به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اینترفکس، شصت و یکمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب یک قطعنامه ارزشهای عملی تصمیمات این اجلاس را به رسمیت شناخت.
در این قطعنامه آمده است: ایده و تجربه اجلاس مسکو در مورد سایر رویدادهایی که در عرصه گفتگوی بین دینی برگزار می شود مورد کاربرد قرار خواهد گرفت.
اجلاس مسکو بیش از 200 نفر از نمایندگان ادیانی چون کلیساهای ارتدکس، کلیسای کاتولیک از واتیکان رهبران کلیساهای ارمنی، اتیوپی، قبطی، نمایندگان سازمانهای یهودی و بودایی و کشورهای اسلامی را گردهم جمع کرد و از آنجا که دربرگیرنده جمع کثیری از نمایندگان ادیان مختلف بود و در روزهای پیش از نشست گروه هشت (G8) شد، دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای بود.
بیانیه نهایی اجلاس رهبران ادیان تروریسم و افراط گرایی و همچنین تلاشهایی را که در راستای توجیه این اقدامات به نام دین صورت می گیرد محکوم می کند و نسبت به فعالیت گروههای کاذب دینی و جنبشهایی که این چالشها را به وجود می آورد ابراز تأسف کرده و یادآور می شود که این چالش می تواند به نحو مؤثری به واسطه آموزش و بنیانهای اخلاقی مورد اشاره قرار گیرد.
شرکت کنندگان در این اجلاس بین ادیان خواستار پایان دادن به اهانت نسبت به احساسات دینی، متون، نمادها، نامها و اماکنی شدند که مؤمنان آنها را مقدس می شمارند. شرکت کنندگان اجلاس مسکو اظهار داشتند که انسان اشرف مخلوقات خداوند قادر متعال است. از این رو حقوق بشر، حمایت و احترام به وی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی حائز اهمیت است. تجربه ما نشان داده است که بدون هسته اخلاقی و درک وظایف هیچ کشور و جامعه ای از تنش و سقوط مصون نمی ماند.
نظر شما