۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۸:۰۸

در حاشیه برنامه شهرداری های کلانشهرها مطرح شد؛

وجود نیروی مازاد نشانه فساد شهرداری ها نیست

وجود نیروی مازاد نشانه فساد شهرداری ها نیست

اهواز ـ مدیر دبیرخانه کمیسیون معاونان برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلان شهر های کشور گفت: فساد را نمی توان ناشی از حجم نیروی انسانی دانست زیرا این موضوع زمینه و بسترهای مختلفی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی میرنجاتی ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه بیست و دومین نشست معاونان برنامه ریزی شهرداری های کلانشهر های کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این زمان در کشور حدود یک هزار و ۲۷۰ شهرداری داریم و ۷۳ درصد جمعیت کشور، شهری و ۲۷ درصد جمعیت نیز روستایی است.

مدیر دبیرخانه کمیسیون معاونان برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلان شهر های کشور با اشاره به اینکه حجم نیروی انسانی فعال در شهرداری ها بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر است، افزود: به دلیل اینکه روش اداره شهرها در گذشته عموما خدماتی بوده و فعالیت ها به صورت امانی در حوزه خدمات شهری و عمرانی انجام می گرفته این تعداد نیروی انسانی به میزان مورد نظر نرسیده است.

وی تصریح کرد: با توجه به سیاست برنامه چهارم تا ششم توسعه و همچنین سیاست عمومی دولت مبنی بر برون سپاری فعالیت ها، شاهد فعالیت این تعداد از نیروی انسانی هستیم؛ اینکه گاها اعلام می شود نیروی انسانی شهرداری ها مازاد است، ناشی از رویکرد و سیاست های جدید برون سپاری است.

میرنجاتی با اشاره به اینکه شهرداری ها باید با توجه به رویکرد برون سپاری از نظر نیروی انسانی چابک تر و کوچک تر شوند، ادامه داد: فعالیت های این چنینی جزو سیاست های مشترک شهرداری ها و وزارت کشور است؛ شهرداری ها نیز برای کاهش هزینه ها و رویکرد برون سپاری به این چابک سازی اعقتاد دارند؛ در همین راستا در اصلاح ساختار جدید برای این موضوع، برنامه ریزی شده تا تعدیل نیروی انسانی غیرضروری در بخش هایی از شهرداری محقق شود.

وی در واکنش به اینکه شهرداری اهواز به ازای هر پست سازمانی سه نیروی انسانی دارد، بیان کرد: از جزئیات مسائل شهرداری اهواز اطلاعی ندارم؛ اما فساد را نمی توان ناشی از حجم نیروی انسانی دانست؛ فساد زمینه و بسترهای مختلفی دارد و شاید در همه دستگاه ها نیز وجود داشته باشد.

مدیر دبیرخانه کمیسیون معاونان برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلان شهر های کشور اضافه کرد: در شهرداری ها نیز علتی که زمینه فساد را افزایش می دهد، ناشی از حجم بالای کار و ارتباط مردم با آنها است؛ امروز بسیاری از امور زندگی شهروندان به خدمات شهرداری ها گره خورده در حالی که شاید در طول عمر خود یک بار هم به برخی دستگاه های دولتی مراجعه نکنند.

وی با اشاره به لزوم تعریف کار جدید و فراهم کردن شرایط خروج نیروهای مازاد یادآور شد: اگر به ازای هر پست سازمانی دو یا سه نیرو وجود دارد، نمی توان آن را نیروی مازاد دانست زیرا ساختارهای موجود در این خصوص به روز نیست؛ در این زمان شهرها توسعه یافته اند و جمعیت آنها نیز افزایش پیدا کرده؛ به همین دلیل طبیعتا در این سیستم نیروی انسانی متناسب نیاز است.

مدیر دبیرخانه کمیسیون معاونان برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلان شهر های کشور با اشاره به اینکه آنچه به عنوان شاخص کلان شهری تعریف شده جمعیت بالای یک میلیون نفر است، اظهار کرد: هدف برگزاری چنین نشست هایی این است که بتوانیم در زمینه توسعه شهرها به یکدیگر کمک و ظرفیت های خود را در اختیار سایر کلان شهرها قرار دهیم.

میرنجاتی در پایان با اشاره به اینکه عموم شهرداری های کشور در تأمین منابع دچار مشکل هستند، بیان کرد: بعد از جنگ تحمیلی و شرایطی که بر خوزستان و شهر اهواز حاکم شد، درآمد شهرداری این شهر به میزانی نبوده که توسعه مورد نظر را به اندازه برنامه مصوب به پیش ببرد؛ شهرها در چنین شرایطی نیازمند کمک دولتی و مشارکت مردم هستند.

کد خبر 4246333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha