به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا نوروزی در نخستین برنامه تصویری مجله پزشکی رادیو سلامت گفت: عوارض روانپزشکی الکل یکی از موضوعاتی است که امروزه مورد توجه قرار می گیرد. سازمان بهداشت جهانی هر پنج سال گزارش هایی را تحت عنوان تاثیر مصرف الکل در سلامت منتشر می کند که ما از این الگو استفاده می کنیم.
وی افزود: الکل از سه مسیر به مصرف کنندگان آسیب می رساند. اول میزان حجم الکل مصرفی می باشد که استفاده زیاد باعث اعتیاد فرد به الکل می شود. دومین مسیر الگوی مصرفی الکل است. بعضی افراد ممکن است به صورت مداوم الکل مصرف نکنند اما هر چند مدت یک بار حجم زیادی از الکل را استفاده کنند اگر میزان الکل مصرفی ۶۰ گرم یا ۶ پیمانه در یک نوبت باشد، تحت عنوان مصرف سنگین تلقی می شود و افرادی که ماهی یک بار مصرف سنگین الکل را داشته باشند خطر سکته قلبی، جراحات عمدی و غیرعمدی آنها را تهدید می کند.
این عضو مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: سومین مسیر کیفیت الکل مصرفی است، در برخی جوامع ممکن است الکل با کیفیت پایینی به دست مصرف کننده برسد. وجود ناخالصی هایی مانند متانول در الکل سبب نابینایی یا حتی مرگ می شود.
این روانپزشک ادامه داد: در کشور ما به دلیل ممنوعیت فرهنگی-مذهبی و عدم پذیرش در خانواده ها مصرف الکل شیوع کمی دارد. اما در طول زمان می بایست خود را در حوزه سلامت برای شیوع الکل آماده کرد. کشورهای اروپای شرقی یا روسیه حداکثر مصرف سرانه الکل را دارند و در کشورهای مذهبی مانند برخی از کشورهای آفریقایی یا خاورمیانه سرانه مصرف الکل کمتر است.
نوروزی ادامه داد: در سال های اخیر رتبه ای بین افزایش سرانه درآمد کشورها با مصرف الکل به وجود آمده است. در تحقیقات انجام شده در کشور هند و چین در سال ۲۰۱۴ با افزایش میزان درآمد خانوارها میزان مصرف الکل نیز افزایش زیادی داشته است.
گفتنی است برنامه مجله پزشکی رادیو سلامت از امروز به صورت تصویری روی آنتن می رود. این برنامه هر هفته با موضوع الکل اجرا خواهد شد.
نظر شما