و نظام امیدوار کند.
توزیع نامتناسب دانشآموز در قم
شیخ الاسلام با اشاره به توزیع نامتناسب دانش آموز در استان قم اظهار کرد: در سال تحصیلی گذشته در ناحیه یک ۳۰ هزار دانش آموز و در ناحیه ۴ بیش از ۷۴ هزار دانش آموز مشغول به تحصیل بودند که این نشان از این بود که توزیع دانش آموز در این نواحی متوازن نبود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم افزود: به جای افزایش یک ناحیه که بر اساس چارت سازمانی نیاز به ۱۰۰ نیروی اداری داشت با نظارت کارشناسی بحث توازن نواحی ایجاد شده و با این سیاست در حال حاضر هر ناحیه بالای ۵۰ هزار دانش آموز دارد.
وی به کسری معلم در استان قم هم اشاره کرد و گفت: ۱۵۰۰ معلم در استان قم کسری داریم، سال ۶۵ تا ۷۳، ۶۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام شدند که تا سال ۱۴۰۰ آینده زمان بازنشستگی این معلمهاست و شاهد کمبود بیشتری در نیاز به معلم استان خواهیم بود.
بالای ۴۰ درصد مدارس استان قم خیرساز است
شیخ الاسلام از بازسازی ۱۴۴ مدرسه در استان قم خبر داد و گفت: بالای ۴۰ درصد مدارس استان قم خیرساز است، مدارس پردیسان به سمت ۳ شیفته شدن پیش میرفت که با حمایتها و احداث مدارس جدید و بازسازی مدارس از این اتفاق جلوگیری شد.
به گفته وی آموزش و پرورش با گستره بسیار وسیعی از مشکلات دست و پنجه نرم میکند و ما در استان قم تنها استانی در سطح کشور هستیم که ۲۳۵ هزار دانش آموز از ۲۴۲ هزار دانش آموز در سطح شهر تحصیل میکنند.
شیخ الاسلام با اشاره به آمار پایین دانش آموز در سطح بخشهای استان، تصریح کرد: در سه منطقه جعفرآباد، خلجستان و کهک تنها نزدیک به ۱۰ هزار دانش آموز داریم.
آسیبهای اجتماعی فراگیر در مدارس
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی فراگیر در مدارس، تأکید کرد: بیش از سه سال است که توافقنامهای با شورای مواد مخدر داریم که در راستای آگاهسازی دانش آموزان به ویژه در حوزه مواد مخدر و اعتیاد اقدام کردهایم.
به گفته شیخ الاسلام مهارت «نه گفتن» نیز جزو آموزشهای اصلی آموزش و پرورش بوده است که به این وسیله دانش آموز در مقابل درخواستهای افراد غریبه توان نه گفتن را داشته باشند.
به گفته مدیرکل آموزش دو پرورش استان قم در رابطه با دریافت کمک هزینههای تحصیلی از اولیا نیز تصریح کرد: مخارج نگهداری مدارس بسیار بالاست و دولت ریالی را برای هزینه سرانه مدارس پرداخت نکرده است و اگر کمک والدین نباشد مدارس اداره نخواهد شد.
نظر شما