۳۰ آذر ۱۳۸۵، ۸:۲۰

گفتگو کلید احترام به ادیان الهی است

گفتگو کلید احترام به ادیان الهی است

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: افزایش تعرض به ادیان الهی، نهادهای دینی را بر آن داشته تا به منظور مقابله با این تعدیات تدابیری اتخاذ کنند، از این رو در پی برگزاری همایشهای مختلف گفتگو را بهترین شیوه برای پیوند و ارتباط ادیان الهی و احترام به یکدیگر توصیف کردند که امکان شناخت مشترکات ادیان الهی را فراهم و بسترهای مناسب برای صلح جهانی را به وجود می آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، گفته می شود دین انسان را به حقیقت پیوند می زند، از این رو پیامبران الهی یکی پس از دیگری آمدند تا ضمن تسهیل این پیوند، روشی به پیروان خود ارائه دهند که این روش در قالب تعالیم دینی نمود یافت . بنابراین پیامبران الهی با منشأ الهی آمدند تا مردم را راهنمایی و هدایت کنند. آموزه هایی که هر یک از ادیان الهی با خود داشتند، بر اساس خدا محوری است، اگر چه اختلافات عقیده ای با یکدیگر دارند، اما در اصل و درذات با یکدیگر هیچگونه تفاوتی ندارد، از این رو این ادیان پشتوانه دیگری بوده و یکی در پی تکمیل دیگری آمده است و دین اسلام به عنوان آخرین و کاملترین دین، آموزه هایی دارد که انسانها را به سوی یکتا پرستی دعوت می کند.

 از بزرگترین ادیانی که در جهان وجود دارد می توان به دینهای اسلام، مسیحیت و یهودیت اشاره کرد که به عنوان عاملی برای احساس هویت برای بشریت به کار می روند. این ادیان مشترکات خاصی دارند که منجر به نزدیکی و تقریب میان آنها شده است. از این رو فراگیری روشی برای تقریب میان مذاهب الهی ضروری است.  

اما امروزه می بینیم برخی از توطئه گران با اقدامات متعدد سعی در تیره کردن ارتباط میان ادیان الهی دارند تا شکافی عمیق و ریشه ای میان آنها ایجاد و بسترهای اختلاف را فراهم کنند . اگر چه ادیان آسمانی در زمینه های فرهنگی، تاریخی و یا سیاسی اختلافاتی دارند، اما این اختلافات هیچگاه بر روند همزیستی میان انسانها تأثیرگذار نخواهد بود. 

افزایش تعدی و تعرض به ادیان الهی، مؤسسات اسلامی و مراکز دینی را بر آن داشت تا به منظور تقریب میان مذاهب الهی و احترام به ادیان آسمانی نشستها، همایشها و سمینارهای مختلفی را برگزار کنند و طی آنها، ضمن تبادل تجارب و اطلاعات راهکارهایی برای تقریب میان مذاهب الهی و ادیان آسمانی و احترام به آنها در کنار همزیستی مسالمت آمیز حاصل شود. از سوی دیگر این نهادها از سازمانهای بین المللی خواستند تا به منظور عدم اهانت به ادیان الهی و تعرض به حقوق پیروان ادیان الهی قوانینی وضع و مانع از توهین به ادیان الهی با عناوین و اهداف مختلف شوند.

همانگونه که گفته شد اساس ادیان الهی خدا پرستی و خدا محوری است، از این رو دین نقش پر اهمیتی در زندگی اخلاقی انسانها دارد و قرآن به عنوان کتابی کامل و جامع به برقراری ارتباط با دیگری تأکید کرده و گفتگو را اصلی ترین راه برای برقراری این ارتباط مطرح کرده است. از سوی دیگر تشویق بر اساس گفتگو امکان شناخت مشترکات ادیان را فراهم می کند و مناقشات سیاسی را در این راستا کمرنگ نشان می دهد.

البته در این مورد نمی توان نقش رهبران دینی را نادیده گرفت، از این رو آنها می توانند با تفسیر و تبیین مشترکات ادیان الهی مردم را به درک و احترام متقابل به دیگری تشویق کنند. برای دستیابی به نتایج بهتر در گفتگوی ادیان باید به ریشه یابی و حل مشکلات پیش روی ادیان الهی پرداخت و با گفتگو و تعامل این مشکلات را برطرف کرد.

این در حالی است که گفتگو میان ادیان آسمانی علاوه بر تأکید بر اشتراکات، همزیستی و احترام به یکدیگر، بسیاری از سوء تعابیر، باورهای نادرست و تردیدها را درباره دیگر ادیان الهی را نیز برطرف می کند و زمینه ای برای سعادت بشری به وجود می آورد.

دستاورهایی که از گفتگوی ادیان به دست می آید، به قدری وسیع است که در مقال و در چند بند نمی گنجد، چرا که این امر زمینه های لازم برای اشاعه تعالیم دینی و آموزه های الهی را فراهم و منجر به صلح جهانی می شود و از رویکردهای درونی آن رسیدن به آرامش و رهایی است؛ از این رو رعایت اشتراکات دینی و احترام به پیروان ادیان الهی، رفتار، گفتار و کردار مناسب با اقلیتهای دینی ما را سوی مغتنم شمردن فرصتهایی برای عدالتخواهی و رعایت حقوق بشر سوق می دهد. 

کد خبر 424541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha