خبرگزاری مهر-گروه استانها-معصومه مقدمی: از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب جغرافیای استان زنجان پراکندگی خاصی از آثار تاریخی و گردشگری وجود دارد که هر یک دارای ویژگی های خاصی تارخی و ساختاری هستند.
از گنبد نیلگون و عظیم سلطانیه تا مردان نمکی، از مقبره حضرت قیدار نبی(ع) تا امامزاده ها و مساجد تاریخی زنجان، از دشت های سرسبز خرم تا حاشیه طارم زیبا، از عمارت تاریخی رختشویخانه تا غار کتله خور همه و همه این روزها آماده پذیرایی از مهمانان و گردشگران نوروزی هستند.
مجموعه ارگ و گنبد تاریخی و بی نظیر سلطانیه، آثار تاریخی شهر سلطانیه، غار کتله خور، آثار تاریخی شهرستانهای استان زنجان، مردان نمکی چهرآباد و آثار و بنا های تاریخی دیگر تنها گوشه ای از فرصت های ارزشمند گردشگری استان زنجان استمجموعه ارگ و گنبد تاریخی و بی نظیر سلطانیه، آثار تاریخی شهر سلطانیه، غار کتله خور، آثار تاریخی شهرستانهای استان زنجان، مردان نمکی چهرآباد و آثار و بنا های تاریخی دیگر تنها گوشه ای از فرصت های ارزشمند گردشگری استان زنجان است.
بازار زنجان، عمارت دارایی، موزه ذوالفقاری( مردان نمکی) رختشویخانه و مسجد جامع، سفرخانه حاج داداش در هسته مرکزی شهر زنجان عامل مهمی است که حجم اصلی گردشگران در این محدوده تردد کنند ولی ناتوانی مدیریت شهری زنجان در ساماندهی معابر عمومی شهر باعث شده چالش های برای مردم فراهم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان از وجود ۱۷۰۰ اثر تاریخی در استان زنجان خبر داد.
یحیی رحمتی افزود: آثار تاریخی موجود در استان زنجان دارای قدمت تاریخی زیادی هستند که از این تعداد ۷۴۶ اثر ثبت ملی شده و گنبد سلطانیه هم به عنوان یک بنای ارزشمند تاریخی ثبت جهانی شده است.
وی رحمتی با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیت ها برای بالا بردن زمان حضور گردشگر در استان زنجان استفاده کنیم، متذکر شد: در تعطیلات نوروز امسال بیش از ۵۴۹ هزار و ۵۸۲ نفر از آثار تاریخی استان زنجان بازدید کردند و ۱۱۴ هزار و ۴۷۵ نفر در مراکز اقامتی این استان اسکان یافتند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان ادامه داد: پنج اثر تاریخی در استان زنجان وجود دارد که در طبقه بندی آثار تاریخی در جهان جزو ترین هستند و در جهان به عنوان نخستین یا تنهاترین شناخته می شوند.
هر یک از آثار تاریخی استان زنجان دارای مشخصات خاص و ویژه ای هستند که به عنوان یک استثنا می توان از آنها نام بردرحمتی با بیان اینکه هر یک از آثار تاریخی استان زنجان دارای مشخصات خاص و ویژه ای هستند که به عنوان یک استثنا می توان از آنها نام برد، گفت: بازار زنجان به عنوان طولانی ترین بازار سرپوشیده ایران، نمادی زیبا و بی بدیل از هنر و معماری است که در طی تاریخ همواره اصالت و زیبایی خود را حفظ کرده است.
وی افزود: بنای رختشویخانه زنجان تنها بنا در جهان با کاربری مخصوص برای رختشویی بانوان است و در جهان هیچ بنایی با کاربری رختشویی متناسب با شرایط جغرافیایی و اقلیمی که منحصر به گروه خاصی باشد، به غیر از بنای رختشویخانه زنجان احداث نشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: کاوشهای صورت گرفته در معدن نمک چهرآباد، پازل باستانشناسی ایران در ادوار مختلف را تکمیل میکند.
رحمتی با بیان اینکه لباس مردان نمکی را میتوان تنها مستندات موجود از دوران هخامنشی در ایران عنوان کرد و افزود: ثبت این آثار در فهرست آثار جهانی که از اولویتهای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهشمار میرود.
وی ادامه داد: قبل از کشف مردان نمکی چهره آباد هیچ گونه اطلاعات از نوع پوشش مردم عادی دوره هخامنشان وجود نداشت و مردان نمکی اطلاعات گران قیمتی از نحوه پوشش مردم عادی در دوره هخامنشیان به دست ما داد و قدمت ۲۵۰۰ ساله صنعت نساجی ایران را نشان داد.
رحمتی با بیان اینکه نزدیک به ۳۶ روستای هدف گردشگری در استان زنجان شناسایی شده است، افزود: بعضی از روستاها به لحاظ برخورداری از منظر طبیعی، برخی روستا به لحاظ برخورداری از معماری و ساختار و برخی دیگر نیز از نظر نوع مراسم و پوشش و گویش به عنوان روستای هدف گردشگری محسوب میشوند که از این تعداد در ۱۶ روستا، فعالیتهای برای توسعه زیرساختهای گردشگری انجام شده است.
۵۶ محور گردشگری در استان زنجان شناسایی شده است
مدیرکل میراثفرهنگی استان زنجان یکی از ملزومات اکوتوریسم یا طبیعتگردی را شناسایی محورهای گردشگری عنوان کرد و گفت: در این زمینه ۵۶ محور گردشگری شناسایی شده است که از این محورها تعدادی که بیشترین مراجعهکننده و بیشترین مسیر گردشگری مورد استفاده را داشتند به عنوان محورهای گردشگری طراحی شدند.
رحمتی با بیان اینکه زیرساختها و امکانات مورد نیاز برای گردشگری در روستاهای هدف گردشگری شناسایی شده است، گفت: روستای خوئین و گلابر بهعنوان دو روستای هدف گردشگری دارای آثار تاریخی زیادی هستند.
۵۵ مدرسه با بیش از ۴۰۰ اتاق در زنجان برای اسکان مسافران نوروزی پیشبینیشده است
در این میان هتل ها و مراکز اسکان استان زنجان نیز آماده گی پذیرایی از مهمانان نوروزی به استان زنجان را دارند.
معاون پشتیبانی اداره کل آموزشوپرورش استان زنجان گفت: برای اسکان فرهنگیان در عید نوروز سال ۹۷ حدود ۵۵ مدرسه با بیش از ۴۰۰ اتاق در زنجان اسکان مسافران نوروزی پیشبینیشده است پیشبینیشده است.
یعقوب علی عبادی در گفتگو با خبرنگار مهر به اسکان فرهنگیان در عید نوروز سال ۹۷ اشاره کرد و افزود: در راستای اسکان فرهنگیان بیش از ۵۵ مدرسه با بیش از ۴۰۰ اتاق در زنجان پیشبینیشده است.
وی ظرفیت این کلاسها را بیش از دو هزار نفر اعلام کرد و گفت: این مدارس مختص فرهنگیان است و در امر اسکان فرهنگیان بیش از ۲۵۰ نیروی انسانی در ایام نوروز به مسافران خدمات ارائه خواهند داد.
ثبتنام اینترنتی برای اسکان فرهنگیان از چهارم اسفندماه شروعشده و طرح اسکان فرهنگیان از ۲۵ اسفندماه شروع و تا ۱۵ فروردینماه ادامه داردمعاون پشتیبانی اداره کل آموزشوپرورش استان زنجان گفت: ثبتنام اینترنتی برای اسکان فرهنگیان از چهارم اسفندماه شروعشده و طرح اسکان فرهنگیان از ۲۵ اسفندماه شروع و تا ۱۵ فروردینماه ادامه دارد.
عبادی ابراز کرد: فرهنگیان میتوانند تا ۲۳ اسفندماه با مراجعه به سایت مربوطه مرکز اقامتی خود را مشخص کنند.
وی به درجهبندی محل اسکان فرهنگیان اشاره کرد و گفت: این مدارس به دو صورت ویژه، الف و ب هستند که در مدارس بهصورت ویژه تختخواب، پتو، یخچال، تلویزیون، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، سرویسهای بهداشتی و حمام پیشبینیشده و در مدارس بهصورت الف و ب تخت وجود ندارد.
معاون پشتیبانی اداره کل آموزشوپرورش استان زنجان تأکید کرد: مسافران فرهنگی در مواقعی که با مشکل برخورد کردند با شماره تماس حاصل کنند و فرهنگیان برای ثبتنام اینترنتی اسکان نوروزی بهصورت آنلاین به سایت آموزشوپرورش مراجعه کرده و برای ثبتنام آیکون اسکان را بهروز کنند.
نظر شما