۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۱۶

در نشست خبری عنوان شد:

ماجرای سند زنی اراضی چهارمحال و بختیاری به نام اصفهان

ماجرای سند زنی اراضی چهارمحال و بختیاری به نام اصفهان

شهرکرد- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در نشست خبری موضوع سند زنی اراضی چهارمحال و بختیاری به نام استان اصفهان را تشریح کرد.

به گزاری خبرنگار مهر، علی محمدی محمدی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اشاره به به ماجرای سند زنی اراضی استان چهارمحال و بختیاری به نام استان اصفهان، اظهار داشت: در سال ۹۲ گواهی بند دال یک هزار و ۴۷۰ هکتار از اراضی ملی محدوده تونل سوم کوهرنگ چهارمحال و بختیاری توسط وزارت اقتصادی برای آب منطقه ای استان اصفهان صادر شده است.

وی عنوان کرد: در سال ۹۳ مدیر کل اموال دولتی کشور نامه ای به سازمان ثبت احوال کشور ارسال کرده است که نسبت به صدور سند یک هزار و ۴۷۰ هکتار از اراضی ملی محدوده تونل سوم کوهرنگ چهارمحال و بختیاری به نام آب منطقه ای اصفهان اقدام شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در استان چهارمحال و بختیاری با توجه اقدامات انجام شده تهیه نقشه صورت گرفته بود و این اراضی در حال سند زنی بود که اینجانب در سال ۹۴ به عنوان مدیر کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شدم که نخستین کار در این مسیر ارسال نامه ای به ثبت احوال و متوقف کردن سند زنی این اراضی به نام آب منطقه ای استان اصفهان بوده است.

وی با اشاره به اینکه انجام پروژه های عمرانی موجب خسارت به منابع طبیعی می شود و خسارت های ایجاد شده پروژه آب منطقه ای اصفهان به منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری پرداخت نشده، اظهار داشت: در این مسیر اعلام کردیم که تا خسارت های ایجاد شده توسط آب منطقه ای پرداخت نشود هیچ سند زنی انجام نمی شود.

وی بیان کرد: نشست های مختلفی برای تعیین میزان خسارت ایجاد شده به منابع طبیعی برگزار شد و در نهایت میزان خسارت یک میلیارد تومان به صورت علی الحساب  اعلام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: آب منطقه ای استان اصفهان ۱۰ میلیارد ریال خسارت ایجاد شده به عرصه های منابع طبیعی را به حساب دولت واریز کرد.

وی بیان کرد: در طرح موافقت نامه زیست محیطی  پروژه تونل کوهرنگ در سال۹۱ ، وزارت نیرو و آب منطقه ای مکلف شده اند که در حوزه بالادست عملیات آبخیزداری و آبخوانداری انجام دهند که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود.

وی ادامه داد: صدور سند را منوط به اجرای طرح عملیات آبخیزداری وآبخوانداری در بالا دست تونل اعلام کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: نامه ای به تهران در این زمینه ارسال شد که چرا باید چهارمحال و بختیاری اراضی منطقه خود و دریاچه سد و زمین های اطراف پروژه به نام وزارت نیرو و آب منطقه اصفهان سند زنی کند تا در آینده اگر کسی یا ارگانی در چهارمحال و بختیاری بخواهد پروژه ای اجرا کند نیازمند موافقت استان اصفهان باشد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با پیگیری های انجام شده و ارسال نامه های مختلف، مدیر کل اموال دولتی کشور نامه ای به ثبت احوال کشور ارسال کرده که گواهی بند دال یک هزار و ۴۷۰ هکتاری چهارمحال و بختیاری متوقف شود و در حال حاضر سند زنی باطل شده است.

وقوع ۳۸ مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری

وی در ادامه با اشاره به وقوع ۳۸ مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: این تعداد آتش سوزی در مساحت ۳۵ هکتار از مراتع و جنگل های چهارمحال و بختیاری در سالجاری رخ داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بی احتیاطی دامداران و گردشگران در روشن کردن آتش، خشکسالی و کم آبی از مهمترین علت وقوع حریق در مراتع و جنگل های چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

وی ادامه داد: وقوع حریق و آتش سوزی در این استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری افزایش داشته است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: میزان سطح دچار حریق شده در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری ۷۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی عنوان کرد: مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی در استان افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه اهمیت حفظ جنگل ها و مراتع برای مردم آموزش داده شده است، بیان کرد: باید از مشارکت های مردمی برای حفظ جنگل ها و منابع طبیعی بهره گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه در استان چهارمحال و بختیاری ۶۰۰ هزار نهال درخت میوه و غیر مثمر توزیع می شود، بیان کرد:۸۰ درصد اصله نهال هایی که برای توزیع در هفته منابع طبیعی در این استان آماده شده مثمر هستند و ارزش اقتصادی دارند.

وی با اشاره به برنامه های هفته منابع طبیعی، تاکید کرد: برگزاری مراسم نواختن زنگ طبیعت در مدارس از مهمترین برنامه های هفته منابع طبیعی است.

وی بیان کرد: برنامه های آموزشی و فرهنگ سازی حفاظت از درختان در راستای ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی در بیش از دو هزار مدرسه استان چهارمحال و بختیاری برگزار می شود.

کد خبر 4244064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha