۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۲۲

محمدرضا ولوی:

فضای مجازی، فضایی قدرت‌ساز برای جمهوری اسلامی است

فضای مجازی، فضایی قدرت‌ساز برای جمهوری اسلامی است

مشاور وزیر دفاع در نشست قدرت سایبری و آینده جمهوری اسلامی گفت: فضای مجازی فضای قدرت‌سازی برای جمهوری اسلامی است، ما مسایل بسیار کشورمان را می‌توانیم از طریق این فضا، رشد و توسعه دهیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست از سلسله نشست‌های علمی ارزیابی سیاستگذاری فضای مجازی در ایران با عنوان «قدرت سایبری و آینده جمهوری اسلامی» در مرکز مطالعات فضای مجازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست «پیروز مجتهدزاده» گفت: همیشه در ایران فضای سایبری و مجازی مخلوط بوده در صورتی که ما در این بحث با دو مفهوم به هم پیوسته مواجهیم. فضای سایبری تشکیلات، ابزار و آلاتی است برای رسیدن به فضای مجازی.

این استاد دانشگاه با توجه به تعریف فضای سایبری افزود: این آلات کمکی وسیله‌هایی هستند برای بهتر و سریعتر رسیدن به فضای مجازی و این دو مفهوم مجازی و سایبری در عین پیوستگی، ‌با هم متفاوتند. سایبر و فضای سایبری به ما کمک می‌کند که به فضای مجازی رسیده و کار عملی کنیم.

مجتهدزاده گفت: با پیشرفت در این فضا عده‌ای در نتیجه این امکانات و تغییرهای چشم‌گیر تکنولوژی بر این اعتقادند که ما بر سرزمین‌های بدون مرز و قلمرو و حکومت وتارد شده‌ایم. استادان علوم ارتباطات به دنیای بدون مرز و حکومت و حتی بدون سرزمین معتقدند. در صورتی که حکومت و سرزمین نمی‌تواند حذف شود و فقط عملکرد آن عوض خواهد شد. دقیقا می‌توان گفت که هیچ چیز جای چیز دیگری را نمی‌گیرد و فقط کارکرد جدید پیدا خواهد کرد.

وی تاکید کرد: علم چیزی جز عقلایی نیست و عقلایی نیز به ما کمک می‌کند تا مطالب و رازها را درک کرده و باعث آشکاری آنها شویم که در این راه باید از تمامی ابزارهای موجود (فضای سایبر) استفاده کنیم.

مجتهدزاده ادامه داد: پیش از رسیدن به قدرت در فضای مجازی و سایبری، مساله امنیت آن است. قدرت چگونه تشخیص داده می‌شود؟ قدرت در سیاست عبارت است از توان تأتیرگذاری بر شکل‌گیری پدیده‌ها و شرایط سیاسی هرجای دنیا در فراتر از مرزهای جغرافیایی خود که در این رابطه برای این تأثیرگذاری به چیزهای زیادی احتیاج دارید که یکی از همین اقلام مورد نیاز فضای سایبر است.

«محمدرضا ولوی» مشاور وزیر دفاع به عنوان دیگر ارایه دهنده‌ این بحث با تأکید بر تعریف فضای سایبری و قدرت گفت: تاکنون هیچ اتفاقی وجود نداشته که بتواند به این شکل دنیا را متحول کند جز فضای مجازی. فناوری اطلاعات و ارتباطات پارادوکس‌هایی را ایجاد کرد و خود همین فناوری نیز تمام این پارادوکس‌ها را حل خواهد کرد.

استاد دانشگاه مالک اشتر گفت: شاید در دو دهه اخیر شبکه باعث توسعه شده باشد. احساس بنده این است که مسایل پایه‌ای فضای سایبر در محل دیگری در حال بررسی است. در مباحث قدرت ابزار جدیدتری در حال شکوفایی است. مثل بیگ دیتاها و نمونه‌های پیام‌رسان‌ها.

وی افزود: تلگرام ابزاری است برای تسلط بیگانگان بر ما در همه مباحث اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی. پیش‌بینی بنده این است که تلگرام با نسخه جدید خود که در اردیبهشت ماه آینده رونمایی و وارد بازر می‌شود در حدود ۵۰ میلیارد ارز از کشورمان خارج خواهد کرد.

استاد دانشگاه مالک اشتر گفت: فضای مجازی اتفاقاً فضای قدرت‌سازی برای جمهوری اسلامی است. ما مسایل بسیار کشورمان را می‌توانیم از طریق این فضا، رشد و توسعه دهیم چون نیروی انسانی خوبی داریم و اگر با این نگاه وارد قدرت سازی در فضای سایبری شویم، این فضا خیلی مفید خواهد بود و البته همانگونه که فرصت است می‌تواند تهدیدی جدی نیز باشد.

در ادامه این نشست حاضران سوالات و نقطه نظرات خود را با اساتید جلسه به صورت پرسش و پاسخ مطرح کردند.

کد خبر 4244087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha