۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۶

مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر:

جنگلداری با اجرای طرح تنفس جنگل تعطیل نمی شود

جنگلداری با اجرای طرح تنفس جنگل تعطیل نمی شود

نوشهر - مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر گفت: طرح جنگلداری در قالب اجرای طرح تنفس جنگل تعطیل نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید وجیه الله موسوی صبح دوشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته منابع طبیعی با اشاره به طرح تنفس جنگل اظهار داشت: علیرغم اینکه در برنامه ششم بحث استفاده از درختان ریشه کن و افتاده تا سه سال باید ادامه می یافت اما امسال طبق مصوبه قرار شد که هیچ برداشتی از جنگل صورت نگیرد.

وی با اظهار اینکه قرار نیست طرح جنگلداری در قالب طرح تنفس تعطیل شود و تنها یک پروژه شامل بهره برداری تعطیل می شود افزود: علیرغم اینکه باید طی سه سال همه آماده می شدیم تا طرح تنفس جنگل اجرا می شد اما امسال اعلام شد که طرح بهره برداری از چوب برای اجرای تنفس جنگل تعطیل شود.

وی ادامه داد: فعالیت های اجتناب ناپذیر باید پیش بینی و لحاظ شود و تاکنون نسبت به انعقاد چهار قرارداد حفاظتی اقدام شده است و به بقیه مجریان نیز اعلام شد که دیگر پروانه قطع صادر نمی شود.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر یادآور شد: برای سال آتی نیز درخواست اعتبار مورد نیاز شده است و پرداخت حفاظتی و پرسنلی، نگهداری و مراقبت از فعالیت های گذشته از جمله نیازها است.

آزادسازی ۴۴۱ هزار مترمربع اراضی ساحلی

موسوی، به پروژه آزادسازی اراضی ساحلی اشاره و اضافه کرد: این طرح از سال ۹۳ آغاز شد و بیشترین میزان آزادسازی ساحل را در دو سال گذشته داشتیم و تاکنون در غرب استان ۴۴۱ هزار و ۸۹۱ مترمربع اراضی ساحلی آزادسازی شده است.

وی از تلاش های دادستان های غرب مازندران، استانداری و فرمانداران منطقه برای آزادسازی سواحل تقدیر کرد و گفت: ۳۵۵ فقره پلاک اراضی ساحلی در غرب استان آزادسازی شده است.

موسوی طول اراضی ساحلی غرب استان را ۱۴۴ کیلومتر اعلام کرد و گفت: اجرایی مقررات و نقشه برداری، تعیین حدود و بنچ مارک آن به قبل از انقلاب بر می گردد.

وی کمبود اعتبار را از جمله مشکلات برای آزادسازی ساحلی اعلام کرد و گفت: درصورت تامین امکانات می توانیم ظرف دو سال تمامی اراضی ساحلی تصرف شده را آزاد کنیم.

موسوی، حدنگاری و اجرای طرح کاداستر را در پیشگیری از اشتباهات و مشکلات مهم برشمرد و گفت: یکی از اهرم هایی که می تواند تجاوز به اراضی ملی را جلوگیری کند، اجرای طرح کاداستر خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر با اشاره به نفوذ یک بیماری بلایت شمشاد اظهار داشت: نوع مبارزه با این بیماری سخت است و طبیعت نیز تاکنون نتوانسته مبارزه و مقابله خوبی داشته باشد و این بیماری با سرعت کم و مستمر در حال پیشرفت است.

وی با اشاره به وضعیت جوی و خشکسالی به مبحث اطفای حریق در عرصه های طبیعی اشاره و اضافه کرد و گفت: پیش بینی می شود سال آتی شاهد افزایش آتش سوزی در عرصه های طبیعی باشیم و آمارها نشان می دهد که ۹۰ درصد آتش سوزی ها دارای عامل انسانی و عمدی بوده است.

وی تصریح کرد: آتش سوزی های عمدی ریشه کهن ترین جنگل های منطقه را در سال جاری مورد هدف قرار داده بود و باید اطلاع رسانی، فرهنگسازی، پیشگیری و پیش آگاهی لازم صورت گیرد.

کد خبر 4243691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha