به گزارش خبرنگار مهر، محمد امیر امیرخانی پیش از ظهر شنبه در مراسم آغاز عملیات عمرانی ساخت اولین شهر سلول کشور که در سالن همایش دانشگاه خوارزمی کرج برگزار شد، بابیان اینکه علوم و فناوری سلولهای بنیادی در جهان رشد فراوانی دارد و جزء دانشهای مهم دنیا به شمار میرود، اظهار کرد: ایران طی سال جاری پیشرفتهای فراوانی در حوزههای مختلف دانشبنیان کسب کرده است.
وی بابیان اینکه بخش بزرگی از بازار سلامت در اختیار دانشهای بنیادین قرارگرفته است، عنوان کرد: هر کشوری که بتواند در این راستا اقدام کند سهم بالایی در بازار عرضه تولیدات دانشبنیان خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دانشهای بنیادین از سال ۲۰۲۰ رشد بالایی پیدا میکند، تأکید کرد: این رشته اشتغال آفرین است.
دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادین کشور با اشاره به اینکه تولید محصولات بنیادی تنها به پزشکی مربوط نیست و در رشتههای مختلف مهندسی نیز کاربرد دارد، بیان کرد: سلولهای بنیادی در پوست، سلولهای ریوی و غیره در رشته سلولهای بنیادی قرار دارند.
وی مهمترین هدف شهر سلولی را درمان بیماریهای صعبالعلاج اعلام کرد و گفت: سلولهای بنیادین برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشوند، امید داریم بتوانیم در راستای درمان این بیماریها اقدام کنیم.
امیرخانی بابیان اینکه برخوردار نبودن از توان تولید سلولهای بنیادین کشور را با مشکل مواجه میکند، تأکید کرد: باید در راستای تربیت دانشآموختگان کارآفرین در این حوزه اقدام کنیم. متأسفانه دانشپژوهان کشور پس از تحصیل منتظر استخدام هستند.
وی نوآوری دانشپژوهان را مهم اعلام کرد و گفت: میخواهیم دانشگاهها را بهسوی دانشگاههای نسل سوم ارتقاء دهیم. دانشپژوهان در این دانشگاهها خود نوآوری و کارآفرینی میکنند.
دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادین کشور تأکید کرد: همه افرادی که ایدهای در حوزه سلولهای بنیادی دارند میتوانند به شهر سلول مراجعه و محصول خود را تولید و عرضه کنند.
وی بابیان اینکه به دنبال تکثیر ایدهها و شتابدهندهها در حوزه سلولهای بنیادی هستیم، خاطرنشان کرد: میخواهیم این اقدامات را باهدف اشتغالزایی و توسعه در دل دانشگاهها انجام دهیم و از مسئولان نیز میخواهیم در این راستا پیشگام باشند.
نظر شما