گروه استان ها- خبرگزاری مهر؛ مهدی رحمانیان: اگر چه بسیاری از چهره ها و شخصیت های مطرح در زمان گذشته هم برای محققین و پژوهشگران و هم برای سایر مردم افرادی کاملا شناخته شده به حساب می آیند اما هنوز که هنوز هست بزرگانی وجود دارند که نه تنها برای بسیاری از افراد شناخته شده نیستند بلکه در همان زادگاه خودشان نیز آنچنان که باید و شاید کسی از سرگذشتان اطلاعی در دست ندارد.
احتمالا همین هم دلیل اصلی برای امام جمعه شهر خفر بوده تا آستین همت را بالا بزند و با پشتوانه چند جوان علاقه مند به این حوزه ها در پی شناساندن «علامه شمس الدین محمد خَفری» مشهور به «فاضل خفری»، از علمای قرن دهم و از شاگردان علامه دوانی و سید الحکماء امیر صدرالدین محمد دشتکی باشد.
عالمی که آن طور که در تاریخ آمده در شهر خفر و در شیراز به تحصیل پرداخته است اما اکنون در کاشان مدفون است و تنها چند سالی می شود که از سوی محققین و پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است.
حجت الاسلام محمد عباس زاده جهرمی که مسئولیت دبیری علمی این همایش را بر عهده گرفته است به خبرنگار مهر میگوید: فراخوان این کنگره سال گذشته منتشر و محققین و پژوهشگران زیادی از سراسر کشور، آثار تحقیقی خود را به دبیرخانه ارسال کردند.
وی با اشاره به اینکه این کنگره در ۹ و ۱۰ آذر سال ۹۶ طی دو روز برگزار می شود، می افزاید: آن طور که پیش بینی کردیم قراراست دراین همایش شخصیت های برترسیاسی و علمی کشور حضور پیدا کنند.
دبیر علمی همایش علامه خفری با بیان اینکه روز اول این همایش در خفر و روز دوم آن در جهرم برگزار خواهد شد اضافه می کند: هدف اصلی از برگزاری این کنگره آن هم در سطح ملی احیای شخصیت، آثار و رساله های علامه خفری است. به مدد الهی و به همت بنیاد فارس شناسی و دبیرخانه همایش، آثار فلسفی و کلامی و ترجمه اربعینیات این دانشمند چاپ شده که در همایش رونمایی خواهد شد.
دبیر علمی این کنگره درباره محور و موضوع مقالات ارسالی از سوی محققین و پژوهشگران نیز توضیح می دهد: ۱۰ محور برای این منظور در نظر گرفته شده که شامل: «زندگینامه، شخصیت و احیای آثار علامه»، «علامه خفری و مکتب فلسفی شیراز»، «علامه خفری و ملاصدرا»، «آرای علامه خفری در نجوم و هیات»، «نگرش فقهی اصولی علامه»، «روششناسی علامه»، «علامه خفری علم منطق»، «علامه خفری و علم کلام»، «علامه خفری و عرفان» و «شاگردان علامه خفری و مکتب هند» می شود. همچنین به مقالات پذیرفته شده امتیاز پژوهشی ثبت درپایگاه اسنادی جهان اسلام اعطا خواهد شد.
عباس زاده جهرمی همچنین یادآور میشود خوشبختانه طی ماه های اخیر دو پیش نشست پیرامون این همایش در دانشگاه شیراز و مجمع عالی حکمت قم برگزار شده است که زمینه خوبی را برای اجرای آن فراهم کرده است.
رئیس همایش ملی علامه شمس الدین محمد خفری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید:همایش ملی علامه شمس الدین محمد خفری توسط دانشگاه جهرم، مجمع عالی حکمت، دانشگاه شیراز با حضور چهره های علمی، فرهنگی، دانشگاهی و حوزوی در تاریخ ۹ و ۱۰ اسفندماه که روز نخست در بخش خفر از ساعت ۸ تا ۲۰و۳۰ و روز دوم از ساعت ۸ تا ۱۱و۳۰در پردیس دانشگاه جهرم برگزار می شود.
مسعود نادریان جهرمی بیان می کند: به منظور هر چه بهتر برگزار شدن این همایش ملی کمیته های علمی، اجرایی، روابط عمومی و تبلیغات، تشریفات و اسکان تشکیل شده است.
وی بیان می کند: در روز دوم این همایش نیز به بررسی ابعاد فردی، اجتماعی و علمی این فیلسوف و چهره علمی جهان اسلام در دانشگاه جهرم پرداخته میشود.
نظر شما