به گزارش خبرگزاری مهر، یافته های این تحقیق که در نشریه "پزشکی تحقیقی" منتشر شد، دانشمندان را یک گام به کشف راز نقش نانوذرات ها به عنوان اشکال زنده و بادوام در بروز بیماری هایی چون سنگ کلیه نزدیکتر می کند.
سنگ کلیه با روند آهکی شدن مرتبط با آسیب شناسی در ارتباط است. در این روند اندام ها و رگ های خونی از رسوبات کلسیم پر می شوند و احتمال آسیب به اندام های اصلی همچون قلب و کلیه افزایش می یابد. دلیل اصلی شکل گیری رسوبات کلسیم هنوز مشخص نشده است.
دانشمندان کلینیک "مایو" سرگرم بررسی روند آهکی شدن در سطوح مولکولی هستند تا بدین ترتیب چگونگی وقوع این پدیده را کشف کنند.
مدارک علمی رابطه بین روند آهکی شدن و حضور نانوذرات ها را به اثبات می رساند. این ذرات بسیار کوچک نقشی حیاتی در پیشرفت بیماری سنگ کلیه ایفا می کنند.
به گفته دکتر "جان لیسکی" یکی از متخصصان کلیه شناسی کلینیک "مایو"، محققان سعی دارند به چگونگی شکل گیری سنگ کلیه به صورت رسوبات آهکی بسیار ریز درون کلیه دست یابند.
وی افزود: در تحقیقی نانوذرات ها را در محیط آزمایشگاهی از بافت کلیه و سنگ های کلیه جدا ساختیم و آنها را با موفقیت در محیط کشت پرورش دادیم. این روند به وضوح نقش نانوذرات ها را در شکل گیری سنگ های کلیوی نمایان نمی سازد اما محققان را به کشفیاتی که تاکنون ناشناخته مانده رهنمون می سازد.
درحدود 12 درصد از مردان و 5 درصد از زنان تا سن 70 سالگی سنگ کلیه می آورند. هر ساله 5 میلیارد دلار در آمریکا برای درمان این بیماران هزینه می شود اما هنوز اطلاعات دقیقی از نحوه شکل گیری سنگ کلیه در دست نیست.
فرضیه دانشمندان حاکی است: چنانچه نانوذرات ها درون کلیه جمع شوند پس از گذشت ماه ها و حتی سال ها در جهت شکل دهی سنگ های کلیوی بزرگ گام برمی دارند. فاکتورهای دیگری چون ویژگی های فیزیکی مواد شیمیایی و بازدارنده های پروتئینی رشد کریستالی نیز در شکل گیری این روند نقش ایفا می کنند.
نظر شما