۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۳۷

معاون حقوقی قوه قضائیه تأکید کرد؛

ضرورت دادرسی افتراقی در مورد جرایم تروریستی

ضرورت دادرسی افتراقی در مورد جرایم تروریستی

معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به اینکه ایران امروزه هدف تروریسم در منطقه است، اظهار کرد: پیش‌بینی آیین دادرسی افتراقی جرایم تروریستی، جرم انگاری این جرایم و رفع خلاهای قانونی ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی، ذبیح الله خدائیان در همایش بین‌المللی ابعاد حقوقی- جرم شناختی تروریسم در دانشگاه علامه طباطباییاظهار کرد: بی تردید نیاز به مقرراتی برای مقابله با تروریسم داریم، ضمن آنکه باید اصول وقواعد رعایت شود.

وی افزود: ما در قانون تعریف خاصی برای تروریسم نداریم اما اگر یک قانون آیین دادرسی افتراقی پیش بینی شود، می توان با ضوابط، مواردی را تغییر داد بدون اینکه اصول و قواعد اصلی نادیده گرفته شود.

خدائیان ضمن اشاره به ضرورت برگزاری چنین همایش‌­هایی در موقعیتی که جامعه بین­الملل و همچنین ایران با پدیده­ خطرناکی چون تروریسم مواجه است، افزود: هر چند ما امروز در کشور قانون آیین­دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ را داریم که به زعم اساتید دانشگاه، صاحب نظران و همکاران قضایی قانونی جامع در زمینه­ دفاع از حقوق و آزادی­‌های فردی افراد است اما این سوال مطرح است که آیا می­‌توان با آیین دادرسی کیفری موجود به مقابله با این پدیده پرداخت.

معاون حقوقی قوه قضائیه اضافه کرد: امروزه جرایم تروریستی تغییر ماهیت داده‌­اند و متفاوت از جرایم تروریستی گذشته هستند، به همین دلیل است که دیگر از تروریسم به عنوان یک جنایت شدید دارای اهمیت و ابعاد بین‌المللی یاد می­‌شود به گونه‌­ای که از قطعنامه­‌های شورای امنیت نیز همین بر می­آید.

وی ادامه داد: دبیر کل سازمان ملل متحد دو روز پس از حملات یازده سپتامبر آن حملات را جنایت علیه کل بشریت اعلام کرد و قطعنامه ۱۳۷۳ که چند مدت بعد از حملات وضع شد به این موضوع اشاره دارد که بر اساس آن دولت­‌ها را مکلف به تعقیب مرتکبین جرایم تروریستی، حامیان مالی و جرایم تروریستی و پیش بینی مجازات‌های شدید برای آن ها در قوانین داخلی کرد.

وی با اشاره به سابقه­ دیرپای پدیده تروریسم در جامعه­ بشری افزود: متاسفانه کشور ما نیز در طول تاریخ شاهد فجایع تروریستی زیادی بوده است، هر چند که تروریسم یاد شده در نوع تروریسم سنتی می‌گنجد و با نوع جدید و معاصر آن تفاوت­ آشکاری دارد. تروریسم سنتی معمولا در دایره­ محدود قدرت سیاسی فعال بود و بیشتر متوجه قدرتمندان سیاسی بود و به نوعی جنگ قدرت را در بر می گرفت اما امروزه پای مردم بی­ گناه به میان کشیده شده است.

این مقام قضایی با اشاره به آسیب دیدن ایران به عنوان یکی از اهداف عملیات تروریستی اظهار کرد: از زمان پیروزی انقلاب با پدیده خطرناک تروریسم مواجه بوده‌­ایم به گونه‌­ای که اقدامات تروریستی از آن زمان به شهادت مردم بسیاری و اخیرا نیز به ترور دانشمندان هسته‌­ای منجر شده است، در حال حاضر نیز با افراطی‌­گری در منطقه مواجه هستیم که هدف اصلی آن­ها ایران است.

معاون حقوقی قوه قضاییه با یادآوری این امر که اکثر کشورهایی که با خطر تروریسم مواجه هستند حتی کشورهایی مانند امریکا، فرانسه و انگلستان که داعیه­ حقوق بشری دارند قوانین و مقررات ماهوی و شکلی سخت­گیرانه‌­ای در مبارزه با تروریسم وضع کرده‌­اند که متفاوت از جرایم عمومی است، تصریح کرد:  حال که کشور جمهوری اسلامی ایران هدف تروریسم آن هم از نوع مدرن قرار گرفته است و تروریست­ها با استفاده از انواع سلاح­‌های کشتار جمعی مردم را مورد حمله قرار می‌دهند، ضرورت پیش بینی آیین دادرسی افتراقی در این خصوص بیش از پیش احساس می‌شود.

کد خبر 4244224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha